HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ağustos 2014 Cumartesi - 11:38

Aliağa’da Başkan’ın odasında darp iddiası!

İzmir’in Aliağa ilçesinde, işten çıkarılan işçilerden Erol Erdal Bozkır, haklarını istemek için gittikleri belediyede MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar'ın da bulunduğu odada darp edildiğini ileri sürüp, polise şikayetçi oldu. Başkan Acar da kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Bozkır'dan şikayetçi olurken, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yılmaz ise olayın kavga olmadığını olağan bir itiş kakış yaşandığını söyledi.

Aliağa’da Başkan’ın odasında darp iddiası!

İZMİR - 7 Mayıs tarihinde Aliağa Belediyesi'nin 104 taşeron işçinin sözleşmesini feshetmesiyle başlayan süreçte ipler iyice gerildi. Geçtiğimiz gün tazminat ve özlük haklarının ödenmesini talep etmek için toplu halde Aliağa Belediyesi'ne giden işçi temsilcileri Başkan Serkan Acar'la görüşmeyi başaramamış, başkan yardımcısından ise 'torba yasa çıkmadan ödeme yapılamayacağı' şeklinde bir yanıt almışlardı.


Aynı konu için Çarşamba günü Aliağa Belediyesi'ne giden işçi temsilcilerinden Erol Erdal Bozkır ve Murat Yılmaz darp edildikleri iddiasıyla şikayette bulundu. İşten çıkarılalı 4 ay olduğunu belirten işçilerin büyük çoğunluğunun sıkıntıda olduğunu, kirasını, kredi borcunu ödeyemediğini anlatmak için başkan Serkan Acar'la makamında görüşmek istediklerini belirten Bozkır, bu esnada kalabalık bir grup tarafından darp edildiğini söyledi. Bozkır, Başkan Acar'ın da iki üç kez kendisine vurmaya kalktığını ancak çevresindekilerin kendisini tutup, engellediklerini söyledi. Vücudunda çeşitli yerlerde morluklar oluşan ve hastaneden darp raporu alan Bozkır, "Biz 49 günlük bir direniş içerisindeydik. İşçi temsilcisi olarak sürekli belediyeye gidip başkanla ve başkan yardımcısıyla görüşüyorduk zaten. Yine aynı niyetle gittik, verdiği sözleri tutmasını istedik. Ya işe geri alınmamızı ya da tazminatlarımızın ödenmesini istedik. Belediye Başkanı Serkan Acar'ın danışmanı Ömer Bey'in odasında bizi bekliyormuş. Arkadaşım Murat Yılmaz ile içeri girip, oturduk. 'Sizin niyetiniz ne' diye sordu. Hakkımızı, tazminatımızı ve işimizi istediğimizi söyledik. Bunu üzerine, 'Sizin niyetiniz bu değil' diye bağırarak, ayağa kalkıp, bana saldırdı. O arada içeriye 8-10 kişi doldu, beni zorla dışarı çıkardılar. Sonra beni koridorda merdiven boşluğuna doğru itip, üç kişi tutarken, bir kişi de vurdu. Bana vuranlardan biri başkanın şoförüydü. Kolumdan tutanlardan biri danışman Ömer Bey'di. Orada büyük bir arbede yaşandı. Çok kalabalıklardı, bir şey yapamadım. Daha sonra gruptan biri benimle birlikte aşağı kadar indi. Polis ekipleri beni alıp, hastaneye götürdü. Darp raporu aldıktan sonra, karakolda ifade verip, şikayetçi oldum" dedi. Murat Yılmaz da haklarını istemek için geldikleri belediyede arkadaşının darp edildiklerini iddia etti.
 
KAVGA DEĞİL İTİŞ KAKIŞ YAŞANDI İDDİASI
Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yılmaz ise olayın abartıldığını belirterek, "Gönül isterdi ki böyle bir olay yaşanmasın. Ama sonuçta tatsız bir olay yaşanmış. Bizim açımızdan çok önem arzeden bir olay değil. Günlük, olaylardan biri. Olay kavga değil. İçeride arkadaşımız sesini biraz yükseltince başkanımız da ister istemez reaksiyon göstermiş. Bu arada arkadaşlarımız müdahale etmiş. Kendisini dışarı almaya çalışırken itiş kakış yaşanmış. Olayın özü budur. Farklı şeyler anlatılıyor ama mesele dışarı yansıtıldığı gibi değil. Şu an konu adli makamlara intikal etmiştir. Daha fazla konuşmak doğru değildir. Bizim açımızdan çok büyütülecek bir durum yoktur. Başkanımız da kendilerinden 'hakaret" suçlamasıyla şikayetçi olmuştur. Şikayeti geri alıp almamak başkanımızın tasarrufundadır" dedi. Yılmaz, güvenlik kamerası görüntüleri de yetkililere teslim ettiklerini de kaydetti. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 16 Ağustos 2014 Cumartesi 11:50

başkanlık makamı değil teksas.

Yorumu oyla      17      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediyesi amatörün yanında
Konak Amatör Spor Kulüpleri Derneği yönetim kurulu üyeleri Eylül ayında ...
Urla’da bağbozumu şenliği tam gaz
Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri’nin ikinci günü birbirinden farklı ...
Bornova’da hedef her mahalleye spor alanı
Bornova Belediyesi, kent içinde pek çok noktada atıl bir şekilde duran ...
 
Akpınar: Karşıyaka üniversite kenti olacak
KARGEM'de eğitim gören ve bu yılki sınavlarda istedikleri üniversiteye ...
Yelkencilere Başkan Kocaoğlu morali
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Urla’da düzenlenen uluslararası ...
Büyükşehir Meclisi’nde ‘çim’ tartışması!
Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Kordon’daki alanda yapılan çim yenilemede ...
 
Foça 17 Ağustos’u unutmadı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) öncülüğünde, Foça Belediyesi, ...
Selçuk'ta büyük 'yüzme' kampanyası
Yeni düzenlemesi ve yeni çalışma kadrosuyla sezonunu açan Selçuk Belediyesi ...
Başterzi: Önceliğimiz kentimizi birlikte yönetmek
Selçuk Belediyesi tarafından her hafta Perşembe günleri 14:00 ile 17 ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva