Fatih YAPAR
FETÖ’nün kripto hamlesi!
7 Ağustos 2020 Cuma

Adı: Serkan Kurtuluş...

Kendi ismini taşıyan bir organize suç örgütüne liderlik yapıyor!

Savcılık iddianameleri ve mahkemelerdeki duruşma tutanaklarına göre ciddi bir kitleyi etkileme gücüne sahip. Bağlantılı olduğu yapılar içinde yurt dışında operasyon yapma kabiliyetine haiz kişiler de var. Öyle ki sadece İzmir’de değil başka illerden insan kaynağı temin ederek istediği yerde eylem gerçekleştirebiliyor.

Savcılar, son yıllarda devlet içindeki bazı yapılar ve çıkar gruplarının da desteğiyle büyüdüğünü, geliştiğini, zaman zaman korunduğuna kanaat getiriyor. Engellemez ve önlenemezse daha büyük sonuçlarla karşılaşılabileceğini vurguluyor.

Adının karıştığı, eylemleri, yaptıkları, bağlantıları önce emniyetin sonra da savcıların meselesi ama benim üzerinde durmak istediğim konu başka.

Nedir?

FETÖ Borsası!

Şöyle tanımlayalım: 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde başlayan o zamanki ismi “Paralel Devlet Yapılanması”na karşı yürütülen soruşturmalar sırasında ortaya çıktı. Darbe girişiminin de etkisi ve devletin gösterdiği refleksten faydalanılarak bir yapı kuruldu.

Neydi bu?

FETÖ bağlantısı ya da FETÖ’cü olduğu halde parayı veren soruşturmalardan çıkartıyor, isimleri gözaltı listelerine dahil edilmiyor, cezaevine girmiyor ya da örtülü korunuyordu. Bu işlemler için parası olandan para, mülkü, gayrimenkulü olandan pay isteniyordu. Veren kurtuluyor, veremeyen ifadeye çağrılıyordu. Bu çok büyük bir iddiaydı ve birçok ilde örnekleri de vardı. İzmir de bu işleri yapanların başında gelen kentler arasında bulunuyordu. Ki şu anda; İzmir Adliyesi’nde o dönem soruşturmalar sırasında isimleri silen, birçok kişiyi zan altında bırakan ya da işadamlarına salma, koparma yapanlar yargılanıyor.

Aralarında devlet görevlileri bile var!

Daha da ayrıntıya girersek;  işte bu işleri yapanların başında bugün kendi ifadesinde de söylediği gibi Serkan Kurtuluş ve bağlantılı olduğu kişiler vardı. Kurtuluş’un da söylediği gibi “maddi menfaatler” ön plandaydı.

Elbette siyasi ayak!

Kurtuluş’un iddiaları içinde bugün mezarda (ev hapsindeyken öldürüldü) olan ve sadece soy adı benzerliği bulunan AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar gibi isimlerin adı geçiyor.

Savcılık elbette konuyu yakından takip ediyor, davaların duruşmaları yapılıyor ama asıl üzerinde durulması gereken nokta şudur; Gürcistan’dan önce Meksika’ya sonra da Arjantin’e kaçan ve kaldığı otelde İnterpol polisi tarafından yakalanarak cezaevine konulan kişi nasıl kamuoyuna ses kayıtlı, görüntülü açıklamalarda bulunuyor?

Yaptığım kısa bir araştırmada gördüm ki Arjantin’de tutuklu bir kişinin cezaevinden bir saatlik yakınlarını arama hakkı var. Kurtuluş bu haktan yararlanarak ne hikmetse Türkiye’de uzun yıllar bulunan tescilli FETÖ’cü, 15 Temmuz öncesinde kripto sosyal medya hesabı Fuat Avni’nin kurucusu Said Sefa’yı arıyor. Ve ona ayrıntılı bir şekilde konuşuyor.

Said Sefa, FETÖ’nün“propaganda makinası” olarak kayıtlara geçmiş tescilli bir FETÖ’cüdür. Şu anda Kanada’da yaşamakta ve bazı sosyal medya hesapları üzerinden yayınlar yapmaktadır. Burada asıl sorulması gereken konu iki ismin birbirini nasıl bulduğudur. Madem ki Serkan Kurtuluş, “Türkiye’de bizi kullandılar, FETÖ’cü işadamlarının üzerine saldılar” diyor o zaman Said Sefa nasıl bu isimle aynı noktada bir araya gelebiliyor? Birçok soruya İntegral Araştırma Genel Koordinatörü Ümit Yaldız şöyle yanıt veriyor: “Örgütsel çıkarlar örgütsel kinin önüne geçmiştir. Gördükleri yerde birbirini boğazlaması gereken iki isim söz konusu menfaatler olunca aynı noktaya gelmiştir…”

15 Temmuz darbe girişiminde Başbakan olan, kararlı duruşuyla mücadeleden taviz vermeyen İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun adını tartışmaya açmaya çalışan Said Sefa’nın amacı belli de Kurtuluş ne yapmaya çalışıyor?

Kurtuluş’un tek amacı var; Arjantin’in kendisini Türkiye’ye iade etmesini engellemek. Çünkü Türk Dışişleri Bakanlığı ayrıntılı dosyayı Arjantin makamlarına teslim etti. Ülke Türkiye’ye 30 günlük süre vermişti. Kurtuluş bu yüzden Suriye’de Rus uçağının düşürülmesinden Amerikalı bir papaz ve Evanjelik Presbiteryen Kilisesi üyesi Andrew CraigBrunson’a suikast olayına kadar birçok konuda yalan yanlış, eksik fazla açıklamalar yapıyor. FETÖ için şu anda yeniden canlanma, bir damar yakalama hamlesi olan Kurtuluş-Sefa görüşmeleri öyle sıradan bir iş değildir.

15 Temmuz gerçekleşseydi adeta bir mehdi gibi Türkiye’ye gelmeyi planlayan FETÖ Lideri Fethullah Gülen’in yaşamayı istediği yer de İzmir’dir.

AK Parti içinde de bazı kesimlerin susarak örtülü destek verdiği, izlediği günlerdir tartışılan-konuşulan açıklamalar bir FETÖ operasyonudur.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konu Derin 10 Ağustos 2020 Pazartesi 11:06

işler çok dikkat edilmesi gereken bir yerde. İzmirdeki cinayetler serkan kurtuluş, bazı otobüs galericileri ve şirketleri iç içe geçmiş olaylar. insanların canını yakmışlar. adalet yerini bulmalı

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 7 Ağustos 2020 Cuma 21:08

Bir ülkeye bu kadar zarar veren haktan hukuktan imandan bahseden mikroplar hak ettiği cezayı alsalar dahi yine bu halkın hakkını ödeyemezler hayret bu ülkeyi yok etmeye yemin etmiş satılmış hainler mutlaka gün yüzüne çıkarılmamalıdır...

Yorumu oyla      2      3  
şero 7 Ağustos 2020 Cuma 18:21

Klasik Fetö taktiği, biraz daha konuşsa;1-2 dünya savaşlarınıda,Rektör hoca çıkardı diyecek fetoş

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 7 Ağustos 2020 Cuma 18:16

Fatih bey Burak Oğuz nasıl tahliye oldu kim tahliyesi ne sebeb oldu bu konuları araştır biraz

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva