Mehmet KARABEL
Süzül de gel güzelim...
19 Eylül 2017 Salı

Eşim, daha bir Karşıyakalı’dır; ben O’nun kadar “35.5” sevdalısı değilim… Direksiyonda, Cankuş bana Karşıyaka’yı gezdiriyor… Başladığından beri “tramvay projesi”ne karşı… Arkamızdan da“normalden düşük” süratle Karşıyaka Tramvayı geliyor… Dikiz aynasından tramvaya baktı, bana döndü; “Bak karıncaezmez geliyor, bu süratte bile beni geçemeyecek… Bu tramvaya binen, inerken kendini yaşlanmış hisseder” demez mi? Gerçekten tramvay bizi geçemedi ama, O’nun Karşıyaka fonunda “Süzül de gel edası” ile ilerleyişini sevdim… Yürüyen bir “Çikolata Paketi” gibiydi…

Sonra, Alsancak’taki, Şair Eşref’teki, Konak Pier önündeki ve Mustafa Kemalpaşa Bulvarı’ndaki ray döşeme çalışmalarını seyrettim, yolcu gibi sağ taraftan…

İzmir’in Tramvayı’nda zor süreç… Her kafadan bir ses çıkıyor… Ama, en önemlisi ciddi bir “bilgi kirliliği” var… Kaldı ki, 1880’den 1954’e kadar “tramvay” kullanmış İzmir, neden tramvay’a böylesi“yarı soğuk, yarı sıcak?”…

Aklımdaki soruları Metro AŞ Genel Müdürü, dostum Sönmez Alev’e sordum: “Tramvay çok yavaş! Metro gibi değil… Yürüsem tramvay’dan hızlı giderim, diyenler haklı mı?”

“Evet, Metro gibi değil… Caddede süzülüşü birçok yerde Metro’dan daha yavaş, hatta çoğu yerde sizlerle yaya alanlarını paylaşıyor / paylaşacak… Ancak, (Yürüsem daha çabuk giderim) eleştirilerini de bir teşbih olarak kabul etmek lazım… İşletme standartlarında Tramvay’ın hesaben ortalama hızı (durma, kalkma, beklemede geçen süreler dahil) saatte 12-17 kilometre… Karşıyaka’da kurallar dahilinde daha hızlı gidebilmemizi sağlayan bölünmüş alandaki hız limitimiz bize bu anlamda avantaj sağlayarak ortlama hızımızı saatte 19 kilometreye taşıyor… Bu oldukça iyi (buradan devamlı 19 kilometre hızla gittiğimiz anlamı çıkmasın… Karşıyaka’da 50 kilometre ile gittiğimiz yerler de var…) Karşıyaka Tramvayı, Ataşehir-Alaybey arasını 27 dakikada kat ediyor… Kaldı ki, hepimizde iflah olmaz bir hız algısı var… Metro’nui penceresinden baktığınızda tünelin yakın duvarı gibi hızlı geçmiyor çevredeki objeler gözünüzün önünden…”

Bi’de, “Bu tramvay çok ses çıkarıyor” iddiaları var; bunu söyleyenler haklı mı?

“Tam aksine… O kadar sessiz ki, çoğu yaya ve araç kesişme noktasında tramvayın o nostaljik zilini çalmak zorunda kalıyoruz…”

Ya, “Tramvay sonrası yollardaki trafik boşalmadı!” şikeyetlerine ne demeli?

“Böyle düşünenlere, daha çok toplu taşımayı tercih edenlere tramvayın penceresinden küçük bir tebessümle bakmalarını öneririz… Komşum tramvaya / metroya binsin… Ben de trafikte rahat araba kullanayım… Böyle bir mantık yok… İzmir’de toplu ulaşım ağı hızla genişliyor… Bir noktadan sonra artık (Ben ve komşum toplu ulaşım kullanıyoruz) demek daha uygar bir yöntem…”

Karşıyaka Tramvayı, “sayısal rekorları” da peşinden getirdi… İlk günlerde 10 bin yolcu ile başladı; bugün haftaiçi günlük 25 bine ulaştı… Bostanlı Pazarı’nın açıldığı Çarşamba günleri bu sayı 30 bina çıkıyor… Temmuz’da 344 bin, Ağustos’ta 416 bin, Eylül’ün ilk 15 gününde 300 bin oldu… Lafın kısası, sevdik Karşıyaka’da tramvayı…

Karşıyakalılar soruyor: “Tramvay hattı, İZBAN Mavişehir istasyonuna kadar niye gitmiyor?

“Projede, Mavişehir’e kadar gidiyor… Ancak, o bölgedeki bir kamulaştırma sorunundan dolayı biraz gecikmeli yapılacak… Şimdilik aradaki 800 metreyi reng seferleri ile aşmaya çalışıyoruz… Sonra, ver elini Çiğli…”

Kıskanmamak elde değil… Peki, benim gibi Konak İlçesi’nde yaşayanlara sağlam bir müjde var mı?

“Olmaz olur mu? Yılsonundan önce 12.8 kilometrelik, 18 duraktan oluşan Halkapınar – Fahrettin Altay arasında konforlu ve ucuz ulaşım geliyor… Konak Tramvayı’nın, gerek güzergahındaki cazibe merkezleri ve gerekse İzmir’in güzellikleri arasından süzülüşüyle, Karşıyaka Tramvayı’ndan kalır tarafı olmayacak…”

Önemli bir ayrıntı ve temenni…

İzmir’in göbeğinde yaşayan ve çalışanlar, İzmir’in yeni yakışıklısı dediğimiz Tramvay’a, dileriz Karşıyaka’da olduğu gibi yaya ve araç sürücülerinin çabuk uyum sağlaması… Özellikle “karma trafik” olan yerlerde – Şair Eşref Bulvarı gibi – yeni düzene ve kurallara uyulması çok önemli…

Sonsöz: “Dünyanın en güç işi, bir şeyin nasıl yapılacağını bilirken; başka birinin nasıl yapamadığını ses çıkarmadan seyretmektir…”

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zafer 21 Eylül 2017 Perşembe 14:21

Zafiye Hanım, senli benli konuşacak samimiyette değiliz. Gazeteciliği falan boşverin siz, daha oraya gelmeden biraz nezaket öğrenmeniz gerekiyor. Paragraf paragraf fikir yazmışım, karşı fikriniz varsa yazarsınız. Yoksa kalkıp şahsıma sataşmanız sadece terbiye seviyeniz ile hayata bakış pencerenizin darlığını gösterir.

Yorumu oyla      14      5  
Zafiye 20 Eylül 2017 Çarşamba 16:56

Zafer iyi bir gazeteci olabilseydin de sen yapsaydın keşke, ama herkes olamıyor işte

Yorumu oyla      11      8  
Zafer 20 Eylül 2017 Çarşamba 13:44

Burada istenildiği kadar aklanmaya-paklanmaya çalışılsın, süzülüş gibi süslü kelimelerle anlam kazandırılmaya çalışılsın, gene de gerçeği kapatamaz. İzmir'e, zaten yetersiz olan caddeleri daha da daraltacak şekilde karma trafik olarak yapılan bu sistem hatalıdır. Hele Konak tramvayı açıldığı zaman, Konak'tan sonra kendi sebep olduğu trafik sıkışıklığı içinde kilitlenip kalacak. Büyük bir kazaya karıştığı zaman hem özel ulaşımı hem toplu ulaşımı saatlerce bloke edecek. İzmir gibi birbirine alternatif caddeleri olmayan, plansız büyümüş, caddeleri civarında 2 şer katlı evlere göre genişliği ayarlanmış ancak sonradan bu evlerin yıkılarak 9 ar katlı apartman yapıldığı, ulaşımda karmaşa içinde olan bir şehrin merkezine, tüm karmaşanın içine tramvay sokmak büyük hatadır. Tramvay, işletmesi en zor ulaşım aracıdır. Diğer araçlardan-yayalardan izole değildir, ama manevra kabiliyeti de yoktur. Geçtiği güzergahtaki herşeyin ama herşeyin kendisine göre düzenlenmesi gerekir. Ona uygun trafik kültürü, araç ve yaya davranışı ister. Kent mobilyalarının, ağaç dallarının, trafik levhalarının bile ona uydurulması gerekir. Aksi halde ağır kazalara davetiye çıkarır. Bizde bunların hangisi var? İzmir'e tramvay değil, hızlı, caddeleri daraltmayan ve kaza riski sıfır olan metro yapmak gereklidir! Yazara söylemek istediğim ise şudur; niyetiniz öyle değilse bile yazınız çok ısmarlama duruyor. Zorlayıcı hiç soru yok. Tramvay açıldıktan sonra adamlara ne otobüs, ne dolmuş bırakmadılar tabii ki kullanıcı sayısı bu kadar olacak, hatta az bile. Tramvay yapmak Aziz Bey'in 2009 dan beri vaadi iken, neredeyse 10 yıl geçmiş, neden hala Mavişehir'de kamulaştırma sorunu varmış? 10 yılda neden aşılamamış? Madem aşılamıyor, Karşıyaka'daki ilk etap hiçbir işe yaramaz şekilde neden yapılmış, neden ilk anda Çiğli'ye kadar yapılmamış? Alsancak alt geçidi neden 10 yıldır yapılmamış da Konak tramvayının açılmasından sonraya kalmış? Mustafa Kemal Sahil Bulvarında kötü işçiliğin, kaza davetiyeli hatalı kavşakların sorumlusu kim? Kaldırım kenarından en az yarım metre uzakta kalan su giderlerinin sorumlusu kim? Yağmur yağdığında sol şeridi su basacak, kullanılmaz olacak, bunun sorumlusu kim?

Yorumu oyla      17      6  
İzmirli 19 Eylül 2017 Salı 17:53

Alsancak a lüks arabasi ile gelip sonra otopark parası vermemek için kaldırımı yolları işgal edenler var bir de. Kullan toplu ulaşım yolları işgal etme yada varsa paran otopark a koy arabanı. Gidiyorsun otopark boş yollar kaldırımlar araba dolu. Alsancak a giriş paralı olsun. Yurtdışında şehir merkezine giris paralı, bakın trafik nasıl azalıyor.

Yorumu oyla      12      8  
Izmirli 19 Eylül 2017 Salı 17:47

Keşke bizde de başbakanlar bakanlar bisikletle metro ile seyahat etse , asıl ovunmesi gereken Hollanda lilardir. Bu kadar barışçı güzel bir ülkeleri var.

Yorumu oyla      11      5  
Aradaki Fark 19 Eylül 2017 Salı 14:10

Dan Hag 5 yıl önce bir toplantıya liderler geliyor.Hollanda başbakanı önündeki seleye çantasını koymuş bisikletle geldi.Diğer birçok ülke lideri tek araç bazılarının ön koltuğunda bir kişi daha var, koruma falan değil.Bir konvoy döndü caddeye bir sürü mercedes araçlar ve koruma cipleri kafasını camdan sarkıtan korumalar.Barack Obama zannettik ama yanıldık.İnen Vıp kişiyi görünce Türk olarak gururlandık.

Yorumu oyla      12      6  
Bekleyiniz 19 Eylül 2017 Salı 14:00

Tramvayın böyle kalacağını hızlanmayacağını söyleyen mi oldu? Ayrıca tramvay belediye otobüsü ve metro değil, dünyanın her yerinde bu araçlar normal trafik ve insan akışının içinde onlara engel olmadan toplu ulaşımı sağlar.Beklentiler bu yönde olursa insanlar bunun tadına varır.

Yorumu oyla      13      9  
AHMET 19 Eylül 2017 Salı 12:47

pazargünü İstanbul gittim zeytinburnu Kabataş tramvay'a bindim çok hızlı gidiyor üstelik kırmızı ışıklarda bekliyor bizim karşıyakada hem çok yavaş üstelik kırmızı ışıkta beklemiyor yavaş gidiyor bu yüzden trafik çok yoğunlaştırıyor

Yorumu oyla      14      7  
Tayfun 19 Eylül 2017 Salı 12:37

Tramvay gelişmiş ulkelerin en çağdaş ulaşım aracıdır lutfen gelişmiş ulkelerdeki tramvay uzunluklarına bir bakılsın ...İzmir , 1954 de ara verdigi tramvayına tekrar kovusuyor calısanlar dısında kentin tum insanları ( cocuk-yaslı-genc ) hepsinin cok rahat kullanabilecegi ve de keyf alabilecegi bir ulasım aracı tabii bir de kent-içi turizmini daha da canlandıracagı aşikar...HIZMETI GECENLERE COK TESEKKURLER..

Yorumu oyla      13      9  
mert 19 Eylül 2017 Salı 11:54

Bizde toplu ulaşımı arabası olmayan kullanır mantığı var, yurt dışında CEO bile bisikletle, metro ile işe gidiyor. Adam Alsancak a araba ile

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva