HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2012 Çarşamba - 13:10

12.12.12 çılgınlığı: Binlerce çift dünyaevine girdi

Evlenmek isteyenlerin özlemle beklediklerin 12.12.12. tarihi geldi çattı ve binlerce çift bugün dünyaevine girdi. Bir adım öne götürüp boşanıp bugün yeniden evlenen çifler bile oldu.

12.12.12 çılgınlığı: Binlerce çift dünyaevine girdi

İZMİR - Bir çok çiftin evlenmek için tarihi bir gün olarak gördüğü 12.12.2012 tarihi Ege'de ve Türkiye'de hemen her ilde bir evlenme şölenine dönüştü. Haftaarası olmasına rağmen belediyelerin evlendirme daireleri doldu taştı yüzler güldü.

TARTAN: YÜZYILIN NİKAHINI KIYMAKTAN ONUR DUYUYORUM
Hayatlarını bu özel günde birleştirerek mutluluklarını perçinleyen Selenay Ürkmezer ve Ramazan Oğultaş, nikah tarihi olarak 12.12.12’yi seçti. Genç çiftin nikahını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan kıydı. “Bu yüz yılın son nikahını kıymaktan onur duyuyorum” diyen Başkan Tartan genç çifte mutluluklar diledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çok anlamlı bir günde mutluluk yolculuğuna çıkıyorsunuz ve böyle bir günde sizlerin mutluluğunu paylaşıyoruz. Bu yüz yılın en güzel ve en mutlu çifti olarak tarihe geçtiniz. Bugün evlenerek yüz yıla damganızı vurdunuz; evlilik cüzdanınız da bunun kanıtı oldu.”

12.12.12'de evlenmek için boşandılar

12.12.12'de evlenenlerin gelinlikleri Başkan Solak'tan

12.12.12.'de Bornova'da 36 çift evet dedi

Başkan Solak'tan 12.12.12 nikahı
             
Heyecanlarını gizleyemeyen Ramazan ve Selenay çifti ise en güzel günleri özel bir tarihe denk geldiği için şanslı olduklarını ifade etti. Damat Ramazan Oğultaş, “Erkekler özel günlerin tarihlerini pek hatırlayamaz ama ben asla unutmayacağım. Bu tarih bize ömür boyu şans getirecek” dedi. Gelin Selenay ise 12.12.12 tarihinin evliliklerine uğur getireceğini söyledi.

Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen nikahta, Başkan Tartan, gelin ve damada özel yazdığı mektupla beraber saat kulesi figürü hediye etti. Çiftler de bu özel günde mutluluk pastasını birlikte kesti.

50 ÇİFT İÇİNDEN ONLAR EVLENDİ
Fethiye’de 12.12.12 tarihinde evlenmek isteyen 50 çift nüfus müdürlüğüne başvururken çiftlerden 28 yaşındaki Melih Beşer ile 27 yaşındaki Ayşe Demet Çolak saatler 12.12'yi gösterdiğinde nikah masasında birbirlerine 'Evet' dedi. Bankacı Melih Beşer ile Ayşe Demet Çolak evlenmek için 12 Aralık tarihini seçti. Düğünlerini Haziran ayında yapacak olan çift Fethiye Belediyesi Nikah Salonu'nda evliliklerini resmileştirdi. Genç çift saatler 12.12'yi gösterdiğinde nikah masasında birbirlerine 'Evet' dedi.

"HATIRLAMAK KOLAY OLACAK"
Nikah tarihi olarak 12.12.2012 tarihini seçmelerinin asıl sebebinin akılda kalıcı olması olduğunu söyleyen çift, bu günün özel bir uğurunun olduğunu sanmadıklarını ifade etti. Damat Melih Beşer hatırlaması daha kolay olduğu için 12.12.12 tarihini seçtiğini yinelerken nikah tarihini unutma riskinden de böylelikle kurtulduğunu söyledi.

DENİZLİ'DE 12-12-2012 ÇILGINLIĞI
Denizli'de 12.12.2012 tarihi nedeniyle kamu ve özel hastanelerde ortalama her 20 dakikada bir bebek dünyaya geldi. Denizli Belediyesi'nin iki evlendirme salonunda ise, her 10-15 dakikada bir nikah kıyıldı. Servergazi Devlet, Denizli Devlet, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile özel hastanelerde ortalama her 20 dakikaya bir bebek dünyaya geldi. 12.12.2012 tarihinde dünyaya gelen bebeklerin çoğunluğu ailelerin ikinci bebeği olduğu dikkat çekti. Özel Er-Pa Sağlık Hastanesi'nde görevli Çocuk Doktoru Hürrem Uslu, "Özel bir gün olması nedeniyle gerek bizim gerek diğer hastanelerde büyük yoğunluk var. Ortalama her 20 dakikada bir bebek dünyaya geldi. Dikkatimizi çeken, bugün doğan bebeklerin çoğunluğu ailelerin ikinci bebeği. Doğumların çoğunluğu sezeryenle oldu. Hastaneler yoğun bir gün yaşıyor. Gece yarısına kadar doğumlar devam edecek" dedi.

Bugün anne olan 28 yaşındaki Şenel Tekin ve eşi 31 yaşındaki Atakan Tekin çifti, kız bebeklerine "Esila" ismini verdi. Bebeğin annesi Şenel Tekin, "Çok mutluyum. 12.12.2012 tarihinde doğumun olmasını eşim istedi. Bu tarih mutluluğumuza mutluluk kattı" dedi.

Denizli Belediyesi'nin İncilipınar Nikah Salonu ile Sevindik Nikah Salonu'nda 58 çift evlendi. Üç nikah memuru her 10-15 dakikada bir nikah kıydı. Gelinlerden 22 yaşındaki Ayşe Gömleksiz, "Böylesine anlamlı bir günde evlendiğim için çok mutluyum" dedi. Gömleksiz ile nikahlanan Ahmet Duru (24) ise, "Evlilik yıldönümümüzü unutmak mümkün olmayacak" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şenol’dan ‘Çernobil’ isyanı: Gaziemir karantinaya alınsın!
Gaziemir Belediye Başkanı, ‘İzmir’in Çernobil’i olarak anılan ve içinde ...
EXPO gururu: Loscartales’ten İzmir’e ve dosyasına tam not
İzmir, EXPO 2020 adaylık sürecinde BIE Genel Sekreteri Vicente Gonzalez ...
Güzelbahçe'de yol yapımı tam gaz
Güzelbahçe Belediyesi, ilçe trafiğine nefes aldıracak yol çalışmalarına devam ediyor.
 
Bornova’da temizlikte yeni dönüm
Bornova Belediyesi, daha temiz sokak ve meydanlar için yeraltı çöp konteyneri ...
Bergama'da UNESCO Kurulu'dan ilk zirve
Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası adaylık çalışmalarına destek için danışma kurulu oluşturuldu.
‘Şiddet gören kadının tanığa ihtiyacı yok’
İnsan Hakları Günü’nün 64. yılı nedeniyle Konak Belediyesi, İzmir Valiliği ...
 
12.12.2012 çiftlerine Başkan Solak’tan gelinlik
Evlilik tarihlerini 12.12.2012 olarak belirleyerek, unutulmaz bir gün ...
Şemikler'e yaya alt geçidi ihalesi tamam
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ile Şemikler’de ...
Tarihe saygı ödülleri için büyük kutlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva