HABERLER>GÜNCEL
15 Ekim 2023 Pazar - 15:55

'Para karşılığı haber kaldırma' iddiası mahkemelik!

Oda TV İzmir Haber Müdürü Gamze İşler’in milyonluk vurgun iddiasıyla gündeme gelen İzmirli iş insanı İbrahim Dönertaş’tan, hakkındaki haberin kaldırılması karşılığında 5 milyon lira talep ettiği, parayı ödemediği takdirde haberi kaldırmayacaklarını söylediği iddiası yargıya taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Ersagun Yücel’in ise arabulucu olarak sürece dahil olduğu iddia edildi.

 Para karşılığı haber kaldırma  iddiası mahkemelik!

Oda TV’de 21.09.2023 tarihinde ‘Her yerden o çıkıyor… “Konsolostan” milyonluk vurgun” başlıklı, Gamze İşler imzalı çıkan haber mahkemelik oldu.

"Makedonya Fahri Konsolosu olduğunu söyleyerek vatandaşları mağdur eden İzmirli iş insanı İbrahim Dönertaş, bu kez milyonluk vurgun iddiası ile gündemde” şeklinde ifadeler kullanıldı.

Geçmiş dönemde Makedonya Fahri Konsolosu olan Dönertaş, konsolosluğun kapatılmasına rağmen ofisine konsolosluk levhası astığı ve çok sayıda vatandaşın mağdur edildiği iddia edildi. Levha polis ekipleri tarafından indirilirken Dönertaş hakkında işlem başlatılmıştı.

Yayınlanan haber sonrası İbrahim Dönertaş’ın, 1 gün sonra 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya giren Ahmet Ersagun Yücel tarafından arandığı iddia edildi. Dönertaş'ın iddialarına göre; İYİ Partili Ahmet Ersagun Yücel, paylaşımları sosyal medyadan gördüğünü, Gamze İşler’i şahsen tanıdığını ve kendisine haberlerin kaldırılması konusunda yardımcı ve aracı olacağını belirterek, Oda TV İzmir Haber Müdürü Gamze İşler’in telefon numarasını verdiği ve irtibata geçmesini telkin ettiği bildirildi.

Haberle ilgili Gamze İşler ile irtibata geçen İbrahim Dönertaş iddiaya göre ‘Zaferin Yeri’ adlı restoranda Gamze İşler ile buluştu. İşler’in, haberin kaldırılması için kendisinden 5 milyon lira para talep ettiği iddia edildi. Bunun üzerine Dönertaş, “Bu ülkede hukuk var, ne istiyorsan onu yap, sana para vermeyeceğim benim kayıtsız ve hukuksuz hiçbir işim yok” şeklinde cevap verince, İşler, “Peki o halde deyip bu sefer üç parmağını göstererek bu kadar olsun madem” dedi. Dönertaş’ın yine ona herhangi bir para vermeyeceğimi söylemesi üzerine İşler, “son teklifim” diyerek bir parmağını kaldırdı ve beş yüz bini pazartesi, kalan beş yüz bini ise çarşamba günü öderse haberleri ve paylaşımları kaldıracağını, Dönertaş hakkında başka haber yapmayacağını söyledi. İbrahim Dönertaş da buna karşılık “Eğer hakkımda yapmış olduğu asılsız haber ve paylaşımları kaldırmaz ve yeni paylaşımlar yaparsa kendisini şikayet edeceğim” diyerek görüşmeyi sonlandırdı ve restorandan ayrıldı.

Ertesi gün İşler ile WhatsApp üzerinden yazışan Dönertaş'ın haberin kaldırılması için tekrar ricada bulunduğu ancak olumsuz yanıt aldığı ifade edildi.

Bir sonraki gün iddialara göre; İYİ Partili Ersagun Yücel’in daveti üzerine Sütiş kafede Yücel ile görüşen Dönertaş, görüşme sonrası tekrar İşler’i arayarak hakkındaki haberi kaldırmalarını rica etti. Ancak İşler, talep ettikleri paranın ödenmemesi halinde haberin kaldırılmayacağını tekrar söylediği belirtilince görüşme son buldu.

Sonrasında iddiaya göre İYİ Partili Yücel'in Dönertaş'ı aradığı ve paranın iki taksitle ödenmesini istediği ancak Dönertaş'ın öneriyi reddettiği, bunun üzerine Yücel'in arabuluculuktan çekildiği bildirildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
İbrahim Dönertaş ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek, Gamze İşler hakkında şantaj, tehdit, iftira, hakaret sebebiyle suç duyurusunda bulundu.

İŞLER'DEN AÇIKLAMA

Oda TV İzmir Haber Müdürü Gamze İşler konu ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı:

İzmir de 22 Eylül akşamı bir restorana gittim. Mekanın dış tarafında kalabalık olan bir yerde ayrılmış olan masama saat 20.15 civarında İbrahim Dönertaş geldi ve oturdu. Kendisiyle ilgili yaptığım haberin ailesini çok üzdüğünü ifade etti. Dönertaş, “Karım kanser hastası bu haber hastalığını tetikleyecek, kızım kötü bir evlilik geçirdi madde kullanıyordu, bıraktı. Fakat bu haberden çok etkilendi. Yeniden uyuşturucuya bulaşmasından endişe ediyorum. Beni görüyor musun? Tüm itibarım bitti. Kaç gündür hastayım, tansiyonum yerinde durmuyor." diyerek ısrarla haberi kaldırmamı istedi.

Dönertaş’a telefon numaramı nereden bulduğunu sordum. Daha önce aynı partide "dava arkadaşım" dediği Ersagun Yücel’den aldığını söyledi. Konsolos olup olmadığını sorduğumda ise “Hayır” diye yanıt verdi.

"Güvenlik şubenin baskın yapıp konsolosluk tabelasını indirdi mi?" şeklindeki soruma da “Evet” yanıtını aldım.

Dönertaş yaptığım haberin doğru olduğunu da söyleyince "O zaman neden haberi kaldırmamı istiyorsunuz?" dedim. İtibarı için kaldırmamı istediğini anlattı ve bana haber yapmaya devam edip etmeyeceğimi sordu. Devam edeceğimi söyledim.

Çünkü kendisinin Deva Partisi'nden neden atıldığını araştırıyordum. Deva Partisi'nin önemli bir milletvekilinin avukat oğlu İzmir’de İbrahim Dönertaş’ın ofislerinden birini kiralayıp İzmir’in Bayraklı ilçesinde çalışmalarını sürdürmek istemiş.

Dönertaş'ın, bir vekilin oğlu olan avukatın genç nişanlısına tacizde bulunması patiden gitmesine sebep olmuş.

Ağlamaya başladı, gözlerini sildi. Masama gelip benden 10 dakika rica eden Dönertaş’ın masamda saatlerce oturup baskı yapacağını anladığım için kalkmam gerektiğini söyledim. Ayağa kalktı kollarını açarak bana sarıldı. Kendisi benim masamda oturmaya devam etti. Aradan biraz zaman geçti ve saat 23.00'da beni telefonla arayarak tacizlerine devam etti.

Öyle bir hal aldı ki hem gündüz hem de gece aramalarını sürdüren Dönertaş iş ortağı E.A isimli kişiye beni aratarak ricacı olmasını istedi, telefonun hoparlörü açık Dönertaş oradan fısıldıyor “karısı kanser de..." diye. E.A.'ya da beni bu konuyla ilgili rahatsız etmemelerini söyleyerek telefonu kapattım.

Dönertaş yaptığım ikinci haber sonrası beni savcılığa şikayet ederek yapacağım haberlerin önünü keseceğini düşündü. Aslında konu şu an yargıda… Para ile satın alamayacağını anlayan Dönertaş iftira atarak ve savcılığa şikayet ederek;

2019 yılında hakaret,

2011 yılında serbest meslek sahibi dolandırıcılığı,

2023 yılında tehdit gibi dosyalarının da haber olmamasını sağlamaya çalıştı. Detaylara ilgili haberimizden ulaşabilirsiniz.

Dönertaş’a soruyorum...

İbrahim Dönertaş’tan 5 milyon para istendiyse neden ertesi gün gidip savcılığa şikayetçi olmadı?

Restoranda neden yalvararak haberi kaldırmamı istedi ve sarılarak uğurladı?

İbrahim Dönertaş mesaj atarak neden benden özür diledi?

İbrahim Dönertaş mesaj atarak Instagram’da haberin görseli 2 tane yan yana olduğunu söyleyerek “kızım aradı lütfen kaldırır mısın“ dedi.

O an sosyal medyamın fotoğrafını gönderen Dönertaş’ın attığı görüntüden fark ettim ki sistemsel olarak haber görseli 2 taneydi herhangi bir yanlış anlaşılma yaşanmaması adına hatayı fark edip haber görselinin birini kaldırdım ve bir haber görseli sayfamda kaldı bunu da kendisine ilettim. Haberler hala OdaTV‘de ve sosyal medya hesabımda duruyor.

Haberde adı geçen İyi Partili Ersagun Yücel’i arayıp Dönertaş’ın iddialarını sordum;

Yücel, İbrahim Dönertaş’ın kendisini 5-6 kez ısrarla arayıp gazeteci kadının telefon numarasını istedi “Gazeteci kadınla görüşmem için kefil ol” diyerek telefonda yalvardı Yetmedi evime kadar geldi tacizleri ve ısrarı sonucu ben de telefon numarasını verdim. Olaylarla hiçbir ilgim olmamasına rağmen adımı bu şekilde geçiren İbrahim Dönertaş’la hukuk önünde hesaplaşacağız” dedi.

Gelelim KRT deki haber gerçeğine, KRT’yi satmayı düşünen CHP’li İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında yaptığımız her haber sonrası bir iftira ile gazetecileri hedef gösteriyor. İzmir Buca Belediyesi’nde Tuncay Özkan’ın eşinin halasının bankamatik memuru olarak çalıştığını haber yaptığımda da Buca Belediyesi’nden para istendiğini iddia etmişti. Haberi belgelerle ortaya koyduğumuzda ise sessizliğini korumuştu…

Son olarak Tuncay Özkan’ın asansör firması ve Menemen Belediyesi’nden istekleri üzerine yaptığım haber sonrası kendi televizyon kanalı KRT’de programa çıkıp asansör firmasıyla ilişkisi olmadığını ifade etti.

Tuncay Özkan’ın OdaTV’ye kurduğu kumpasta gerçek hukuk önünde ortaya çıkacaktır.

Yaklaşık 5 yıldır OdaTV’de gazetecilik yapıyorum yaptığım her haber belgeli her haberimin altında imzam var. Yaptığım önemli haberler sonrası atılan iftiralar beni hiç yıldırmadı. Bu da yıldırmayacak ben bildiğim gerçekleri yazmaya devam edeceğim. (Polemik Haber, Oda TV)

 
Esnafın Başkanı da o öneriye sıcak bakıyor: Kemeraltı için karma oda kurabiliriz!
 
Oda’lardan gıda krizi uyarısı: 3 kişiden 1’i aç!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Denizi için 'fırtına' uyarısı
Kuzey Ege Denizi'nde, yarın öğle saatlerinden itibaren fırtınanın etkili ...
Kimlik fotoğrafına inandı... 750 bin lirayı kaptırdı!
İzmir'de çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Gürcistan ...
İzmir'de orman yangını!
İzmir'in Karabağlar ilçesi Kavacık Mahallesi'ndeki ormanda saat 14.00 ...
 
550 gündür beklenen otopsi!
İzmir'deki restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlanıp, hayatını kaybeden ...
Narkogüç operasyonlarında 190 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 34 ilde düzenlenen "Narkogüç" operasyonlarında, ...
Bir çocuk babası idi… Ek iş sonu oldu!
İzmir’in Bergama ilçesinde evli ve bir çocuk babası olan metal işçisi ...
 
Üst geçidin ayağına çarptı: 2 kişi öldü!
Öveçler'de hafif ticari aracın üst geçit ayağına çarpması sonucu 2 kişi ...
Mehmet KARABEL yazdı... O fotoğrafın şahane öyküsü!
Mehmet KARABEL yazdı... O fotoğrafın şahane öyküsü!
Dilan Polat ve eşinin tüm mal varlıklarına el koyuldu
Sosyal medyadaki şatafatlı hayatıyla dikkati çeken fenomen Dilan Polat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva