Türk turistlerin de uğrak yeri Yunanistan’ın Sakız Adası’nda Paskalya yortusu etkinliği kapsamında iki kilisenin cemaati arasındaki geleneksel ‘roket savaşı’, bu yıl da ilginç görüntülere sahne oldu.
Birbirlerine el yapımı basit roketler atan Ayios Markos ve Panayia Erithiani kiliselerinin cemaatleri arasındaki neşeli rekabet, adanın Osmanlı toprağı olduğu dönemden bu yana biliniyor.
Çocukların sapanlarla birbirlerine taş atarak başlattığına inanılan gelenek, fotoğraflardaki nesfe kesici görüntülere sahne oluyor.
Bu arada yine Yunanistan’ın ‘Aşıklar Adası’ Santorini’de Paskalya ayininde bir kilisenin avlusuna atılan maytap ise dördü ağır yedi kişiyi yaraladı.
Durumlarının ağır olduğu bildirilen üç ABD'li turist ve bir Yunan, helikopterle Girit Adası’ndaki devlet hastanesine nakledildi. Polis, maytabı attıktan sonra kayıplara karışan kişiyi arıyor.