HABERLER>POLİTİKA
13 Ağustos 2022 Cumartesi - 12:33

'En geç 1 yıl içinde yurt sorununu bitireceğiz'

CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,, "Anadolu’dan gelen evladımız İstanbul’da yurt bulamadığı takdirde ayda 9-10 bin lira kira vererek ev tutabilir mi? Anne baba seviniyor oğlum kızım üniversite kazandı diye ama sonra nerede kalacak diye düşünüyor. Gençlere sözüm var. En geç 1 yıl içinde yurt sorununu bitireceğiz. 20 yıldır bitiremediler, 1 yıl içinde bitireceğiz" dedi.  

 En geç 1 yıl içinde yurt sorununu bitireceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Bakırköy'de bulunan İstanbul Planlama Ajansı'nda (İPA) düzenlenen toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, il başkanlarına sorunlarla mücadele etmeleri gerektiği konusunda çağrıda bulundu.   

Toplantıda, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden CHP Amasya Gençlik Kolları Başkanı Emre Can Bağ’ın da fotoğrafı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer aldı.  

"HEDEF ÇAĞDAŞ UYGARLIĞI YAKALAMAK "
Burada açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin büyük sorunlar yaşadığını biliyorsunuz. Her birimizin görevi sorunlarla mücadele etmek. Hem kendimize hem de bizden sonra gelen kuşaklara daha iyi bir Türkiye’yi teslim etmek demek. Bu görev hepimiz için vazgeçilmez bir görev. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının böyle tarihsel görevi var bunu yerine geçireceğiz. Hayallerinizin iktidar tarafından çalındığını biliyorum. Size hayal kurmayı bile fazla görüyorlar. Bizim bir hedefimiz var. Çağdaş uygarlığı yakalamak" diye konuştu. 

"1 YIL İÇİNDE YURT SORUNUNU BİTİRECEĞİZ "
Kılıçdaroğlu, "Önümüzde sınavlar vardı, öğrenciler tercih yaptılar. Kendilerinin hangi meslekte daha başarılı olabildiğini düşündüler. Sınavları kazandılar ve bunlar üniversiteye başlayacaklar ama yurt sorunu var. Anadolu’dan gelen evladımızın İstanbul’da yurt bulamadığı takdirde ayda 9-10 bin lira kira vererek ev tutabilir mi? İktidarın gençlere reva gördüğü böyle tabloyu düşündünüz mü? Anne baba seviniyor oğlum kızım üniversite kazandı diye ama sonra nerede kalacak diye düşünüyor. Gençlere sözüm var. En geç 1 yıl içinde yurt sorununu bitireceğiz. 20 yıldır bitiremediler, 1 yıl içinde bitireceğiz. 1 yıl tamamlandığımızda iktidarımızda sıcak suyu, internet erişimi olan odalarda kalacaksınız. Kimsenin gözü arkada kalmayacak. Üniversiteden mezun oldunuz, sınavlara girecekseniz. Kafanızda kocaman bir soru. Ya torpil olursa, sınav soruları çalınırsa, hakkımız alınırsa… Bu düzene de son vereceğiz. Gittiğiniz her yerde bunları anlatmak zorundasınız. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Türkiye’nin en güvenli merkezi olacak. Bu merkezin başında liyakatli kişiler olacak. Buradaki sınavlara asla şaibe bulaşmayacak. Torpili bitireceğiz" diye konuştu. 

"22 OLAN ÖĞRENCİ YURDUNU 83’E ÇIKARDIK"
Belediye yurtlarına dair verileri de paylaşan Kılıçdaroğlu, "50 belediyemizde 22 olan öğrenci yurdu 83’e çıktı. 14 bin 745 öğrenci bu yurtlarda kalıyor. Bütün engellemelere rağmen öğrenci yurdu sayısını belediyelerimiz 22’den 83’e çıkarıyorsa, iktidar olduğumuzda yurt sorununu 1 yıl içinde tamamen çözeceğimizi her yerde güvenle anlatabilirsiniz" dedi. 

"ÖĞRENCİ BURSU VE KREDİYİ YÜKSELTECEKSİNİZ" 
Üniversite öğrencilerine verilen burs ve kredilere de değinen Kılıçdaroğlu, "Bursa ihtiyaç olan öğrencilerimize burs verilmesi lazım. Ama o bursun 20 yıl önceki rakamı hatırlatarak, şu kadar liracık veriliyordu, şimdi biz bu kadar veriyoruz gibi bir aldatmacaya inanmamanızı istiyorum. 20 yıl önce verdiğiniz paraya neler alınıyordu, şimdi verdiğiniz paraya nelere alınıyor. Öğrenciye verilecek kredinin de rakamının yükseltilmesi lazım. İki şey istiyoruz. Bir, öğrenci bursunu iki, krediyi yükselteceksiniz. Artışları eylül ayından itibaren yapacaksınız. Bunu da gittiğiniz her yerde talep olarak, bu talep Bay Kemal’in talebi değil, bu talebin doğrudan doğruya gençlerin talebidir, gençler böyle istiyor diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.  

BİZ DEMOKRASİDEN YANAYIZ 
Kılıçdaroğlu, "Dünya demokrasiden yana olanlarla, otoriter rejimden yana olanlarla ikiye ayrılmış vaziyette. Biz demokrasiden yana olan grubu oluşturuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi kendi özgür iradesiyle getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Demokrasiyi var eden parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Biz bunu güvenle anlatabilirsek yeni, çağdaş, uygar, demokrat bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Çürüyen bir yapı var. Uyuşturucu baronlarıyla kol kola gezen siyasetçiler var. Bütün bunları ters yüz edeceğiz. Beraber yapacağız bunu. O yüzden size yol arkadaşlarım diyorum. Yaklaşık 7 buçuk  milyon genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Türkiye’nin kaderini siz belirleyeceksiniz" dedi. (DHA)

 
Önce öptü sonra cep telefonunu çaldı
 
Göztepe sezona Sakarya'da başlayacak
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Düz Partili 13 Ağustos 2022 Cumartesi 17:15

1980 yılında 12 Eylül askeri darbesi olduğunda netekim Kenan Evren de bütün sorunları ivedilikle çözeceğim derdi,trafik kazası olur hemen trafik ile bildiri hazırlanır ana haber bülteninde ilk sırada okunurdu,bir ara Anadoludan bir heyet ziyarete gelir dertlerini anlatırlar vatandaşın biri derki " Paşam bir haftadır yağmur yağıyor kesilmiyor ekin ekemiyoruz"der hemen paşa der ki meteoroloji arıyorum bu ışi çözeriz diyor bu işte ona benziyor bir çok belediyeler öğrenci yurtları açtı parti içinde benim adamım müdür olacak senin adamı müdür olacak diyerek kavgaya ve yolsuzluklar ile ikinci senede kapısına kolit vuruldu...

Yorumu oyla      7      3  
İzmir’den anlatılacak yurt kaç kişilik . 13 Ağustos 2022 Cumartesi 14:53

İzmir’de , CHP’li İzmir BB’si 18 yılda 100 kişilik dahi bir yurt yapabilmiş mi ? Ne yapmış . 2 tane stad yapmış . Tire ilçesine 15 bin kişilik stad yapmaya gerek var mıydı ? Her dönem 500 kişilik yurt yapılsaydı, bugün kaç öğrenci evlerine gittiğinde İzmir’i , CHP’li İzmir BB’ni anlatacaklardı . Türkiye’ye örnek bir belediyecilik olacaktı. Tren kaçtı .

Yorumu oyla      5      3  
Lombak 13 Ağustos 2022 Cumartesi 14:02

Ekektrikli traktör devrinde brent fiyatlamalı ucuz mazot öneriyorsunuz. Biraz gelişen trend çalışın. İnandırıcı değilsin.

Yorumu oyla      4      3  
izmir 13 Ağustos 2022 Cumartesi 12:48

belediye de işçiler işinden olmayacaktı. söz vermiştiniz. hangi sözünüz tutuldu ki? inandırıcı değilsiniz...

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ender ALDANMAZ yazdı... İki ay… Çarpı… Tükeniş…
Ender ALDANMAZ yazdı... İki ay… Çarpı… Tükeniş…
AK Partili Kırkpınar’dan Neptün Soyer’e destek!
KÖY-KOOP İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer’in Tarım Organize Sanayi Bölgeleri'nde ...
'Denetim' polemiği tam gaz... CHP'li Torun'dan Bakan Soylu'ya itiraz!
“Bakanlık bünyesinde CHP’li belediyeleri incelemek için özel bir birim ...
 
AK Parti İzmir'in kadınlarından 21. yıl etkinliği
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, partinin 21. kuruluş yıldönümü ...
Bakanı Nebati'den Kılıçdaroğlu'na ÖTV yanıtı
Sosyal medya platformu Twitter üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Orgeneral Güler ABD'li mevkidaşı ile görüştü
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, ABD'li mevkidaşı Mark Milley ...
 
Bakan Soylu, İzmir'den üç örnek verdi: 'CHP'li belediyelere özel birim' iddiasına yanıt!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'CHP'li belediyeleri soruşturmak için ...
'Ülkenin en büyük kütüphanesini açıyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat ...
CHP'li Yücel'den 'helalleşme' çağrısı!
Buca Çamlıkule Mahallesi’nde bulunan Aşık Mahzuni Şerif Parkı’nda gerçekleştirilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva