HABERLER>POLİTİKA
29 Ekim 2022 Cumartesi - 10:28

'Milli emanetler asla zedeletilmeyecektir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına bir yıl kala, tarihimizin derinliklerinden süzülüp bugünlere ulaşan milli emanetler asla zedeletilmeyecek, hiçbir zaman da zaafa uğratılmayacaktır" dedi.

 Milli emanetler asla zedeletilmeyecektir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, kahramanlıkla pekişen muhteşem bir mücadele sürecinin, zaferle perçinlenen muazzam bir muhabere zincirinin son etaptaki esri ve erdemi olduğunu kaydeden Bahçeli, hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyet'in müstesna fikir ve fiiliyle tescillendiğini belirtti.

Bahçeli, "Aynı zamanda Cumhuriyet, tarihimizin akışını yeni bir devlet ve toplum teşkilatlanmasıyla değiştirmiş, kaldı ki bu değişim hali kaotik bir başkalaşma girdabına düşmeden geçmişin mirasını geleceğin ümitleriyle eklemlemiştir." dedi.

"Milli birlik ve kardeşlik bağlarımızın gücü Cumhuriyet’in gücüdür"
Türkiye Cumhuriyeti'nin milli egemenliğe dayanan dev bir atılım, uzun savaşlar döneminin taçlanmış nihai aşaması olduğunu ifade eden Bahçeli, "Türk milleti 29 Ekim 1923 tarihinde, kutlu mazisinin en önemli stratejik silkinişlerinden birini gerçekleştirmiş, içteki ve dıştaki art niyetli odaklara asla fırsat vermeyeceğini azim ve ahlakıyla ortaya koymuştur." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti; şehit kanlarıyla, savaş meydanlarındaki kahramanlıklarla ve hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz fedakârlıklarla vücut bulmuş, bu haliyle sonsuza kadar yaşamayı da ziyadesiyle hak etmiştir. Tarihteki sayısız badireyi geçerek, tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, Cumhuriyetle birlikte ileriye, muasır ve müreffeh bir seviyeye erişme azmini çok açık göstermiştir.

Milli Mücadele’nin her safhasında; sahip olunan manevî kuvvet ve direncin yegâne kaynağı Türk milletinin var oluşuna duyulan bağlılık, sadakat ve sarsılmaz inanç olmuştur. Bu itibarla Türkiye Cumhuriyeti; bağımsızlığını kurtarmak, hür ve müstakil yaşamak isteyen milletimizin doğrudan doğruya ruhundan doğan bir şaheserdir.

Türk milletinin varlığını ve haysiyetini koruma esaslarının belirlenip ilam edildiği Cumhuriyet’in sonsuza kadar var olması her vatan evladının ahlaki sorumluluğu ve milli ödevidir.

Milli birlik ve kardeşlik bağlarımızın gücü Cumhuriyet’in gücüdür. Cumhurun onuru ile Cumhuriyet’in onuru da bir ve beraberdir. Bu haliyle cumhur ile Cumhuriyet bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle tam bir kenetlenme, eksiksiz bir kucaklaşma dönemine geçmiştir. Cumhuriyet demek demokrasinin ve milli iradenin istikrarı, iradesi ve itibarı demektir.

29 Ekim 1923 tarihinde alınan son ve kesin kararla; Türk milletinin bundan sonra hiç kimsenin tutsağı olmayacağı, mukadderatına gölge düşürmeyeceği, geçmişte olduğu gibi gelecekte de tam bağımsız yaşamaktan başka seçenek tanımayacağı tereddüde mahal bırakmayacak bir biçimde somutlaşmıştır. Cumhuriyet, Türk milletinin istiklal ve istikbal güvenliği, Türkiye’yi yüksek hedeflere, diriliş ve yükseliş zirvesine taşıyacak rejim güvencedir.

Bu güvencenin tahrip edilip tartışmaya açılması devletin kuruluş felsefesine büyük bir karşı çıkıştır ki, buna da asla izin verilmeyecek, kapı aralanmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına bir yıl kala, tarihimizin derinliklerinden süzülüp bugünlere ulaşan milli emanetler asla zedeletilmeyecek, hiçbir zaman da zaafa uğratılmayacaktır. Bu münasebetle büyük Türk milletinin Cumhuriyet Bayram’ını gönülden kutluyor, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurucu kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize ve büyük ceddimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum."

 
'Millet olarak bizim iftihar günümüzdür'
 
PKK, soruşturmasında 9 zanlı tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret ASLAN 31 Ekim 2022 Pazartesi 11:26

TÜrkçeye düşmanlık eden Mahir Ünala'a ufacık bir eleştiri yapmak Milliyetçilik değildir. Türk ve Türkçe düşmanı bir Partiye yedek lastik olmak Milliyetçilik değildir. Yazıklar olsun sizin gibi Milliyetçilere. Zamanında size oy verdiğim için Allah benim belamı versin.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Millet olarak bizim iftihar günümüzdür'
TBMM Başkanı Şentop, Cumhuriyet'in, demokrasi ile beraber milli egemenliğin ...
MHP'li Şahin: Cumhuriyet nöbetindeyiz
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, 29 Ekim ...
Ayda ÖZEREN yazdı... Cumhuriyetin 99 adı
Ayda ÖZEREN yazdı... Cumhuriyetin 99 adı
 
CHP’li Sındır: 29 Ekim, bir ulusun hürriyet tutkusunun tapusudur
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ...
Başkan Sürekli’den 99. yıl mesajı: Türkiye'nin yüzyılı olacak!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Cumhuriyet’in kuruluşunun ...
Başkan Soyer 99'uncu yıl için yazdı: Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Cumhuriyet’in ilanının ...
 
Muhittin AKBEL yazdı... Kayıtsız… Şartsız…
Muhittin AKBEL yazdı... Kayıtsız… Şartsız…
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN yazdı... Cumhuriyet Bayramımız ve tek adam…
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN yazdı... Cumhuriyet Bayramımız ve tek adam…
Metin ÖNEY yazdı... Cumhuriyet....
Metin ÖNEY yazdı... Cumhuriyet....
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva