HABERLER>POLİTİKA
14 Mart 2024 Perşembe - 20:30

'Soyer-Tugay krizi' sorusuna yanıt: Çözdük o işi!

Cemil Tugay ile Tunç Soyer arasındaki karşılıklı açıklamaları değerlendiren CHP Lideri Özel, 'Çözdük o işi' değerlendirmesinde bulundu.

 Soyer-Tugay krizi  sorusuna yanıt: Çözdük o işi!

EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KRT TV’deki Seçim Özel programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP'nin İzmir Büyükşehir adayı Cemil Tugay'ın "Bir dakika yanımda durmayan bir belediye başkanımız başka şehirde, başkaları için çalışıyor" sözleri ilgili CHP Lideri Özel “Ertesi gün 90 dakika yanında durdu. Çözdük o işi” dedi.

Yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Büyükşehir adayı Cemil Tugay’la ilgili “Sütte leke var onda leke yok denen bir adayın yanında durmam ona zarar verir” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise CHP Lideri Özel şunları söyledi:

“Tunç Soyer alınmamıştır. ‘Tunç Soyer'de leke var’ diyen yok ki. Tunç Beyi lekelemez. Tunç Bey’in o çıkarımı kendisine haksızlık. Orada bir zamanla hatası var. Soyer 5 yılının sonunda bayrağı devrediyor. Bunu yaparken İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine, İzmir’de başka aday varken, destek vermesi kıymetli. Dayanışmayı gösteren iyi bir şey. Çok hoşuma gitti. Sorun şu, henüz İzmir’de sahaya çıkmadan o ziyaret olunca adayın da ‘Tunç beyin gelip bir bizimle çalışsaydı’ demesi de aday psikoloji gereği anlamak lazım. Ben o işe ertesi gün müdahil oldum. Zaten İzmir programımız vardı, sağ olsun Tunç başkan da programa katıldı. Hatta halasının rahatsızlığından kaynaklı Kütahya’ya gitmesi gerektiği halde geldi, konuştu. Aramızda oturdu. Benim konuşmamım sunuş kısmını dinledi. Beklenen fotoğrafı verdi. Ondan sonra Kütahya’ya doğru yola çıktı. Tunç başkan da partilidir, Cemil Başkan da partilidir. Orada bir sıkıntı yok. Önce İzmir’i yapabilseydik, sonra İstanbul’u yapabilseydik. Bu tartışma hiç yapılmazdı. Adauy biraz alıngan olur. Cemil Bey’i de anlamak lazım. Tunç başkanı da anlamak lazım”

 
Devlet Tiyatroları'nda 38 oyun ücretsiz!
 
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan diplomatik temaslar!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmiri akp ye yem etmeyelim 15 Mart 2024 Cuma 09:56

Ben de kızıyorum, soyer de çalışmadı, son yapılanlarda can sıkıcı ama izmiri akp ye yem etmemek lazım, sonrasında canımız daha çok sıkılabilir. Özellikle ülkenin tarikat cemaat cenneti olduğu, her dağa maden açılmaya çalışıldığı, tüm orman kıyı alanlarının rant kapısı görüldüğü bir durumda 5 senede akp izmirin canını okur. Bize ters gelen bir durumda chp ye itiraz edersiniz kimse size dur sus demez ama akp olursa karşınızda sizi dinleyen birisini bile bulamazsınız, izmirli olarak izmirlilere uyarımdır, tabi herkesin 1 oyu var, pireye kızıp yorgan yakmayın.

Yorumu oyla      0      1  
VfV 15 Mart 2024 Cuma 09:25

O iş bitmedi hacı. Ve şunu da iyi bilin. Soyer'in sahaya inmemesi sizin hayrınıza. Çünkü sizin göremediğiniz ya da görüp de itiraf edemediğiniz bir tepki var vatandaştan. Belki bu sizin için daha hayırlı bunu da bilin.

Yorumu oyla      0      0  
Izmirli 15 Mart 2024 Cuma 07:44

Bu ülkede demokrasi ve siyâset sahnesi hızlı şekilde katlediliyor milletvekili ve belediye başkanı olmak için genel merkezler ülke kalkınması için değil koltuk ve makam kapma yeridir düşünün seçmen ve halk büyük bir heyacan ile sandığa gidiyor oy veriyor seçilen belediye başkanları her hafta genel merkeze güven mektubu sunmaya gidiyorlar,ondan sonra da iktidara yürüyoruz yapacağız edeceğiz diyerek demeç veriliyor beş sene doluyor yeni bir mücadele başlıyor bütçesi ve çevresi olanlar belediye başkanı oluyor seçmene oy veriniz coşkusu veriliyor ama bu sefer öyle kolay bir seçim olmayacaktır gazı yemeyecek oy da vermeyecektir...

Yorumu oyla      5      1  
Lombsk 15 Mart 2024 Cuma 00:49

Konfor mekanınız İzmir çatırdayınca birden bire tutuştunuz ve birleştiniz. Hadi bakalım son 16 gününüz!

Yorumu oyla      2      2  
VATANDAŞ 14 Mart 2024 Perşembe 23:28

Ne kadar basit ne kadar düşük seviyeli bir laf " çözdük o işi " ne demek ya iş ne demek! özgür bey özgür bey valla siz koptunuz,bi tuhaflaştınız ya! bişey alıyonuzmu kafanız pek güzel.Bu laflar normal nitelikli akademisyenlerin kullanmayacağı laflar. İNŞALLAH 31 MART TA BU KABUS BİTER.Sizde normal illetvekilliğine dönersiniz...

Yorumu oyla      6      2  
Cemil -soyer 14 Mart 2024 Perşembe 22:41

Yıl 2019 31 Mart KARŞIYAKA belediye başkanlığı seçimi ,özuslu aday olursa kazanamayan,yada partinin oyu düşecek,dr Cemil aday gösterilecek (tezgahın içinde Karşıyaka chp kanaat önderi planlayıcı))seçim kazanılacak 6 ay sonra Cemil istifa edecek yerine 1,sıradaki meclis üyesi özuslu belediye başkanı olacak plan uygulanıyor 6 ay doluyor ekip ANKARAYA gidiyor durum KILIÇDAROĞLUNA anlatılıyor kılıçdatoğluda bunları kovuyor sonra Cemil zorunlu olarak belediyeciliği öğrenme gayretine giriyor ah ah vah vah

Yorumu oyla      11      1  
Düz partili 14 Mart 2024 Perşembe 21:31

Artık bu partiye gönülden bağlı olanlar CHP eskisi gibi heyacanlı değildir partiden soğudu insanlar değişim gurubu diğer gurup ne haliniz varsa görünüz...

Yorumu oyla      19      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li adaydan ‘uyuşturucu ile mücadele’ mesajı: Silahımla sokağa ineceğim!
Ümraniye Belediye Başkan adayı CHP’li Aykut Erdoğdu uyuşturucu satıcılarına ...
Babacan'dan İzmir'de iktidara 'sarı kart' uyarısı!
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir ziyaretinde ...
Erbakan’dan iktidara: Batmaya devam ediyoruz
YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan “Enflasyon, hani düşecekti, batmaya devam ...
 
CHP'den, Erdoğan'a 'son seçimim' yanıtı!
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK toplantısının ardından gündeme ...
DP Lideri Uysal, Manisa'da halka hitap etti
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde halka hitap etti.
Dağ'dan taksicilere kabin sözü!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları ...
 
Karabağlar adayı Kınay'dan şeffaf dönüşüm vaadi!
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
CHP’li Duman’dan sağlık çalışanlarına sürpriz!
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Buca'daki ...
Tugay Gıda Çarşısı için söz verdi!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Gıda Çarşısı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva