HABERLER>GÜNCEL
15 Şubat 2024 Perşembe - 08:37

'Ocakçı Holding'in generali' konuştu... Vurgun milyarlık, savunma ibretlik!

İzmir yüzde 17 kar vaadiyle kandırdığı insanlardan 5.1 milyar toplayarak vurgun yapan Ocakçı Holding'in sahibi Sedat Ocakçı (34) ile eşi Seçilay Ocakçı (30) ve Genel Müdür Yardımcısı emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan'ın aralarında bulunduğu 27 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerden Alkan ifadesinde kendisinin de dolandırıldığını aktardı.

 Ocakçı Holding in generali  konuştu... Vurgun milyarlık, savunma ibretlik!

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak" suçlarına yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 1 şüpheli daha gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 28'e çıktı.

Örgütün elebaşılığını yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan holding sahibi S.O. ile eşi S.O'nun, mağdurlara vadettikleri kar payını her ayın son günü ödedikleri ancak 31 Ocak'ta ödeme yapmadıkları, aynı gün adlarına kayıtlı lüks araçlar ve gayrimenkulleri satarak ellerinden çıkardıkları belirlendi.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca, holdinge ait içinde 5 milyar 123 milyon lira değerindeki dijital paranın bulunduğu soğuk cüzdanla yurt dışına çıkan holding sahibi S.O'nun yeğeni S.H. hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

S.H'nin 1 Ocak günü saat 23.05'te İstanbul Havalimanındaki pasaport noktasından çıkış yaptığı, 01.40 uçağıyla da Dubai'ye gittiği belirlendi.

Soruşturma kapsamında Ticaret Bakanlığı, MASAK ve Sermaye Piyasası Kurulunun da holding hakkında incelemesini sürdürdüğü öğrenildi.

Dron tanıtma sunumu
Öte yandan operasyonda tutuklananlar arasında yer alan emekli tuğgeneral M.R.A'nın ifadesinde, holding sahibi S.O'nun üsteğmen olduğu dönemde emrinde çalıştığını, TSK'dan ihraç edildikten sonra borsa ve yazılım alanında iş kurduğunu, emekli olduktan kendisine 2023 yılı Mart ayında iş teklif ettiğini, Haziran ayında işi kabul ettiğini anlattığı öğrenildi.

S.O'nun kurduğu sisteme kendisinin de 1 milyon 800 bin lira yatırdığını, aylık yüzde 20 faiz sunduklarını ifade eden M.R.A'nın, parasının faiziyle 4 milyon 200 bin liraya ulaştığının söylendiğini ancak kendisinin de parasını alamadığını, dolandırıcılık mağduru olduğunu savunduğu belirtildi.

Şirkette genel müdür yardımcısı pozisyonunda çalıştığını bilmediğini de öne süren M.R.A'nın, şirket toplantılarında dron tanıtma sunumu yaptığını da savunduğu kaydedildi.

Operasyon
Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "nitelikli dolandırıcılık" soruşturması kapsamında 7 Şubat'ta aralarında holdingin sahibi S.O, eşi S.O. ve çalışanlarının da bulunduğu 32 şüpheli, İzmir, Tokat, Mersin, Ankara ve Adana'daki eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin holding ve iştirakleri aracılığıyla 3 bin 100 kişiden para topladığı, dolandırıcılığa konu meblağın ise 5 milyar 123 milyon lira olduğu iddia edilmişti.

Ekiplerce, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkma hazırlığında olduğu öne sürülen holdingin kurucusu ve sahibi S.O. ve eşi S.O, 7 Şubat'ta Adana'da saklandıkları ikamette yakalanmıştı.

Şüpheli S.O'nun 2017'de Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında üsteğmen olarak görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetlerinden açığa alınarak ihraç edildiği, operasyonda gözaltına alınanların arasında emekli tuğgeneral M.R.A'nın da bulunduğu belirlenmişti.

İzmir'de örgütün elebaşılığını yaptıkları öne sürülen holding sahibi S.O. ile eşi S.O'nun da aralarında olduğu 27 şüpheli "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

 
CHP lideri Özel'den 'aday belirleme' değerlendirmesi: İzmir'de yorgunluk vardı!
 
TFF'den yayın ihalesi açıklaması
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serhat 16 Şubat 2024 Cuma 23:12

Silshlı kuvvetlerin yüz karaları

Yorumu oyla      1      1  
İrfan 16 Şubat 2024 Cuma 17:57

22 binliralik kutusu acilmamis kilima var elimde 8 binliraya verecem der parayı alır göndermessem tek dolandırıcı ben miyim 8 bin e almak isteyen firsatcinin hicmi suçu yok

Yorumu oyla      1      1  
Atila Argun 16 Şubat 2024 Cuma 12:34

Paşam emrinizde çalışıp sicil yoluyla ayrılan personelinizin peşine neden takıldınız? Bak Paranız da varmış. Ah paranın gözü kör olsun.

Yorumu oyla      1      1  
Hüseyin Atasoy 16 Şubat 2024 Cuma 12:07

"Fakir,çalmasını bilmediği için fakirdir" sözünün ülkedeki çürümüşlüğü gözler önüne serdiği ibretlik olaylardan sadece bir tanesi. Bebe yaşında çocuklara imam tayin ederek din ve ahlak sahibi (aynı zamanda dininin bekçisi ve kindarı)nesil yetiştirenlerin bunlarla hiç ilgisinin olmadığı sadece araç olarak kullandığı ayan beyan ortadadır.

Yorumu oyla      1      1  
Kemal 16 Şubat 2024 Cuma 08:33

Bunlar vatan satmış adamlar sizleri mi satmayacaklar

Yorumu oyla      1      1  
Ayşe K. 16 Şubat 2024 Cuma 08:32

Vah vah, bence de gerçekten çok mağdur, çok üzüldüm. Bu sistemdeki herkes için geçerli bence, Lahanayı yerken kırt kırt, sapına gelince meee

Yorumu oyla      1      1  
Aslan 15 Şubat 2024 Perşembe 23:24

Bende inandım koskoca paşa güya 100 de 20 faizi almış da v.s.kimseyi inandiramazlar.

Yorumu oyla      1      1  
Hakki 15 Şubat 2024 Perşembe 20:57

Yorumlarda bir arkadaş diyorki, paşa''Atatürkcü olsaydı bunu yapmazdı, YA Atatürk''ü gelip buişe yine alet ettiniz,BU arkadaşa Rahmetli solcu,Atatürkçü Uğur MUMCU''un sözüyle cevap vereyim, BU ülkede bankaları kar, Ülkeyi, Atatürk maskeleriyle soydular. Demek istiyorumki bütün pisliklerinizi''Rahmetli Atatürk maskesiyle örtmeyi.

Yorumu oyla      2      1  
Tuarekon 15 Şubat 2024 Perşembe 17:07

Emekli general kesinlikle fetö cudur yoksa fetö terör örgütünden atılan üsteğmen in semtinde bile geçmezdi

Yorumu oyla      1      1  
Garip 15 Şubat 2024 Perşembe 15:48

Senin kalıbına tüküreyim. Kim bilir kaç askerin canını yaktın da böyle rezil kepaze oldun. Feto bitmez bu memlekette. Siyasi desteği var

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzincan’daki maden kazası için komisyon kuruluyor!
Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili ...
Marmara Denizi'nde gemi battı: Mürettebat aranıyor!
Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 ...
Otomobil devrildi: 2 kişi can verdi!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde yol kenarındaki araziye devrilen otomobildeki ...
 
Üç organize suç örgütü çökertildi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ...
Yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 18 yaralı
Yozgat-Kayseri yolu Battal köyü yakınlarında yolcu otobüsü kaza yaparak ...
Artvin-Ardahan karayolunda heyelan!
Artvin-Ardahan kara yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım tek ...
 
'Şu ana kadar bir kirliliğe rastlanmadı'
Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu ...
AFAD açıkladı: 3 bin 862 binayı su bastı
AFAD, Antalya'daki şiddetli yağışlar nedeniyle 3 bin 862 binada su baskınının olduğunu bildirdi.
AK Parti programına saldırıda yeni gelişme!
AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva