HABERLER>GÜNCEL
29 Ekim 2021 Cuma - 10:41

20 yıllık cinayeti HTS kayıtları çözdü!

Kütahya'da 2001 yılında tabancayla vurularak öldürülen Bedrettin Çeri (25) soruşturmasında polisin HTS kayıtlarından ulaştığı katil zanlısı Ramazan Özkul'a savcılık tarafından olay yerinde keşif yaptırıldı. Cinayeti, soruşturmada tutuklanan baba Salim Çeri'nin işlediğini iddia ederek detaylarıyla anlatan Özkul, "Babası silah atınca, ben birden korktum. Çocuğun sendeleyerek yürüdüğünü gördüm. O anda beni de vurur diye korktum. Salim'in eli titriyordu, dondu kaldı. Koştum, 'abi yapma diyerek' silaha yapıştım, elinden aldım. Çocuk sırt üstü yatıyordu. Başında kan vardı" dedi.

20 yıllık cinayeti HTS kayıtları çözdü!

?Kütahya'da oturan Bedrettin Çeri, 19 Mart 2001'de Gediz karayolu 12'nci kilometresindeki Porsuk Çayı yakınlarında tabancayla başından ve göğsünden vurularak öldürülmüş olarak bulundu. Yürütülen soruşturma kapsamında katil zanlısı bulunamadı, dosya 'faili meçhul' olarak rafa kaldırıldı. Kütahya Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kurt'un talimatıyla geçen mart ayında Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği'nde özel bir ekip kurularak zaman aşımına günler kala dosya yeniden açıldı. Özel ekip, öldürülen Bedrettin Çeri'nin ailesinin de aralarında bulunduğu yakın çevresinden 60'tan fazla kişiyi sorguladı. Yapılan ilk sorgularda babanın yakın çevresine silah ve tetikçi sorduğu tespit edildi.

BABA VE PARA VERDİĞİ İDDİA EDİLEN TETİKÇİ TUTUKLANDI
Sorgularda baba Çeri'nin yakın çevresine silah ve tetikçi sorduğu ortaya çıkarken, yapılan HTS telefon kayıtları incelemelerinde ölen gencin telefonla son görüştüğü, dosyada adı hiç geçmeyen Ramazan Özkul olduğunu belirledi. Polis ekiplerince yapılan operasyonda tetikçi olduğu iddia edilen Ramazan Özkul ve cinayetin azmettirici olduğu düşünülen Salim Çeri çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KEŞİF YAPILDI, ZANLI OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI
Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla olayla ilgili keşif yapıldı. Soruşturma kapsamında tutuklu olan katil zanlısı Ramazan Özkul, Kütahya E Tipi Cezaevi'nden jandarma ve polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleriyle çıkarılarak olayın yaşandığı Gediz karayolu 12'nci kilometresindeki Porsuk Çayı yakınlarına getirildi. Burada ring aracından elleri önden kelepçeli olarak çıkarılan zanlı Özkul, olay günü yaşananları detaylı bir şekilde anlattı. Cinayeti kendisinin değil, baba Çeri'nin işlediğini öne süren Özkul, cinayetin işlendiği Porsuk Çayına araçla geldiklerini belirterek, Buraya geldik. Ben durdum. Salim abiye 'nereye gidiyoruz, buradan çıkış yok' dedim. O arada çocuk kapıdan indi. Çocuk kapıyı kapatıp, döndü. Ben de arabanın kontağını kapattım. Sigaramı arıyordum. Arka kapı açıldı. Açılınca 'tak' diye ses geldi. Arabayı çalıştırıp, ileri otun içine doğru sürdüm. Babası silah atınca, ben birden korktum. Çocuğun sendeleyerek yürüdüğünü gördüm. O anda beni de vurur diye korktum, 'ağabey napıyorsun' dedim. Salim'in eli titriyordu, dondu kaldı. Koştum, 'ağabey yapma diyerek' silaha yapıştım, elinden aldım. Çocuk sırt üstü yatıyordu. Başında kan vardı. İki el ateş ettiğini duydum. Silah bende kaldı. Sonra silahı verdim dedi.

BABA, SUÇLAMAYI KABUL ETMİYOR
Yaklaşık 1 saat süren keşfin ardından yeniden ring aracına bindirilen katil zanlısı Ramazan Özkul tutuklu olduğu Kütahya E Tipi Cezaevine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürerken, azmettirici olmakla suçlanan baba Salim Çeri'nin suçlamaları kabul etmediği ve olayla ilgisinin olmadığını savunduğu öğrenildi. (DHA)

 
İzmir Barosu: Sözümüz var, Cumhuriyeti koruyacağız!
 
Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Barosu: Sözümüz var, Cumhuriyeti koruyacağız!
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan İzmir Barosu "Cumhuriyet ...
İki ilçede kaçak sigara operasyonu!
İzmir'in Ödemiş ve Bayındır ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, 140 ...
İZTO Başkanı Özgener: Yaralarımızı saracağız
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 30 Ekim ...
 
Dünyada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. yıl dönümü, Avustralya’nın başkenti ...
Kapadokya'da balonlar Türk bayrağı ve Atatürk posteri ile uçtu
Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile tanınan Kapadokya bölgesinde ...
Sağlıkçıların midibüsü devrildi: 1 ölü, 24 yaralı
Sivas'ın Kangal ilçesinde, içerisinde Doğu gezisine katılan sağlık çalışanlarının ...
 
Atatürk Kültür Merkezi bugün açılıyor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhuriyetin 98. kuruluş yıl ...
Otomobil köprüden düştü: 1 ölü, 2 yaralı
Eskişehir'de otomobilin aydınlatma direğine çarptıktan sonra 5 metre yükseklikteki ...
Neşe ÖNEN yazdı... Cumhuriyeti yaşatacak olan biziz
Neşe ÖNEN yazdı... Cumhuriyeti yaşatacak olan biziz
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva