HABERLER>GÜNCEL
24 Şubat 2017 Cuma - 12:19

'Gediz' iddianamesi: FETÖ hayırseverin 80 milyonluk arsasına konmuş!

Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'nin kapatılan Gediz Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik hazırladığı iddianamede, bir hayırseverin hastane yapılması için bağışladığı 44 dönümlük 80 milyon lira değerindeki arsanın dini duygular ve iyi niyet suistimal edilerek nasıl ele geçirildiği anlatıldı.

 Gediz  iddianamesi: FETÖ hayırseverin 80 milyonluk arsasına konmuş!

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kapatılan Gediz Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanan, örgütün "üniversite imamı" olduğu iddia edilen Yaşar Narı ile üniversitenin eski Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü Atilla Ediz hakkında "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Gediz Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik hazırladığı iddianamede, bir hayırseverin hastane yapılması için bağışladığı 44 dönümlük 80 milyon lira değerindeki arsanın dini duygular ve iyi niyet suistimal edilerek nasıl ele geçirildiği anlatıldı.

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kapatılan Gediz Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 2 tutuklu sanık hakkında hazırlanan iddianamede, hastane yapılması için üniversiteye bağışladığı arsanın sahibi hayırsever vatandaşın nasıl kandırıldığı ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın tutuklu sanıklar "Üniversite imamı" olduğu iddia edilen Yaşar Narı ile üniversitenin eski Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü Atilla Ediz hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırladığı ve İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Çiğli'deki 44 dönümlük ve 80 milyon lira değerindeki arsasını, kendi ya da ailesinin adını taşıyacak bir hastane yapılması için Gediz Üniversitesi'ne bağışlayan Hatice Bahriye Yağcı'nın iyi niyetinin örgüt mensuplarınca nasıl istismar edildiğine yer verildi.

Şikayetçi olarak emniyete ifade veren bu hayırseverin beyanları iddianamede yer bulurken, Yağcı 1971'de babasının ve erkek kardeşinin, 2009'da ise kız kardeşinin hayatını kaybetmesiyle arsanın kendisine miras kaldığını belirterek, yalnız kaldığından boşluğa düştüğünü bu sebeple daha önceden tanıdığı ve güvendiği AK Parti yöneticisi A.Y'den yardım isteyerek, buranın bir hastane yapılması için bağışlayacağını kararlaştırdıklarını ifade etti.

Daha önce bir cami, iki okul ve bir kaymakamlık binası için arsalarını bağışladığını dile getiren Yağcı, A.Y.'nin yaptığı araştırmalar sonucu arsayı, başka bir FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı ve Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk aracılığıyla bu üniversiteye verilmesi için çalışma yaptıklarını, Kavuk ve üniversitenin eski rektörü S.Ç. ile yaptıkları görüşmede bu taleplerini ilettiklerini söyledi.

"Üniversitenin FETÖ'ye ait olduğunu bilmiyordum"
"Abdullah Kavuk 'Hemen gidip bu arsayı göreyim.' dedi ve orada beklerken arsayı görüp geldikten sonra 'Buraya Gediz Üniversitesi Tıp Fakültesi yaparım.' dedi. Bu duruma hem hastane olacağından hem de çocukların eğitim göreceğinden dolayı çok sevindim." diye ifade veren Yağcı, üniversitenin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatları doğrultusunda FETÖ tarafından yönetildiğini bilmediğini, 17-25 Aralık sürecinin ardından buranın örgüte ait olduğunu öğrendikten sonra derin bir üzüntü duyduğunu kaydetti.

A.Y, Kavuk ve dönemin Çiğli Belediye Başkanı'yla İzmir Valiliğine gittiğini, oradaki görüşmelerin olumlu geçmesinin ardından arsanın tapu devrine kadar sürede Kavuk ile eski rektör S.Ç'nin çoğu kez ailecek, bazen de öğrencilerle kendisini ziyaret ederek tıp fakültesi projesini anlattıklarını belirten Yağcı, yine örgüt mensuplarının yardımıyla çok hızlı bir şekilde hastaneden "sağlamdır" raporu almasından sonra tapu işlemlerini başlattıklarını beyan etti.

"2010'dan beri hastane yapılmadı"
Yağcı, ifadesine şöyle devam etti: "A.Y, Abdullah Kavuk, eski rektör S.Ç. ve üniversitenin muhasebecisi ile Çiğli Tapu Müdürlüğüne gittik. Arsaya hastane yapılması ve 5 yıl sonra bitmesi şartıyla tapuya şerh düşüldü, imzayı attım ve bağışı yaptım. Kavuk ve S.Ç. şartımı kabul ederek, 2010'da bağış işlemini tamamladık. Bu işlemlerle ilgili tapuda ve evimde protokole imza attığımı biliyorum. Protokolde yine arsa ile ilgili hastane veya tıp fakültesi yapılması, bunun 5 yılda bitirilmesi şartı olduğunu biliyorum. Bağış işleminin ardından Kavuk başta olmak üzere S.Ç, Işılay Saygın (Eski Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı), Şeref Sipahi (Başka bir soruşturmadan tutuklu iş adamı) ve üniversite yetkilileri bana arsayla ilgili yapacaklarını söyledikleri hastanenin projelerini gösterdiler. Evime gelip gittiler. Yapacaklarını anlattılar. Ancak 2010'dan beri bağışladığım arsam ile ilgili hastane ya da tıp fakültesi yapılması ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadı."

Kavuk'un mütevelli heyeti başkanlığını Işılay Saygın'a devrettiğini ve artık muhatabın Saygın olduğunu söylemesinin ardından sinirlendiğini anlatan Yağcı, "Kavuk'a 'Siz arsama hastane yapmayacaksınız, beş yıldır beni oyalıyorsunuz, kandırdınız.' diyerek arsamı geri istedim. Ancak o hala 'Buraya tıp fakültesi yapacağız.' diye ısrar etti. Ben de artık 'Bu arsayı kesinlikle geri istiyorum, sizden alacağım.' dedim ve avukatım aracılığıyla sözleşme şartlarının yerine getirilmemesinden dava açtım. 2015'te haberim ve imzam olmadan arsanın bir kısmına lunapark kurulup çeşitli organizasyonlar düzenlenmiştir." dedi.

2014'te hayır işleri yapmak için kurduğu vakfa tüm mal varlığını bağışladığını ve davayı kazanması halinde bu arsayı da hastane yapılması için vakfa vereceğinin altını çizen Yağcı, dini duyguları ve iyi niyetini kullanan Kavuk, eski rektör S.Ç, üniversitenin muhasebecisi ve mütevelli heyetinden şikayetçi olduğunu ifadesine ekledi.

Operasyon
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 101 şüpheli hakkında yakalama kararı verilmiş, aralarında "üniversite imamı" olduğu iddia edilen Yaşar Narı ile üniversitenin eski Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü Atilla Ediz'in de bulunduğu birçok şüpheli gözaltına alınmıştı.

Narı ile Ediz hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. (AA)

 
Valilikten monoray için jet onay: Şimdi ihale zamanı!
 
Emekliye promosyonda tüm şartlar kalktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genelkurmay Başkan'ı Akar Suriye sınırında
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Suriye sınırında. Akar El Bab ...
İzmir’de korkunç son sonrası isyan: Mezarını kazdıracağım!
İzmir’de FETÖ’den açığa alınan ve intihar eden doktor Çetin’in çocukluk ...
İzmir’de ilginç olay: Yazdıkları senaryo başlarına iş açtı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde beline sardığı, kablo görünümü verdiği bantlarla ...
 
Tarihi Büyükşehir davasında yeni perde: Tek beklenti beraat!
Başkan Kocaoğlu ve 129 sanığın yargılandığı davanın 29.duruşması Pazartesi ...
El Bab'ı bombalarken Nusret taklidi yaptı!
Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'a düzenlenen operasyonda terör unsuru ...
25 milyon sürücüye 'trafik adabı' dersi!
Milli Eğitim Bakanlığınca, yeni ehliyet alacaklara zorunlu tutulan "trafik ...
 
Kandil'e operasyon: 27 terörist öldürüldü
Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'taki Kandil bölgesine düzenlenen hava ...
Flaş! O kundakçı için yeniden gözaltında
İstanbul'da Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan Mehmet Ali Aligül ...
HDP İzmir'in başkanının gözaltına alındığı operasyonda flaş gelişme
HDP öncülüğünde düzenlenen gösteride terör örgütü PKK propagandası yaptıkları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva