Berivan KAYA/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısına İZTARIM’ın sermaye artırımı gündeme gelecek.
Buna göre, İZTARIM’a 580 milyon 726 bin 902 TL sermaye artımı isteniyor.
İlgili önerge şu şekilde:
“Belediyemizin iştiraki olan İZTARIM A.Ş'nin 11/12/2025 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan kararı doğrultusunda, Belediyemizin İZTARIM A.Ş içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için, payına düşen 580.726.902,38-TL'lik rüçhan hakkının kullanılarak, sermaye artışına iştirak edilmesi hususunun görüşülmesi.”
2024'TE 662 MİLYON TL ZARAR ETMİŞTİ
Sayıştay Başkanlığı tarafından hazırlanan İZTARIM Eğitim Kurumları Danışmanlık Tarımsal Üretim Gıda Marketçilik Satış Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 2024 Yılı Sayıştay Denetim Raporu, şirketin mali ve idari işleyişinde çeşitli usulsüzlükler ve mevzuata aykırılıklar tespit etmişti.
Sayıştay raporunda, yönetim kuruluna usulsüz atamalar, piyasa fiyatlarının üzerinde süt alımları, ihalesiz danışmanlık ve hukuk hizmetleri ile SGK prim borçlarının vadesinde ödenmemesi gibi çok sayıda ihlali ortaya koymuştu. Ayrıca, süt işleme fabrikası projelerinde mükerrer ödemeler ve hatalı hakedişler de raporda yer almıştı.
Ekim 2025 tarihli raporda, şirketin 2024 yılını 662.830.050,27 TL zararla kapattığı ve ciddi bir nakit darlığı yaşadığı belirtilmişti.
-
Gizlilik Politikası | Ege'de Son Söz Gizlilik Sözleşmesi İletişim Topluluk Kuralları | Ege'de Son Söz Yayın İlkeleri | Ege'de Son Söz Dünyadan EgeTeknoloji Yerel Politika Yerel Yönetimler Aliağa Haberleri Balçova Haberleri Bayındır Haberleri Bayraklı HaberleriBergama Haberleri Beydağ Haberleri Bornova Haberleri Buca Haberleri Çeşme Haberleri Çiğli Haberleri Dikili HaberleriFoça Haberleri Gaziemir Haberleri Güzelbahçe Haberleri Karabağlar Haberleri Karaburun Haberleri Karşıyaka Haberleri Kemalpaşa Haberleri





