HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2024 Pazar - 08:01

'Erdoğan dahil bu sistemden herkes pişmandır'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İddia ediyorum; Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil şu anda bu sistemden herkes pişmandır. Çünkü bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılan bu sistem, o kişiyi de herhalde hayatından son derece nefret eder hale getirmiştir. Her kararı bir kişinin verdiği bir sistem olmaz, olamaz. Bu ucube sistemden Türkiye’yi çıkarmak için biz bu ittifak siyasetine mecburen 'evet' dedik" dedi.

 Erdoğan dahil bu sistemden herkes pişmandır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uşak’ta pazaryerleri ve esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Burada İYİ Parti Belediye başkan adayı Muhammet Gür için oy isteyen Akşener, ardından partisinin bir düğün salonunda düzenlediği iftar programına katıldı. Burada konuşan Akşener, İYİ Partinin bu ülkede yaşayan her bir vatandaşın sesi olmak üzere kurulduğunu söyledi. Türkiye'nin kötü yönetildiğini belirten Akşener, "Şimdi bu iftira siyasetinin iki yanda da var olduğunu, rahatlarını bozduğumuz zaman gördük. Bu milletin sesi olmak, dertlerini dinlemek, öne koymak, kavga etmek yerine çözüm üretmek ve muhalefet olarak görevimiz bu milletin avukatı olmaktır. Bu görev içinde hareket etmek üzere kurulduk, yola çıktık" dedi.

'CUMHURBAŞKANI SAYIN ERDOĞAN DAHİL ŞU ANDA BU SİSTEMDEN HERKES PİŞMANDIR'
2017 Anayasa Referandumu sürecinde 'hayır' için çalıştıklarını belirten Akşener, "İddia ediyorum;

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan dahil şu anda bu sistemden herkes pişmandır. Çünkü bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılan bu sistem, o kişiyi de herhalde hayatından son derece nefret eder hale getirmiştir. Her kararı bir kişinin verdiği bir sistem olmaz, olamaz. Bu ucube sistemden Türkiye’yi çıkarmak için biz bu ittifak siyasetine mecburen 'evet' dedik. Sizin sesiniz olma, bir başka seçenek ortaya koyma iddiamızla mecburen, mecburiyetten ittifak siyasetinin içinde yer aldık" diye konuştu.

'BİTMEDİ İFTİRA, BİTMEDİ DEDİKODU'
Akşener, Uşak’ta pazaryeri ziyareti sırasında vatandaşlarla olan konuşmalarını anlatarak, "Bugün esnaf gezerken pazarda bir hanımefendi beni durdurdu. Dedi ki; ‘Meral abla diyorlar ki siz bu seçimden sonra AK Parti ile birleşecekmişsiniz. Bu dedikodu doğru mu? Ne diyorsun?’ Ben de dedim ki; ‘Kızım ben AK Parti’nin başlangıcında varım. Beğenmediğim için ayrıldım. Yani bu kadar eziyeti niye çekeyim? Böyle bir şeyimiz yoktur.’ Ama bakın geçen 2019 seçimlerinde de ne diyorlardı? 2023 seçimlerinde de ne diyorlardı? ‘Bunlar PKK ile ortak.’ diyorlardı. Yani bitmedi iftira, bitmedi dedikodu. Bunlar böyle benim için vız gelir, tırıs gider ama çok samimi bir şey söyleyeyim size bu tür dedikodular, bu tür iftiralar bu tür şuculuk, buculuk işleri sizi çırak çıkarıyor kardeşim" dedi.

'EMEKLİLERİN OYUNA TALİBİM'
Emeklilerin geçinemediğini ifade eden Akşener, "Sayın Erdoğan, her şey iki dudağının arasında. Emekliler aç. Dolayısıyla bayram ikramiyesini 7 bin liraya çıkaracaksın. Emeklilerin tümüne 11 bin TL seyyanen zam yapacaksın. En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine getireceksin. Seçime kadar bunu yapacaksın. İsterse emekliler sana oy versin. Ama yapmadığın takdirde emeklilerin oyuna talibim. Ondan sonra görün bakalım nasıl oluyormuş işler. Tutun elimden, verin bana o gücü, bakın ne oluyor" diye konuştu.

Konuşmasında İYİ Parti Uşak Belediye başkan adayı Muhammet Gür’ün Uşak’ı ne kadar sevdiğini anlatan Akşener, "Çalmayacak, çaldırmayacak, insan kayırmayacak, liyakata dikkat edecek. Ben kendisine kefilim. O kadar iyi tanıyorum. Şimdi laf aramızda, çok fazla tanımadıklarımıza bazen kefil olduğumuzda biraz ayvayı yediriyorlar bize ama Muhammet kesinlikle onu yapmayacak" dedi. Akşener, orucunu açtıktan sonra kentten ayrıldı. (DHA)

 
Hortumlu vahşete 'pişmanım' savunması... Barınakta çalışma cezası verildi!
 
Dolar kuru iddialarına yalanlama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emekli siyasetçi 17 Mart 2024 Pazar 08:22

Bu ülkede demokrasi ve siyâset anlayışı ne zamana kadar gider acaba hiç değişmiyor çünkü siyâset sahnesinde olanlar değiştirmek istemiyor çünkü koltukları ve makamları korumak için mücadele yapıyorlar geri kalanı hava cıva...

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Tugay'dan Bakan Bayraktar'a 'termik santral vaadi' tepkisi: Allah akıl, fikir versin!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Enerji ve Tabii ...
YSK'nin seçim takvimi... Yasaklar başlıyor!
YSK'nin belirlediği seçim takvimi kapsamında, seçim propaganda süreci ...
BBP Lideri Destici'den Bakan Şimşek'e: Elini vicdanına koy!
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, emeklilere verilecek ...
 
CHP adayı Tugay, depremin vurduğu Manavkuyu’da iftara katıldı
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, 30 Ekim 2020'de ...
CHP adayı Kınay vaatlerini duyurdu: Karabağlar'ı dayanışma içinde yöneteceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
Bayram ikramiyeleri için tarihi belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar ...
 
Bakan Yumaklı'dan CHP'li yerel yönetime 'Fetrek' eleştirisi: Hayal kırıklığına uğradık!
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Fetrek Çayı Islah Projesi ile ilgili ...
Cumhur'un adayı Dağ madde madde anlattı... İzmir tarımında iddialı vaatler!
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ, ...
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'te Türkiye'nin Huzuru Gaziantep'in ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva