HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2012 Çarşamba - 10:34

Bornova’da temizlikte yeni dönüm

Bornova Belediyesi, daha temiz sokak ve meydanlar için yeraltı çöp konteyneri sistemine geçiyor. Projenin ilk aşamasında vinç sistemli kamyonla boşaltılan yeni sistem yer üstü konteynerler Bornova’nın pek çok noktasına yerleştirildi.

Bornova’da temizlikte yeni dönüm

İZMİR - Çevre bilincinin gelişmesi için çaba harcarken bir yandan da 2020 yılına kadar ilçedeki karbon salımının yüzde 20 azaltılmasını öngören Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atan Bornova Belediyesi bu yönde ciddi adımlar atıyor. Bornova’da hijyenik çöp konteynerleri sistemi ile temizlik sisteminde devrim niteliğinde değişikler yapılıyor. İlk etapta 15’i yeraltı olmak üzere 85 çöp konteyneri alan Bornova Belediyesi 70 adet yeni sistem yerüstü çöp konteynerini de Bornova’nın cadde ve sokaklarına yerleştirdi.

KONTEYNERLER GECELERİ BOŞALTILACAK
Bornova Belediyesi 700 litrelik eski tip konteynerleri günde üç kez boşaltmak zorunda kalıyordu. Şimdi galvanizli eski tip konteynerlerden 6 kat daha büyük olan 3 bin 750 litrelik çöp konteynerleri günde bir kez ve 23.00 ile 07.00 saatleri arasında vinç sistemli kamyonla el değmeden boşaltılacak. Böylece gün içinde çöp kamyonlarının konteynerleri boşaltması nedeniyle yaşanan trafik sorunu artık olmayacak. 5-6 konteynerin yerini alacak tek bir konteyner sayesinde görüntü ve çevre kirliliği de yaşanmayacak. Üstü kapalı olan konteynerler koku da yapmayacak. Ayrıca boşa çıkan temizlik işçileri cadde ve sokak temizliğinde kullanılacak.

YERALTI SİSTEMİN HAZIRLIKLARI SON AŞAMADA
Bornova Belediyesi yeraltı çöp konteynerlerinin yerleştirileceği alanlarla ilgili son hazırlıkları da yapıyor. Osman Kibar Kavşağı’nda belirlenen noktalara yerleştirilecek. Kazım Karabekir, Mustafa Kemal, Fevzi Çakmak, Gediz, Yüzbaşı İbrahim Hakkı, Cengizhan ve Hasan Ali Yücel gibi caddelerdeki 15 noktada 5 bin litrelik yeraltı konteynerlerinin yerleştirileceği noktalar hazır hale getiriliyor. Bunlar da önümüzdeki günlerde kullanıma başlayacak.

KUMANDALI ÇÖP TOPLAMA HİZMETİ

Yeni sistem çöp konteynerleri özel vinçli kamyonla uzaktan kumanda sistemiyle boşaltılıyor. Boşaltma sırasında sokakları ve kaldırımları kirleten hiçbir sızıntı olmuyor. Yeraltında 5 metrelik yüksekliği sahip olacak konteynerlerin yer üstünde sarece 60 santimetrelik bölümü görünecek. Kilitli olacağı için konteynerlerin herhangi bir şekilde karıştırılması mümkün olmayacak. Gelecek yıl 25 yeraltı, 150 adet de yerüstü konteyner uygun noktalara yerleştirillecek.

UYGULAMA TÜM BORNOVA’YA YAYILACAK
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Eski tip konteynerlerin sokaklarımızda oluşturduğu kötü görüntüleri ve kokuları ortadan kaldırmak için kapsamlı bir çalışma başlattık. İlk aşamada 85 yeni konteyner, satın aldık. Bunlara yerüstü sistemleri yerleştirdik. Önümüzdeki günlerde yeraltı sistemler de kullanılmaya başlayacak. İlerleyen yıllarda Bornova’nın bütün mahallelerinde yeni sistemi uygulayacağız. Böylece ilçemiz hem daha temiz hem de daha çağdaş bir görünüm kazanacak” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HADİ CANIM SENDE..... 12 Aralık 2012 Çarşamba 19:44

Biri dokuz Yıldır Büyükşehir Başkanı,Prof.Ünvanını kullanmayı çok seven kariyerizim meraklısı diğeri de dört yıldır Borova Belediye Başkanı. Hiç gereği yokken asfaltları söktürtüp,yerine beton parke döşetip yolların delik deşik olmasına sebep olduktan sonra faturasını da halka çıkaracağınıza çöp sorununu çözebilirdiniz. Yumurta gelmiş kapıya dayanmış,hala projeden söz ediyorlar.Merhum İsmet İNÖNÜ yaşasaydı bunlara"HADİ CANIM SENDE" derdi.

Yorumu oyla      11      7  
lütfen biraz bilim 12 Aralık 2012 Çarşamba 12:39

Deprem bölgesinde böyle çalışma bilimsellikten ne kadar uzak biraz bilim lütfen

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da UNESCO Kurulu'dan ilk zirve
Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası adaylık çalışmalarına destek için danışma kurulu oluşturuldu.
‘Şiddet gören kadının tanığa ihtiyacı yok’
İnsan Hakları Günü’nün 64. yılı nedeniyle Konak Belediyesi, İzmir Valiliği ...
12.12.2012 çiftlerine Başkan Solak’tan gelinlik
Evlilik tarihlerini 12.12.2012 olarak belirleyerek, unutulmaz bir gün ...
 
Şemikler'e yaya alt geçidi ihalesi tamam
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ile Şemikler’de ...
Tarihe saygı ödülleri için büyük kutlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını ...
‘Bilim’den İzmir için önemli ‘yapılaşma’ uyarısı
Jeoloji Mühendisi Hakkı Batur Demiray, “Diri faylar üzerinde yapılaşma ...
 
Konak'da insan hakları tartışıldı
İzmirliler Dünya İnsan Hakları Günü’nde Konak Belediyesi ve Konak Kent ...
1300 yıllık yas bir kez daha hatırlandı
Bornova Belediyesi’nin destek verdiği etkinlikte 800 kişiye tavuklu pilav, ...
Minik Öykü: Başkan amca bizim kralımız
Çocuk, kadın, öğrenci dostu olduğunu her fırsatta kanıtlayan Konak Belediye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva