Sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar Zafer Yürüyüşü için Basmane Meydanı’nda toplanmaya başladı.
Basmane Meydanı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile gelen İnce’yi görev vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulunuyorlar.
Hem İzmir’in hem de Türkiye’nin kurtuluş günü olarak tarihimizde yer alan 9 Eylül 1922’nin yıldönümünde İzmir’de kutlamalar erken saatlerde başladı.
Kutlamalara Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de katılıyor.
350 metrelik bayrak açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 350 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan İzmirliler; Türk ordusunun kente girdiği tarihi güzergahı izleyerek Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Marşlar eşliğinde ilerleyen korteje çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosunun eşlik ettiği yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu.