HABERLER>POLİTİKA
16 Nisan 2023 Pazar - 22:22

'Herkesin hakkını ve hukukunu teslim edeceğim'

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaşım Esnaf Odaları'nın düzenlediği iftar programı sonrasında açıklamalarda bulundu. Şoförlerin de kıdem tazminatı hakkı olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Plaka değerlendiği andan itibaren onların da hakkının teslim edilmesi gerekir." dedi. "Bilmenizi isterim adaleti bu ülkeye mutlaka getireceğim, herkesin hakkını ve hukukunu teslim edeceğim" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye baharlar gelecek" şeklinde ifade etti

 Herkesin hakkını ve hukukunu teslim edeceğim

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaşım Esnaf Odaları ile iftar programı sonrasında açıklamalarda bulundu...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki ana başlıklar...

Kılıçdaroğlu, devleti yönetenlerin adil olması gerektiğini vurguladı. Şoförlerin de kıdem tazminatı hakkı olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Plaka değerlendiği andan itibaren onların da hakkının teslim edilmesi gerekir." dedi. "Bilmenizi isterim adaleti bu ülkeye mutlaka getireceğim, herkesin hakkını ve hukukunu teslim edeceğim" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye baharlar gelecek" şeklinde ifade etti

"DEVLETİ YÖNETENLERİN ADİL OLMASI LAZIM"
Keyifle gezmeye çalışan herhangi bir vatandaşımıza KDV'siz ÖTV'siz akaryakıt veriyorsunuz. Ama traktörünü kullanana, günün 24 saati direksiyon sallayanlara eğer yüzde 18'den KDV uyguluyorsanız, ÖTV uyguluyorsanız burada bir haksızlık var demektir. Bir adaletsizlik var demektir. Devleti yönetenlerin adil olması lazım, hakkı teslim etmesi lazım. Hakkını teslim etmezseniz olmaz.

"ŞOFÖRLERİN DE KIDEM TAZMİNATI HAKKI OLMALI"
Bakınız ben daha önce direksiyon sallayan değerli kardeşlerimle beraber pek çok toplantı yaptım. En büyük toplantıyı Mersin'de yaptık. Düşünün memursunuz emekli olduğunuzda emekli ikramiyeniz var. İşçisiniz emekli olduğunuzda ya da emekliliğiniz geldiğinde kıdem tazminatı hakkınız var. Esnaf eğer dükkan sahibiyse dükkanı iyi bir yerdeyse hava parası var. Direksiyon sallayan şoförlerin ne hakkı var Allah'ın aşkına. Onların da bir kıdem tazminatı olmalı. Onların kıdem tazminatı plaka sınırlaması ile gelmeli. Plaka değerlendiği andan itibaren onların da hakkının teslim edilmesi gerekir.

"PLAKA SINIRLAMASI GETİRİLMELİ"
Dolayısıyla kamyonlar için TIR'lar için otobüsler için plaka sınırlaması getirilmesi lazım. Her önüne gelen kamyon alırsa her önüne gelen TIR alırsa her önüne gelen otobüs alırsa o zaman ne olacak. İnsanlar gelir elde edemeyecek. Var olan alın teriyle çalışıp gelir elde edenler de zarar etmeye başlayacak. Bunun da engellenmesi lazım. Hiç ama hiç endişe etmeyin.

"BİRİLERİNE GELİNCE DÜNYANIN PARALARINI VERİYORLAR"
Bakın bir şey daha ifade edeyim. Devlet diyor ki, 65 yaş ve üstü olanlar belediye otobüslerine veya kentteki taşıma sağlayan otobüslere ücretsiz binerler. Eyvallah, binsinler kimse itiraz etmiyor. Ama bunun yükünü ya otobüs sahibinin üstüne ya da belediye başkanının üstüne yıkıyorlar. Ya da ikisinin de üzerine yıkıyorlar. Eğer devlet adil olursa bedava taşıyacaksan taşıdığı kişinin parasını her ay düzenli o vatandaşın banka hesabına yatırır. Mesele de biter. Sen taşı para vermeyeceğim. Ama birilerine gelince dünyanın paralarını veriyorlar. Dünyanın garantilerini veriyorlar. ÖTV'sini veriyorlar. KDV'sini veriyor. Bunları sıfırlıyorlar. Euro bazında dolar bazında paralar veriyorlar. Yüksek faizler veriyorlar. Alın teri döken direksiyon sallayan insanın hakkını teslim etmiyorlar.

"HERKESİN HAKKINI VE HUKUKUNU TESLİM EDECEĞİM"
Bilmenizi isterim adaleti bu ülkeye mutlaka getireceğim, herkesin hakkını ve hukukunu teslim edeceğim. Hiç kimse endişe etmesin. Bunu söylediğim zaman çok kişi bana kızıyor. Ben bunun farkındayım. Adaletsiz davrananlar bana kızıyorlar. Havadan para kazananlar bana kızıyorlar. Hiç kimsenin kimliği, hiç kimsenin inancını sorgulamadan, hiç kimsenin yaşam tarzını sorgulamadan herkesin mağdur olan herkesin yanında olmak benim namus borcumdur bunu da ifade etmek isterim.

"BU ÜLKEYE BAHARLAR GELECEK"
Araç muayene istasyonlarına da gelen zammın da farkındayım. Onun da ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Kimlere büyük kıyaklar çekildiğinin de farkındayım. Direksiyon sallayan alın teri döken değerli arkadaşlarım değerli kardeşlerim hiç meraklanmayın. Bu ülkeye baharlar gelecek. Bu ülkede hepimiz huzur içinde yaşayacağız. Herkesin hakkı hukuku teslim edilecek. Hiç endişe etmeyiniz. Efendim tuttuğunuz oruçlar, ettiğiniz dualar kabul olsun. Hepimiz huzur içinde güzellik içinde bu ülkede yaşamak istiyoruz ve yaşayacağız.

"MAĞDUR OLAN KİM VARSA ONUN YANINDA OLACAĞIM"
Siyaseti, iyilikte yarışma olarak görüyorum. Birbirimizi karalamak için değil. İyilikte yarışmak için, adaleti sağlamak için, herkesin hakkını hukukunu teslim etmek için , devlette liyakatı sağlamak için, KPSS'ye girip de yüksek puan alıp sözlüde elenenlerin haklarının teslim edilmesi için mücadele etmek zorundayız. Bunu yaptığımız zaman bu ülkeye elbette ki baharlar gelecek. Elbette ki güzellikler gelecek. Bana oy vermeseniz bile ben sizin hakkınızı teslim edeceğim. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Diğer siyasiler gibi değilim. Sizin oy versin vermesin mağdur olan kim varsa onun yanında olacağım. Onun hakkını hukukunu teslim edeceğim. Bundan emin olmanızı isterim.

Hepinize en içten sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. İstanbul'u büyüten İstanbul'u huzurlu bir kent yapmak için çaba harcayan ve İstanbullulara kendisini adayan ve bizi burada buluşturan sayın Ekrem İmamoğlu'na tekrar hepinizin huzurunda yürekten teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun diyorum.

 
Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde terör saldırısı
 
Son kurban Eyüpspor... Göztepe buldozer gibi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 17 Nisan 2023 Pazartesi 09:24

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu,öncellikle bu partiye emeği geçen partililerin hakkını veriniz,ipten kazıktan boşanmış adamlar ile ittifak yap sonrada kime hak verdiğiniz ortadadır,sanada onun için tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Dağ'dan ABD ziyareti çıkışı... 'Kayıp 8 saat' iddiası!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "14 Mayıs'ta bu millet bu ...
Soyer'den Torbalı'da sandık mesajı: Bütün oylar sayılana kadar uyumayacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ...
Kasapoğlu'ndan Gürsel Aksel çıkarması: İzmir'in spor çıtasını yükselteceğiz!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto 1'inci Lig'de ...
 
Erdoğan: Seçim kirli pazarlıklarla kazanılmıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yönelik eleştiride bulundu. ...
Karaismailoğlu: 2023 seçimleri bir beka meselesi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2023 seçimleri bir beka ...
İYİ Parti seçim beyannamesini açıkladı
İYİ Parti seçim beyannamesini açıkladı ve milletvekili adaylarını tanıttı. ...
 
Seçim ofisi Menderes'te hayata geçti... Soyer: İzmir 21 yıldır hak ettiğini alamıyor
Menderes Cumhurbaşkanlığı Seçim Ofisi açılışında konuşan İzmir Büyükşehir ...
Kasapoğlu'ndan Konak mesaisi: Memleketin vakit kaybetme lüksü yok!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Altılı, yedili, sekizli, ...
Akşener: Sözümüz söz 14 Mayıs'ta tarih yazacağız
İYİ Parti lideri Akşener, İYİ Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva