HABERLER>GÜNCEL
28 Ekim 2022 Cuma - 12:45

7,5 yıl hapsi isteniyordu... Foça Belediye Başkanı Gürbüz hakkında karar!

Deniz Camgöz liderliğindeki suç örgütü yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Foça'da manavlık yapan İsmail Kılınç'ın iş yerinde kurşunlanması olayına ilişkin olarak azmettiricilik ve kasten yaralama iddiasıyla yargılanan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında beraat kararı verildi.

7,5 yıl hapsi isteniyordu... Foça Belediye Başkanı Gürbüz hakkında karar!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün de bulunduğu davanın karar duruşması İzmir Adliyesi 9’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme sanık Gürbüz’e beraat kararı verdi.

DAVADA NELER YAŞANDI?
Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün de katıldığı karar davasına belediyeden ve belediye dışından çok sayıda kişi Gürbüz’e destek olmak için mahkeme salonuna geldi. Davada belediye başkanı Fatih Gürbüz, kendisi ile gelenlerden telefonunu talep etti. Ancak mahkemede yer alan polis memuru tarafından Gürbüz’e telefonunun verilmesi kabul edilmedi.

ASILSIZ HABERLER YAPILDI, MÜVEKKİLİM SANIK OLDU
Savunmasını yapan Foça Belediye Başkanı Sanık Fatih Gürbüz’ün Avukatı Soner Akgün, "Baştan itibari ile savunmamızı yapmıştık. Savcılık makamı mütalaada bulundular ancak bizim müşteki olduğumuzu belirtirken, bunla ilgili herhangi bir talepte bulunmadılar. Müvekkilim sanık olarak bulunuyor. Sayın Savcıdan ek mütalaa alınmasını talep ediyoruz. Mütalaaya göre bahsi geçen örgüt, yaralama gibi eylemler yapıyor. Yaralama eylemlerini verdiği korkutucu güçten yararlanarak tehdit ve ateşli silahlarla kanuna muhalefet ediyor. Mütalaada müvekkilimin bu dosyanın mağduru olduğu belli… Dosyada hiçbir delil yok. Müvekkilim hakkında kesin bir delil yok. Hem iddianamede hem mütalaada hayatın olağan akışı içindeki gibi bir belirtme var. Tüm haklarımız saklı kalmak kaydı ile müvekkilimizin beraat etmesini istiyoruz. Müvekkilimiz belediye başkanı olduğu ilk günden itibaren mağdur edildi. Eşi yeni çocuk sahibi olmuştu, o da mağdur edildi. Bu yargılama müvekkilimi daha çok mağdur ediyor. Müvekkilim ve ailesi çokça zarar gördü. Müvekkilim için asılsız gazete haberleri yapıldı ve bu nedenle sanık olarak geçirildi. Biz müvekkilimizin sayın heyetiniz tarafından beraatini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SANIK AVUKATI: İNDİRİM YAPILMADAN…
Saldırıdan yaralanan İsmail Kılıç’ın ve Yakup Kılıç’ın avukatı Mustafa Çetin ise aralarında Fatih Gürbüz’ünde bulunduğu tüm sanıkların en üst seviyeden cezaya çarptırılmasını talep ederken, “Vekilim İsmail kılıç 3 yıl önce 8 kurşunla ayağından yaralandı ve binin üzerinde kemik kırığı var. Altıdan fazla ameliyat geçirdi. Şu anda ayağında kemik olmadan belki bir ömür hayatına devam edecek. Bizim mağduriyetimiz devam ediyor. Müvekkillerimiz adına tüm sanıklardan en üst sınırdan hiçbir indirim yapılmadan cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

GÜRBÜZ: AİLEM VE SİYASİ ANLAMDA SIKINTILAR YAŞIYORUM
Avukatların ardından sanıklara söz verilirken, Sanık Fatih Gürbüz, “3 yıldan beri ne vuranı ne vurulanın neden vurduğunu bilmiyorum. Hem ailem hem siyasi anlamda sıkıntılar yaşıyorum. Öncelikle ailevi sonra siyasi durumumdan dolayı beraatimi istiyorum” dedi.

MAĞDURLARIN İFADESİ
Kurşunlama olayının mağduru olan İsmail Kılıç ise verdiği ifadede “Ben ilk mahkemeden sonra tam 6 ameliyat oldum. Ayağımda platin vardı ve aldılar. Yapay kemikle destekledikler. Doku uyuşmazlığı vardı ve 10 ay enfeksiyon tedavisi gördüm. İlk önce Allah’a sonra hepinize çok güveniyorum.  En üst düzeyde ceza almasını talep ve rica ediyorum” dedi.

Mağdurlardan Yakup Kılıç ise “Dosyada şahıs kaçtıktan sonra 2 el bana ateş etti. Bu işi başımıza açan başta azmettirici olmak üzere en üst seviyenin üstünde ceza almasını talep ediyoruz” ifadesini verdi.

NELER YAŞANMIŞTI?
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında Binali Camgöz liderliğindeki yasa dışı yapılanmayla ilgili 38 sanık hakkında iddianame hazırlamıştı.

İddianamede, sanıkların karıştıkları iddia edilen 13 olaya ilişkin dosyanın birleştirildiği, bu olayların arasında Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in 11 Ocak 2020'de silahlı saldırıya uğraması olayının da yer aldığı bildirilmişti.

38 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak", "kasten yaralamaya teşebbüs", "kasten öldürmeye teşebbüs", "mala zarar verme", "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer eşyalar hakkındaki kanuna muhalefet etmek", "silahla yağmaya teşebbüs" gibi suçlardan dava açılmıştı.

Müşteki Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında da daha sonra "Vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla ek iddianame hazırlanmış ve bu dosyayla birleştirilmiş, sanık sayısı da 54'e yükselmişti.

Başka dosyadan tutuklu 1 sanığın dosyaya dahil edilmesiyle birlikte sanık sayısı da 55'e yükselmişti. Son mahkemede 4 sanık hakkında tahliye kararı verilmişti.

 
Bayındır’da Cumhuriyet konserle kutlanacak!
 
Huzur-güven uygulamalarında bin 270 kişi yakalandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Otogar metro ne oldu? 28 Ekim 2022 Cuma 23:41

itfaiye eri başkan olamaz mı? Sanırsın tüm başkanlar, vekiller Oxford mezunu. Partili rumuzuyla burada trollük yapacağınıza biraz iş yapın.

Yorumu oyla      4      3  
Partili 28 Ekim 2022 Cuma 14:26

Rezaletin son perdesi.. itfaiye erinden başkan yaparsan manavı da vurdurtur kasabıda.. Tuncay Özkan eserlerinle gurur duy gurur yatacak yerin yok senin bitirdiniz bu partiyi el birliği ile ama İzmir halkıda sandıkta size gereken cevabı verecek az kaldı.. Çantada keklikçiler sizi..

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir-Almanya-İsviçre hattındaki dolandırıcılar adliyede!
İzmir merkezli 9 ilde, polisin düzenlediği operasyonlarda, kurdukları ...
Karadeniz'de doğal gaz arama çalışmaları sürüyor
Fatih sondaj gemisi, Karadeniz'deki doğal gaz arama faaliyetleri kapsamında ...
13 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi
Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde taciz ateşi açan 13 PKK/YPG'li ...
 
İzmir'de Nefes-2 Operasyonu'na 4 tutuklama!
İzmir'in 5 ilçesinde, polisin düzenlediği, milyonlarca kaçak sigara ile ...
İzmir depreminde hayatını kaybetmişti... Umut için annesinden kitap!
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde enkaz altından kurtarılmasına ...
TTB için davaname hazırlandı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği yönetiminin görevine ...
 
Namaz kılarken fenalaşan çoban hayatını kaybetti
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, merada küçükbaş hayvan sürüsünü otlatan çoban ...
PKK/KCK ve DEAŞ şüphelilerine operasyon!
Mersin'de, terör örgütleri PKK/KCK ve DEAŞ şüphelisi 15 kişinin yakalanmasına ...
Güvenlik arttırılacak... Araçlara 'alkol kilidi' geliyor!
Trafikte güvenliğin artırılması amacıyla yeni nesil güvenlik sistemlerine ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva