HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Eylül 2022 Cuma - 10:24

'Soyer'i Allah'a havale ediyorum' dedi... Kiraz Planı’na bilirkişi vetosu!

İzmir’de tartışmalara neden olan Kiraz ilçesi hastane, yurt, okul ve AVM planları ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davada bilirkişi ‘kamu yararı’ yok dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin planları yargıya taşımasını eleştiren Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar “Babamı kaybetmiş biri olarak söylüyorum, her gün birilerinin canı yanıyor ve her canımız yandığında da Tunç Soyer’i Allah’a havale ediyorum” dedi.

 Soyer i Allah a havale ediyorum  dedi... Kiraz Planı’na bilirkişi vetosu!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Mülkiyeti Kiraz Belediyesi’ne ait olan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve içerisinde hastane, TOKİ Konutları, Okul ve alış-veriş merkezilerini de kapsayan “Yeni Kiraz Planları” ile ilgili olarak yeni bir gelişme daha yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yargıya taşınan imar planları ile bilirkişi raporu geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın aleyhine görüş bildirilen raporda planların ‘kamu yararı’ oluşturmadığı ileri sürüldü. Bilirkişi raporuna itiraz edildiği öğrenildi. Gözler ise mahkemenin vereceği kararda. Öte yandan planlama alanına ilişkin hazırlanan projeler bakanlığa teslim edilmiş durumda. Önümüzdeki haftalarda bakanlığın yapım ihalesine çıkması bekleniyor.

‘HASTANEYİ KENDİM İÇİN YAPMIYORUM’
Kararı Egedesonsöz’e değerlendiren Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, bilirkişi raporunda ‘kamu yararı’ ibaresinin bulunmadığını öğrenince şok yaşadıklarını belirterek “Hastanenin nasıl bir kamu yararı içermediğini henüz anlamlandıramadık? Bu sürecin uzatılması için yapılmış bir hamle olarak değerlendiriyoruz ama biz işlemlerimize devam ediyoruz. Ben o hastaneyi yapacağım. Kim ne derse desin. Ben bu hastaneyi kendime ya da ilçeden biri adına yapmıyorum, tamamen kamuya yönelik bir yatırım. Raporu çok manidar buluyorum. Amacın tamamen süreyi uzatmak olduğunu düşünüyorum. Biz itirazlarımızı yaptık bilirkişi raporuna. Süreç devam ediyor. Mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı vermedi. Ben o hastaneyi yapacağım” dedi.

‘SOYER’İ ALLAHA HAVALE EDİYORUM’
Projenin yapım ihalesinin bakanlık onayını beklediğini ifade eden Özçınar şunları söyledi “Sadece bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hastaneye her engel olduğu anda buradaki herkesin duası yerine farklı şekilde anılmaya başlanacak. Ben onu Allah’a havale ediyorum. Biz Tunç Soyer’le ilk oturduğumuzda sürekli ‘biz hukuk belediyesiyiz’ demişti. Ne demek istediğini şimdi daha iyi anlıyorum. Her yaptığınız işte mahkemeye giderim olarak algılıyorum çünkü hastane tek değil. Bir çok işlerimizi mahkemeye götürerek ket vurmaya çalışıyor. Bu konuda bilgisi olduğunu bile düşünmüyorum. Neye dayanarak bu şekilde yaptığını da bilmiyorum ama babamı kaybetmiş biri olarak söylüyorum, her gün birilerinin canı yanıyor ve her canımız yandığında da Tunç Soyer’i Allah’a havale ediyorum.”.

İLK PLANLAR İPTAL EDİLMİŞTİ
Bakanlık tarafından ilk olarak askıya çıkarılan imar planları da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yargıya taşınmış ve mahkeme planların planlama ilkelerine uymadığı gerekçesiyle iptal etmişti. Hastane ve yurt dışında ticaret ve konut alanlarının da eklendiği plan iki belediye arasında da tartışmalara neden olmuştu. Karşılıklı açıklamalar, siyasi değerlendirmeler gibi nedenlerde zaman zaman kent gündemine gelen plan tekrar yayımlanmıştı.

 
Karşıyaka'da 'süslü tur' zamanı!
 
Büyükşehir'den anlamlı açılış... 100'ncü yıla özel Anı Evi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 16 Eylül 2022 Cuma 19:05

Demek istiyor ki yasalara aykırı da olsa görmezden gel.

Yorumu oyla      2      5  
Kamuran İnan 16 Eylül 2022 Cuma 17:04

Kiraz, Çankaya, AVM ve Ukrayna.. Muazzam.. Tarım arazisi vasfı olan yerde tarım yapılmıyorsa, Kiraz'a hayatınızda hiç gitmediyseniz, Ödemiş'e pazara, Tire'ye değirmene turistlik geziler yaptıysanız, oradaki insanların merkezde ki olanaklara sahip olmasından rahatsızsanız daha fazla tartışamam. Şayet civar ilçelerde ki insanlara merkezde ki gibi sağlık, eğitim, barınma ve eğlenme ortamı sunmazsanız, gençleri tarımla değil bunlar için şehir merkezine göç ederler. Ben demiyorum. Orada yaşayan insanlar bunu söylüyor. Dedim ya turistlik değil bunlar üzerine bir ziyaret etmenizi öneririm..

Yorumu oyla      4      3  
Şaka gibi! 16 Eylül 2022 Cuma 15:28

tarım arazilerine ev mi yapılsın? İzmir 'deki ovalara TOKİ mi yapalım? Çözüm bu mudur? Kamunun arazisine AVM niye yapılıyor? Siz şaka mısınız? Mahkeme iptal etmiş, bilgiden bahsediyorsunuz. Mahkemeden daha iyi mi biliyorsunuz? Kiraz küçük, küçük hastane yeter ama AVM yapılsın. Bu AVM merakı nereden geliyor? Bir ara da Alsancak Limanı'na AVM diye ısrar edildi. Yahu Alsancak, Çankaya'da her yer mağaza, AVM'yi ne yapacaksınız! İnşaat diye diye ülkede ekonomi bitti. Savaş olan Ukrayna'dan yağ bekliyorsunuz.

Yorumu oyla      11      7  
Kamuran İnan 16 Eylül 2022 Cuma 15:03

Şaka mısınız? Kiraz nerede? Nüfusu kaç? biliyor musunuz? Oraya 300 yataklı hastaneyi hangi aklı evvel yapar? Bilgisiz fikrinize dair ironi yaptım ama onu da anlayamadınız. Peki TOKİ ev yapmasın, Belediyeler kentsel dönüşüm yapmasın. Vatandaşlar nerede barınma ihtiyacını karşılayacak? Karşı durmak kolay. Çözüm öneriniz. Sorunu çözünüz. Dünyanın en kolayı oturduğun yerden itiraz etmek. Ama çözüm üretmeye gelince onu bilen yapsın demek.

Yorumu oyla      5      11  
Ha ha ha ha ... 16 Eylül 2022 Cuma 14:14

Yani, AVM için 300 yataktan, 75'e düştüğünü kabul ediyorsunuz. Buna itiraz edilince de hastaneye karşı gelmiş olunuyor. Yersen! Araya TOKİ'ye sıkıştırıyorlar ki itiraz edilince gariban edebiyatı yapılsın. Ödemiş'te de konutlar tarım alanına yapılmak istenince mahkeme planları iptal etmişti. Tarım arazilerini koruyalım diye TV'lerde kamu spotu yayınlayan bakanlık, tarım arazisine konut yapmaya çalışıyor. Siz iyi misiniz?

Yorumu oyla      12      5  
Kamuran İnan 16 Eylül 2022 Cuma 13:49

Ne de çok bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan var. Evet Kiraz'a 300 yataklı hastane yapılacakken 75 yatağa düşürüldü. AVM için.. Bari yorum yaparken bilginiz olsun. Hastane %75 falan küçüldüğü için değil, tüm ilçelerde olduğu gibi TOKİ yapılmasın diye. Ödemiş için de aynısını yaptı İBB..

Yorumu oyla      5      14  
Mahkeme planları niye iptal etmiş? 16 Eylül 2022 Cuma 11:40

İtiraz edilen şey hastaneyi küçültüp, AVM yapmaya çalışılması değil mi? Hastaneye karşı geliniyormuş algısı neden yapılmak isteniyor? Sen planlarda hastanenin payını yüzde 75 küçült, sonra hastaneye karşı geliniyor de. Yok ya! Eğitim alanı da yüzde 25 küçültülmüş. Tamamen rant projesi .

Yorumu oyla      16      6  
T.C. Vatandaşı 16 Eylül 2022 Cuma 11:20

Siyasilerin diline ne oldu Allah aşkına. Nefret ve kin içerikli sözleri bu kadar kolay nasıl kullanıyorlar anlamadım gitti. Allaha havale etmek... Hangi duygu ve istekle Sayın ÖZÇINAR, bunu da biraz ayrıntılı olarak açar mısınız?

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da 'süslü tur' zamanı!
Karşıyaka, uluslararası boyutlara kadar yükselen ve giderek büyük bir ...
Hasat Festivali'ne muhteşem konserle final!
Kınık Belediyesi tarafından 6’ncısı düzenlenen Hasat festivali final gününde, ...
Bornova'da kış spor okulları başlıyor
Bornova Belediyesi’nin her yaşa uygun olarak düzenlediği spor okullarında ...
 
Nar Çiçekleri okula döndü
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in 5 yılda 5 anaokulu vaadiyle hayata ...
Mehmet KARABEL yazdı... Afiyetle Kavacık!
Mehmet KARABEL yazdı... Afiyetle Kavacık!
Buca'da TİS sevinci!
Buca Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kültür merkezlerinde güz dönemi kayıtları başladı!
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 7’den 70’e tüm Aydınlılar için düzenlediği ...
Dikili'de şampiyona heyecanı başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Dikili Belediyesi, Türkiye Voleybol Federasyonu ...
İZSU düğmeye bastı… Yarımada'ya hayat hattı yolda!
İzmir’de yağmur suyu ile atıksu şebeke hatlarının ayrıştırılması için ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gıdanın Geleceği: Dönüşüm; Yerel Mirastan Evrensel İşbirliğine
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Uyutalım’ derken vicdanlar uyumasın!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva