ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da 'Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Bir Gelecek' konulu konferansta sarf ettiği 'Occupy Wall Street'te 17 kişi öldü' sözlerine ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yanıt geldi.
Büyükelçilik'in Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, 'US Occupy Wall Street hareketi ile ilgili raporlar yanlıştır. Bu harekete istinaden hiçbir polis müdahalesi ölümle sonuçlanmamıştır. #OWS' denildi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Başbakan, Wall Street örneğinde şu ifadeleri kullanmıştı: ''Çevreci olmak; devletin araçlarını yakmak, kamu malına zarar vermek değildir. Çevreci olmak insanları öldürmek değildir. Bize şimdi ders vermeye gayret edenler acaba ABD'deki Wall Street olaylarını nereye koyacaklar?
Biber gazı olayıydı 17 kişinin ölümüydü bütün onlar orada oldu. İngiltere'de buna benzer olaylar yaşandı, Fransa'da yaşandı, Almanya'da yaşandı. Yunanistan'da daha büyüğü yaşandı. Bunlar üstelik AB üyesi ülkeler. Acaba bütün bu olanlara karşı acaba tepki ne oldu? Ben bu soruya cevap bulmak istiyorum.''




