HABERLER>GÜNCEL
4 Nisan 2024 Perşembe - 08:43

29 kişinin ölümünde detaylar: Labirentte can vermişler

29 kişinin can verdiği Gayrettepe’deki yangında kulübün bir adet çıkış kapısının bulunduğu ancak uzun, karmaşık koridorları aşmanın imkânsız olduğu ortaya çıktı. Yetkili bir isim "Yüzlerce kişinin aynı anda olabildiği mekanda en az 3 acil çıkış olmalıydı. Çoğu binayı bilmiyor. Labirentte can vermişler" dedi.

29 kişinin ölümünde detaylar: Labirentte can vermişler

Gayrettepe’deki yangında 29 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan ihmaller zincirinin halkaları bir bir ortaya çıkıyor. ‘Masquerade’ adlı kulübün yangın çıkış kapısının bulunduğu ancak çalışanların uzun ve karmaşık adeta bir labirenti andıran mekanda bu çıkışa ulaşamadıkları anlaşıldı.

Üstelik çoğu kişinin 900 metrekarelik alanın ayrıntısını da bilmeyen ve muhtemelen gerekli iş güvenliği eğitimi de verilemeyen 29 kişi koridorları aşamadan karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti.

7 ÇALIŞAN SIĞINDIĞI KULİSTE CAN VERMİŞ
Yetkililerden alınan bilgiye göre izinsiz tadilat sırasında binanın giriş kapısına yakın bölgede kaynaktan sıçrayan alev tadilatta kullanılan yanıcı, parlayıcı ve kimyevi maddelerin patlamasına yol açtı. Ardından kolay tutuşan malzemeler aleve aldı. 900 metrekarelik alanda farklı bölümlerde çalışanlar yakın olmasına rağmen alevler nedeniyle giriş kapısına yönelemedi. Arka bölüme kaçmaya çalıştı. Ancak çok azı binanın yapısını bilmiyordu. Çıkış kapısına ulaşmak çok karmaşık koridorlar ve labirent gibi bölmeler nedeniyle kolay değildi. Koşarak kaçmaya çalışsalar da yangın çıkış kapısını bulamadılar. Kısa sürede karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybettiler.

Çıkış kapısına ulaşamayan 7 kişinin cansız bedeni sahne arkasında kulis denilebilecek bölmede bulundu. Bu 7 kişinin alevlerden korunmak için buraya sığındıkları yine karbonmonoksit nedeniyle hayatını kaybettikleri anlaşıldı. İlk tespitlere göre kulüpte müşteri gruplarının birlikte oturması için çok sayıda loca inşa edilmeye çalışıldığı anlaşıldı.

YANGIN DJ KABİNİ KESİLİRKEN ÇIKTI
Yetkililerden alınan bilgiye göre, yangın sırasında orada bulunanlardan 12’si kulüp personeliydi. Diğerleri ise tadilat için çalışanlar. Kulüpteki yangının DJ kabinindeki metal aksamın kesilmesi sırasında sıçrayan kıvılcımdan çıktığı sanılıyor. Yangında kulübün DJ’i Gökay Tevlek de hayatını kaybetti. 29 kişinin zehirlenme sonucu öldüğü belirlendi. İki kişinin tedavisi ise sürüyor. Tadilatın yaklaşık iki hafta önce başladığı öğrenildi. Yangın çıktığı sırada bazı çalışanların çalışanların patronlarını aradığı duman nedeniyle etraflarını göremedikleri öne sürüldü.

DİZİ DİZİ OKSİJEN TÜPLERİ
Yangın sonrasında itfaiye ekiplerinin gece kulübü içerisinde yaptıkları soğutma çalışmaları sırasında kaydedilen görüntüler facianın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Görüntülerde, kulübün girişinde tamamen yanmış olduğu görülürken, girişteki üzeri yanmış 4 oksijen tüpü de dikkat çekti.

Patlamanın ise yangın sonrası görüntülerde girişte görülen oksijen tüplerinden kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor.

Kapasitesinin bin 400 kişi olduğu ve haftada 5 bin kişiye hizmet verebildiği öğrenilen gece kulübünün, son etkinliği 9 Mart tarihinde düzenlendi. (Birgün)

 
Otomotiv sektörü kredi çıkmazında sıkıştı
 
Apple servislerine erişim sorunu yaşanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manzarayı seyrederken canından oluyordu!
Bursa'da dağ yolunda istinat duvarının üzerinde manzara seyrederken dengesini ...
Van ve Bitlis'te 15 gün gösteri yasağı
Van ve Bitlis Valiliği, gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının ...
RTÜK'ten TRT Haber hamlesi: İncelemeye alındı!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Haber'in yerel seçimler öncesi ...
 
MGK bugün Beştepe'de toplanıyor
Milli Güvenlik Kurulu, iki aylık aranın ardından bugün Beştepe'de toplanacak. ...
İzmir'den de gözaltılar var... Firariler Çember'e alındı!
Türkiye genelinde düzenlenen Çember-16 operasyonunda aranan 2 bin 66 firari yakalandı.
İzmir sise uyandı!
İzmir'in sabah saatlerinde sis etkili oldu.
 
İzmir'deki 'Van' eyleminde 2 tutuklama!
İzmir'de terör örgütü PKK'yı övücü ve destekleyici slogan attıkları ve ...
WhatsApp çöktü: Mesajlar gönderilemiyor
WhatsApp'ta gece saatlerinde erişim sorunu başladı.
Oğlunun ölümüne sebep olmuştu... Sürücüyü öldürdü!
Kocaeli'de trafik kazasında oğlunun ölümüne sebep olan sürücüyü vuran ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva