HABERLER>GÜNCEL
16 Ocak 2023 Pazartesi - 16:43

'Baza vahşetinde mahkemeden karar... Sibel'in katiline indirim yok!

İzmir'in Buca ilçesinde 2016 yılında cinayete kurban giden Sibel Çelik (24) davasının 26’ncı celsesinde karar çıktı. Mahkeme heyeti tutuklu sanık Halil Yılmaz'ı (39) kasten öldürme suçundan müebbet hapis, mala zarar verme suçundan ise 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırırken, tutuksuz sanık S.Y. ise beraat etti.

 Baza vahşetinde mahkemeden karar... Sibel in katiline indirim yok!

Buca ilçesi Kuruçeşme Mahallesi 205/27 Sokak'taki 3 katlı binanın zemin katındaki Halil Yılmaz'ın evinde, 12 Temmuz 2016'da çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, bazanın içinde yanmış kadın cesedi buldu. Cansız bedenin, Sibel Çelik'e ait olduğu belirlendi. Çelik'in, Halil Yılmaz ile nişanlı olduğunu öğrenen polis, şüpheli olarak peşine düştü ancak bulamadı. Soruşturma kapsamında Yılmaz'ın ağabeyi S.Y. (41) da olayın ertesi günü Diyarbakır'a giderken yakalanıp, gözaltına alındı. Çapraz sorguda çelişkili ifadeler veren S.Y., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İddianamede Sibel Çelik'in 7 bıçak darbesi ile öldürüldüğü, daha sonra cesedinin bazaya konulduğu ve evin ateşe verildiği bilgisi yer aldı. 2 kardeş hakkında 'nitelikli kasten öldürme', 'yakmak suretiyle mala zarar vermek' ve 'kasten yangın çıkarma' suçlarından dava açıldı. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6 Aralık 2017'deki duruşmasında, S.Y. tahliye edildi. Bu süreçte de aranan Halil Yılmaz'a ulaşılamadı. Çelik'in, yargılamada istenilen Adli Tıp Kurumu raporlarında cinsel saldırıya uğradığı da ortaya çıktı.

CİNAYETTEN 6 YIL SONRA TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ
Almanya'ya kaçtığı belirlenen Halil Yılmaz için 21 Şubat 2018'de kırmızı bülten çıkarıldı. Türkiye ve Almanya arasında suçlu iadesi anlaşması olmasına rağmen Almanya, Halil Yılmaz'ın ülkelerine iltica ettiğini, politik olarak baskı gördüğünü belirtip, yıllarca Türkiye'ye göndermedi. Çelik'in ölümünden 6 yıl geçtikten sonra Yılmaz, geçen yıl ağustos ayında Türkiye'ye getirilip, tutuklandı. Halil Yılmaz, İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne SEGBİS ile verdiği ifadede, cinayeti kabul etmedi. Ekim ayındaki duruşmada savunma yapan Yılmaz, Çelik'i kendisinin öldürmediğini iddia etti. Duruşmada esas hakkında mütalaa veren savcı, Yılmaz için 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis, 'yakarak mala zarar verme' suçundan ise 6 yıla kadar hapis cezası talep etti. Savcı, tutuksuz sanık S.Y. için de beraat istedi.

'KIZIM BU ÖLÜMÜ HAKETMEDİ'
Davanın 26’ncı celsesi bugün görüldü İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu Halil Yılmaz, tutuksuz sanık S.Y., Sibel Çelik’in annesi Cemile Çekim ve taraf avukatları katıldı. İddia makamı esas hakkında mütalaasını tekrar etti. Duruşmada söz verilen Sibel Çelik’in annesi Cemile Çelik, gözyaşlarına hakim olamadı. Çelik, "Benim kızım böyle bir ölümü haketmedi" dedi.

Çelik’in Avukat Sibel Önder sanıkların üst hadden cezalandırılmasını isterken kararın emsal olmasını talep etti. Önder, "Ölen Sibel Çelik değil ben de olabilirdim. Sizlerin çocukları da olabilirdi. Çok uzunca mücadele ettik. Engellerle karşılaştık. Yaşanan cinayet namus kisvesine sokulmaya çalışıldı. Sanığın tüm ifadeleri birbirleriyle çelişkiydi. Mahkemeyi her seferinde yanıltmaya çalıştılar. Sibel Çelik öldü ve cesedi yakıldı. Cesedi simsiyahtı. Annesi cesedini yıkayamadı. Mantığın aklın kabul edemeyeceği bir vahşetten bahsediyoruz. Vereceğiniz karar tüm kadın cinayetleri için emsal olmalıdır. 7 bıçak darbesi canavarca his sayılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen ise "Ülkemiz için örnek bir karar vereceğinizi umuyoruz. S.Y.'nin bunu bilmemesi, görmemesi mümkün değildir. Direkt Diyarbakır’a gitmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. S.Y. için delilleri yok etme suçundan ihbarda bulunmanızı talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'GERÇEK FAİLLER BULUNSUN'
Avukatların ardından savunma yapan tutuksuz sanık Halil Yılmaz, üzerine atılı suçlamayı bir kez daha reddetti. Yılmaz, "Yapmadığım suçtan dolayı yargılanıyorum. Sevdiğim ve evleneceğim kadına neden zarar vereyim? Ben cani miyim, katil miyim?  Kanserken ailesi onu çalıştırıyordu. Buna tahammül edemiyordum.  Suçu işlemiş olsam suç aletini orada bırakmazdım. Evi ateşe versem telefonla suç aletini de yakardım. Delilleri ortadan kaldırırım. Binanın girişindeki kamera kayıtları alınmamıştır. Adalete sığınıyorum. Gerçek faillerin bulunmasını istiyorum" diye konuştu.

Önceki celselerdeki ifadelerini tekrar eden S.Y. da beraat isteminde bulundu. Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatini talep etti.

Savunmaların ardından karar açıklandı. Tutuksuz sanık S.Y.’nin beraatine karar veren heyet, Halil Yılmaz’ı kasten öldürme suçundan müebbet hapis ve mala zarar verme suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti sanık hakkında iyi hal ve tahrik indirimleri de uygulamadı. (DHA)

 
Bakanlık vitrine çıkardı… 106 milyonluk satış!
 
Kanala uçtu... Traktör sürücüsünün acı sonu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki yolcu minibüsü çarpıştı: 11 yaralı
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan iki ...
Pınar Selek için kırmızı bülten kararı
Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ...
'Polis gazetesi' muhabiriyim dedi... 28 suç kaydı çıktı
Konya'da polis merkezine gidip kendisini polis gazetesi muhabiri olarak ...
 
Depozito uygulaması 2024'te zorunlu hale gelecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tek kullanımlık ...
Engelli bakım evindeki görüntüler pes dedirtti!
Eskişehir'de Selim Serdaroğlu’nun özel engelli bakım merkezinde merkezinde ...
Sınırdan 6 kişinin yasa dışı geçişi engellendi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran sınır hattında atlı bir kişinin yasa ...
 
Menemen davasında mütalaa tamam… Savcılık ceza istedi!
Zimmet ve irtikap suçları ile hakkında dava açılan, sonrasında ise İçişleri ...
Perakende ticarette haksız ticaret sona eriyor!
AK Parti Milletvekili Koçer, "Sipariş iptalleri, prim ve bedel talepleri, ...
Meteoroloji'den İzmir'e iki günlük uyarı!
İzmir'de yarından itibaren fırtına beklendiği belirtilerek, 2 gün sürecek ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva