HABERLER>SAĞLIK
31 Ocak 2022 Pazartesi - 13:39

'Yoğun bakımda yer kalmadı' iddialarına Kaya'dan yanıt: Çevrilemeyecek bir yoğunluk yok!

İzmir'de Cumhuriyet Halk Partili vekiller tarafından ortaya atılan 'hastanelerde boş yatak yok' iddialarını yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ,"Şehir hastaneleri konusunda da genel başkanları tarafından 'Boş kalacak niye yapılıyor?' dendi şimdi de dolu deniliyor... İzmir'de sağlık ekiplerimizin çeviremeyeceği bir yoğunluk yok. İzmir'deki Şehir Hastanesi'nin de İzmir'deki yoğun bakım kapasitesi kadar yoğun bakım kapasitesi olacak" dedi.

 Yoğun bakımda yer kalmadı  iddialarına Kaya dan yanıt: Çevrilemeyecek bir yoğunluk yok!

EGEDESONSÖZ - Türkiye'de son haftalarda yeniden artan koronavirüs vakaları nedeniyle Cumhuriyet Halk Partili siyasiler 'hastanelerde boş yatak kalmadı' iddialarında bulunmuştu.

Sık sık gündeme gelen yoğunluk meselesi hakkında Sonsöz TV'de konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise İzmir'deki son durum hakkında değerlendirme yaptı.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR
'Hastanelerde yer kalmadı' yorumlarının yapılmasına tepki gösteren Kaya, İzmir'de yapımı devam eden Şehir Hastanesi ile ilgili konuşarak şu ifadeleri kullandı:

"İzmir başta olmak üzere Türkiye'de bu noktada işin altında kalırlar. Türkiye sağlık altyapısı ile dünyanın büyük ülkeleri denen ülkelerden kat kat daha fazla iyi olduğunu gördük. Şehir hastaneleri konusunda da genel başkanları 'Boş kalacak niye yapılıyor?' demişti. Şimdi de dolu deniliyor... Sağlık ekiplerimizin çeviremeyeceği bir yoğunluk yok. İzmir'deki Şehir Hastanesi'nin de İzmir'deki yoğun bakım kapasitesi kadar yoğun bakım kapasitesi olacak. Kemal Bey farklı konuşmuştu sonra daha farklı konuştu. İlk başta 'karşı değilim' dedi 'sonra karşıyım' dedi CHP görüşü sürekli değişiyor. Çalışmalar hızla devam ediyor. Yaz ayları itibari ile hızlanacağını düşünüyoruz."

AK Partili Kaya açıkladı: Menderes Devlet Hastanesi Temmuz da açılıyor!

ÇOK ÖNEMLİ BİR SAĞLIK YATIRIMI
Menderes'te yapımına devam edilen hastane için yaz aylarını işaret eden Kaya, "Menderes'teydik. Hastane inşaat çalışmalarını değerlendirdik. Yüzde 85'e yakın seviyeye geldi. Temmuz ayı içerisinde de inşallah açacağız. Bu çok önemli bir sağlık yatırımı. Şimdi; Selçuk ve Kiraz kaldı. Kiraz'daki hastane CHP'li Büyükşehir Belediyesi yüzünden yapılamadı. Nasıl yaptırmayız diye uğraşıyorlar. Hastane yapacağımız alana ilişkin… Aynısı Selçuk'ta da yaşandı. Hastane yapacağımız yerin planlarına önce CHP'li meclis üyeleri meclis itiraz ettiler, sonra Şehir Plancıları Odası ile birlikte davalar açtılar, sonra yürütmeyi durdurma kararı aldılar en son ise davayı kaybettiler ancak 3 yıl sürdü süreç. Kiraz'da da süreç böyle. Biz bu yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Selçuk'ta 3 yıl süre kaybedilmişti. Buna neden olan da belediye başkanlığı koltuğunda oturan hanımefendi. Vatandaşlar şunu çok iyi bilsin. Bir yandan bizim yapmak için ortaya koyduğumuz irade var diğer yandan da bunu yaptırmamak için istemezukçu bir CHP zihniyeti var. Biz bunu sonunda yapacağız. Statlar konusunda da durum böyleydi" diye konuştu.

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinde sona yaklaşılıyor

ALTYAPI ADIMI ATMADILAR
Şehir Hastanesi için ilçe belediyesinin ve Büyükşehir Belediyesi'nin bir adım atmadığını dile getiren Kaya, "Alternatif güzergahlar yapılıyor karayolları da bunlarla ilgili çalışıyor. Ancak yerel yönetimler de adım atmalı. Biz bir adım atıyoruz 10 yıl sonradan gerimizden geliyorlar. Şehir Hastanesi'nin yapılacağı yıllardır belli ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi burası ile ilgili altyapı adımı atmadı" ifadelerini kullandı.

 
Karşıyaka'da Güraçar takımından emin
 
Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı'na silahlı saldırı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 31 Ocak 2022 Pazartesi 20:02

Dağın tepesine hastane yap sonrada yol yok diye şikayet et. Büyük hastane değil her ilçeye tam donanımlı hastane gerekir. Belediyenin Tire'ye 2 yılda yaptığı 15 bin kişilik stada karşı 15 bin kişilik Alsancak stadını 4 yilda zar zor bitirirdiniz.

Yorumu oyla      2      3  
VfV 31 Ocak 2022 Pazartesi 16:24

Hasta garantili hastane yaparsan her önüne geleni o yataklara, yoğun bakımlara alırlar. Hemen ameliyathaneye sokarlar.Bir de o hastaneyi yapan yiğitler yollarını yapsa ya.

Yorumu oyla      2      3  
Ağam bizimle eğleniy 31 Ocak 2022 Pazartesi 16:20

Şehir hastanesi 8 yıldır bitmedi. Biterse 9 yılda bitecek. Hızlı tren 2007'de yatırım programına alındı, yıllar sonra temeli atıldı ama İzmir tarafında çivi çakılmadı. 8 yıldır otogar metro yapılmayı bekliyor. 10 yıl önce Çandarlı Limanının temeli atıldı, öyle kaldı. Bergama İZBAN yatırım programından çıkarıldı. Lojistik köy 10 yıldır yapılmayı bekliyor. 8 yıldır Karabağlar Kentsel Dönüşüm Projesi yapılmayı bekliyor. Alsancak Limanına kruvaziyer limanı yapılacaktı. Daha sayayım mı?

Yorumu oyla      3      3  
fuar izmire kavşak 31 Ocak 2022 Pazartesi 15:17

sen kalkıp fuar izmire bı kavşak yaptınmı hayır e zaman ne dıye şehir hastanesıne belediyeden yol istiyosun

Yorumu oyla      3      3  
Hadi canım sizde! 31 Ocak 2022 Pazartesi 15:02

Dağ başında hastane. Burası açıldığı zaman arabası olmayan yandı. Şehir içindeki hastaneleri kapat, sonra da şehir hastaneleri doldu de. Metro bağlantısı olan Atatürk Havaalanı kapatıldı, sonrası malum. İlk karda yeni havaalanı iptal oldu. Bakanlar bile kapatılan Atatürk Havaalanına indiler. Türkiye'nin en büyük şehrinin havaalanının adı Atatürk'den, İstanbul'a çevrildi. CEHAPE engel oluyor, yoksa biz neler neler yapacağız diyenler, otogar metro hattına bin TL ayırıyor. Bin TL de metro araçları için. Seçim zamanı da ona göre oy alırsınız.

Yorumu oyla      3      3  
burak 31 Ocak 2022 Pazartesi 14:44

ölenler de numaradan ölüyor zaten hatta aslında hastalık da hiç olmadı.

Yorumu oyla      3      3  
31 Ocak 2022 Pazartesi 14:38

Bu söylediklerinize kim inanır? Kadir İnanır :)))))

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den çarpıcı paylaşım: İzmir'de boş yoğun bakım kalmadı!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ...
Akıllı telefonla yapılabilen korona testi geliştirildi
ABD'li bilim insanları, PCR testleri kadar doğru sonuç verdiğini söyledikleri ...
Haftalık vaka haritası açıklandı: İzmir'de yükseliş sürüyor!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 15 - 21 Ocak arasındaki 100 bin kişi içinde ...
 
Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Halkı yanlış bilgilendiriyorlar!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
Koronavirüs salgınında dünyadaki son durum
Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 375 milyonu, can kaybı 5 milyon ...
Bakan Koca: Kendi aşımızla kendi gücümüzün sahibiyiz
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kendi aşımızla kendi gücümüzün sahibiyiz" dedi.
 
Son 24 saatte 189 vefat 88 bin 145 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu ...
TTB'den 'Endişelenmeyin' çağrısına yanıt
Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Sağlık Bakanınız ...
NeoCov alarmı... DSÖ'den açıklama geldi
Güney Afrika'daki yarasalar arasında yayılan bir tür koronavirüs olan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva