HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2021 Perşembe - 17:25

'Acil Çözüm' ekipleri sahada: Sıradaki durak Bayraklı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “adil ve eşit refah” mottosuyla hayata geçirdiği Acil Çözüm ekipleri dezavantajlı mahallelerdeki sorunların çözümüne yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar Konak, Buca, Karabağlar ve Bornova'da toplam 16 mahallede taleplere cevap veren ekiplerin bir sonraki durağı Bayraklı olacak.

 Acil Çözüm  ekipleri sahada: Sıradaki durak Bayraklı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in mahallelerin ihtiyaçlarına kısa sürede cevap verebilmek için oluşturduğu Acil Çözüm ekipleri sahadaki çalışmalarına devam ediyor. Başkan Soyer'in, “arka sıradakiler” vurgusuyla dile getirdiği “Kentin refahını adil ve eşit bir şekilde bölüştüreceğiz” vizyonu çerçevesindeki proje kapsamında ekipler bugüne kadar Bornova, Konak, Buca, Karabağlar'da toplam 16 mahallede faaliyet gerçekleştirdi. İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın koordinesinde kentin dezavantajlı mahallelerindeki sorunlara odaklanan ekipler hızlı bir şekilde çözümler üretti.
Konak’ın Lale, Vezirağa, Küçükada ve Yenidoğan; Buca’nın Göksu, İnönü ve Mustafa Kemal; Bornova’nın Zafer, Serintepe ve Meriç; Karabağlar’ın ise Abdi İpekçi, İhsan Alyanak, Peker, Limontepe, Salih Omurtak, Eski Çamlık ve Bahriye Üçok mahallelerinde hizmetler sunan ekipler tüm kesimlere dokunurken talepleri karşılıyor.

Ekiplerin faaliyetleri
Mahallelerde 89 kalem işi tamamlayan ekipler; çocuk parkı yapımı, ulaşımla ilgili çalışmalar (sefer saati artırımı, yeni hatlar oluşturma), ilaçlama ve temizlik, altyapı, yağmur suyu hattı yapımı, kanal temizliği çalışmaları, dere temizliği, kaldırım, yol, asfalt yenileme çalışmaları, kasis, araç köprüsü, trafik levhası uygulamaları, spor alanları oluşturma (Basketbol sahası, halı saha vb.), ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımlar ve evde bakım hizmeti, moloz temizliği, metruk bina yıkımı, zabıta işbirliği ile işgallerin denetlenmesi gibi faaliyetleri de üstleniyor.

Ekiplerde kimler var?
Büyükşehir Belediyesi'nin çok sayıda birimini kapsayan geniş bir organizasyon olarak hayata geçirilen Acil Çözüm ekiplerinde; Acil Çözüm Saha Araştırma Ekibi, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İZBETON A.Ş., Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, İZSU Genel Müdürlüğü, ESHOT Genel Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı, Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı, AYKOME, Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Toplum Sağlığı Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanları gibi temsilciler bulunuyor.

“İzmir'de el değmedik sokak bırakmayacağız”
Buca’daki Acil Çözüm gezisinin ardından açıklama yapan Başkan Soyer, projenin örnek alınması gereken bir çalışma olduğunu vurgulayarak, “Kampanya döneminde  ‘kentin arka sokaklarına dokunup bu mahallelerin hayatını değiştireceğiz” demiştik. Bunu yapmanın keyfini yaşıyoruz. Acil Çözüm Ekibi Türkiye’de bulunmayan, örnek alınması gereken bir çalışma. Birçok işi çok hızlı çözecek bir ekip kurduk. Öncesinde ekiplerimiz ev ev, sokak sokak gezerek ihtiyaçları tespit edip rapor hazırlıyorlar. Bu rapor üzerine uygulama ekiplerimiz bölgeye giderek yerinde ve hızlı çözüm üretiyor. İzmir’de el değmedik arka sokak bırakmayacağız. Bunun heyecanı içindeyiz ve yapacağız” dedi.

Sonraki durak Bayraklı
Programa alınan ilçelerde çalışmalarına hızla devam eden Acil Çözüm Ekibi, ilerleyen günlerde Bayraklı'da sahaya inmeyi planlıyor.

 
Kabil'deki saldırıları DAEŞ üstlendi!
 
Yargıtay'dan sosyal medya açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk’ta Büyük Taarruz’un 99. yılı kutlandı
Mustafa Kemal Paşa’nın başkomutanlığında zafere ulaşan Büyük Taarruz’un ...
AK Parti’den Selvitopu’na yalanlama: Bize dosya bile verdi!
Karabağlar ilçesinde yapılması planlanan ancak mahkemelik olan üniversite ...
Başkan Tugay Zafer Yürüyüşü’ne katıldı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyük Taarruz’un 99. yılı ...
 
İzmir'de dolu dolu 30 Ağustos programı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos coşkusunu sokaklara taşıyor. 18.00’de ...
Büyükşehir 50 yangın söndürme tankeri daha dağıtacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı orman seferberliği ...
Başkan Selvitopu’ndan AK Partili Kaya’ya ‘15 kat’ yanıtı: Öyle bir teklifimiz de yetkimiz de yok!
AK Parti İzmir Millevekili Mahmut Atilla Kaya’nın, Karabağlar'daki üniversite ...
 
Narlıdere’nin Çim Konserleri’ne büyük ilgi
Narlıdere Belediyesi, bu yıl düzenlemeye başladığı Çim Konserleri’nin ...
Geleceğin şehir plancıları Selçuk'ta buluştu
TMMOB Şehir Plancıları Odası 9. Planlama Öğrencileri Yaz Eğitim Kampı ...
İzmir'in barajlarından sevindiren haber
Türkiye'nin en büyük kentlerinden İzmir'de, kurak geçen yaza rağmen kış ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva