HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2021 Perşembe - 16:14

Selçuk’ta Büyük Taarruz’un 99. yılı kutlandı

Mustafa Kemal Paşa’nın başkomutanlığında zafere ulaşan Büyük Taarruz’un 99. yılı Selçuk’ta Kurtuluş Yolu Anıtı’nda kutlandı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, beraberindeki CHP Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve belediye çalışanları, CHP İzmir Önceki Dönem Milletvekillerinden Musa Çam, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman ile Selçuk’lu gençlerden oluşan bando takımı eşliğinde Kurtuluş Yolu Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı.

Selçuk’ta Büyük Taarruz’un 99. yılı kutlandı

Selçuk Belediyesi’nin çağrısıyla kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların katılımıyla her yıl Büyük Taarruz’un yıl dönümü olan 26 Ağustos’ta gerçekleşen törende katılımcılar; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Yolu Anıtı’na düşen siluetine bir kez daha tanıklık etmenin heyecanını yaşadılar.

ONURLU BİR MÜCADELE İLE GELEN ZAFER
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma ÇYDD Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak tarafından yapıldı. Çıtak konuşmasında Milli Mücadele sürecinde zafere inanmayan bazı kesimlerin de olduğunu belirterek; “Mustafa Kemal ve arkadaşları Kuvay-i Milliye ruhuyla çok zor ve onurlu bir mücadele verdiler. Hiçbir zaman alışamadığı esareti reddeden Aziz Türk Milleti bağrından çıkardığı Mustafa Kemal’in önderliğinde kahraman ordusu ile dünyaya örnek olacak Kurtuluş Savaşı Destanını yazmaya başladı. Sonunda işgalcilere büyük darbeyi vuracak olan Büyük Taarruz 99 yıl önce Afyon’da 26 Ağustos şafağında verilen çetin bir mücadele ile zafere ulaşmıştır” dedi.

Metin Çıtak Kurtuluş Yolu Anıtı’nın Selçuk’ta olmasının bir gurur olduğunu belirterek; Kurtuluş Yolu Anıtı Heykeltıraş Mehmet Aksoy’un Selçuklular’a göndermiş olduğu mesajı da okudu.

Başkan Sengel yaptığı konuşmada Kurtuluş Yolu Anıtı’nın önemine vurgu yaparak; “ Bu anıt sanat ile bilimin nasıl buluştuğunun göstergesidir. Mehmet Aksoy uzun zaman çalışmalarını yapmış, gözlemlerini yerine getirmiş ve sonrasında güneşin geliş açılarını hesaplayarak Atatürk’ün siluetinin tam Büyük Taarruzun başladığı 12.30’da Selçuk’un topraklarına düşmesini hesap etmiştir” dedi.

TEK VE GERÇEK LİDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ağustos’ta büyük bir kararlılık ortaya koyduğunun altını çizen Başkan Sengel; “Mustafa Kemal öyle bir başkomutandır ki, koltuğunda oturmayan, kendine başkomutan demeyen, gerçekten başkomutanlık yapıp ordusunun başına geçerek gerekli mücadeleyi verendir. Biz o yüzden tek, asıl, eşsiz ve yeri asla doldurulamayacak olan bir lider olan tek bir başkomutana inanırız; o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bugün bizlere düşen aynı kararlılığı eğer vicdanlarımızda taşıyorsak, öncelikle bu ülkenin geleceği için şu anda var olan ve kötü giden gidişatı gözlerimizle görmeli ve aynı zamanda günü değil geleceği kurtarmak için bize verilmiş hakları kullanırken kalbimizle gereğini yapmaktır. Bütün şehitlerimize,  tek ve gerçek liderimiz, tek sevdamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı bu borcumuzdur ” dedi. 

Başkan Sengel’in konuşmasının ardından Ulaş Erol yönetimindeki Selçuk Zeybek Ekibi bir gösteri sundu.

Selçuk Belediyesi’nin çağrısıyla gerçekleşen törende, katılımcılar saat 12.30’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin Kurtuluş Yolu Anıtı’nda görülmesine bir kez daha heyecanla ve duygulanarak tanık oldular.

 
MSB: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
 
Bir tosuncuk vakası daha... 1 milyar liralık iddia!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den Selvitopu’na yalanlama: Bize dosya bile verdi!
Karabağlar ilçesinde yapılması planlanan ancak mahkemelik olan üniversite ...
Başkan Tugay Zafer Yürüyüşü’ne katıldı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyük Taarruz’un 99. yılı ...
İzmir'de dolu dolu 30 Ağustos programı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos coşkusunu sokaklara taşıyor. 18.00’de ...
 
Büyükşehir 50 yangın söndürme tankeri daha dağıtacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı orman seferberliği ...
Başkan Selvitopu’ndan AK Partili Kaya’ya ‘15 kat’ yanıtı: Öyle bir teklifimiz de yetkimiz de yok!
AK Parti İzmir Millevekili Mahmut Atilla Kaya’nın, Karabağlar'daki üniversite ...
Narlıdere’nin Çim Konserleri’ne büyük ilgi
Narlıdere Belediyesi, bu yıl düzenlemeye başladığı Çim Konserleri’nin ...
 
Geleceğin şehir plancıları Selçuk'ta buluştu
TMMOB Şehir Plancıları Odası 9. Planlama Öğrencileri Yaz Eğitim Kampı ...
İzmir'in barajlarından sevindiren haber
Türkiye'nin en büyük kentlerinden İzmir'de, kurak geçen yaza rağmen kış ...
Özuslu, Şiir Hatları etkinliğine katıldı: Sanatı kendimize rehber ediniyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i bir kültür kenti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva