HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Aralık 2020 Cuma - 13:19

Zirvenin logosunu İzmirliler seçecek!

Büyükşehir Belediyesi dünyanın en önemli kültür etkinliklerinden biri olan Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi için çalışmalarını hızlandırdı. Rusya’nın Kazan, Meksika’nın Merida kentlerini geride bırakarak 2021’de Zirve’ye ev sahipliği yapmaya hak kazanan İzmir, dünyanın önde gelen kültür üreticilerini bir araya getirecek. Zirve için tasarlanan üç logodan hangisinin kullanılacağı ise İzmirlilerin oylarıyla belirlenecek.

Zirvenin logosunu İzmirliler seçecek!

Büyükşehir Belediyesi, Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) tarafından kültürün sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen ve 2021 yılında İzmir’de yapılacak Kültür Zirvesi için adımlarını hızlandırdı. Önceki yıllarda İspanya’nın Bilbao, Güney Kore’nin Jeju ve Arjantin’in Buenos Aires kentlerinde yapılan Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi 2021 yılında bu kez İzmir'de kültür aktörlerini bir araya getirecek.   

Üç logodan biri seçilecek
Büyükşehir, Kültür Zirvesi’ni İzmir'de bir araya gelme ve bağlantı içinde olma fikrini simgeleyen bir logoyla tanıtacak. Zirve için tasarlanan üç logodan hangisinin kullanılacağı ise İzmirlilerin oylarıyla belirlenecek. Biz İzmir dijital platformu üzerinden logo anketini sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 Aralık tarihine kadar oylamayı sürdürecek. “Sizce hangisi Kültür Zirvesi'nin logosu olmalı?” sorusuyla başlatılan oylamaya “bizizmir.com” adresinden ulaşılabiliyor. 

Avrupa Kültür Başkenti hedefi
2021 Kültür Zirvesi’nin İzmir’in kültür kenti hedefinde önemli bir kilometre taşı olacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dünyanın önde gelen kültür üreticileri sanatçıları ve kanaat önderleri İzmir'de buluşacak. Bu zirve İzmir'i Avrupa kültür başkenti yapma hedefimiz için de önemli bir adım olacak. Aynı zamanda kentin uluslararası alandaki görünürlüğünü artıracak. Kültür küresel salgın ve diğer krizlere karşı verdiğimiz mücadelede son derece önemli olan yaratıcılığa, yeniliğe, dayanışmaya ve işbirliğine de ilham verir. Çünkü kültür sanat bir toplumun, bir kentin ruhudur. Eğer o ruh canlı, diri tutulamıyorsa bu tür küresel kr izlerin sonuçları çok ağır olur” dedi. Soyer, 2021 Kültür Zirvesi’nin logosuna İzmirlilerin karar vereceğini de hatırlatarak “İzmirlilerin bu büyük organizasyonun daha en başından bir parçası haline gelmesini istiyoruz. Çünkü siz ne yaparsanız yapın kentli sahiplenmezse gerçek bir başarıya ulaşmak mümkün olmuyor. O nedenle bu heyecana herkesin ortak olmasını istiyoruz. Türkiye’nin kültür sanat insanlarının da hazırlık aşamasından itibaren yanımızda olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kazan ve Merida’yı geride bıraktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gösterilen yoğun çaba ve titizlikle hazırlanan başvuru dosyası sayesinde İzmir, Tataristan’ın Kazan ve Meksika'nın Merida şehirlerini geride bırakarak 2021 Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştı. 

Küresel düzeyde kültür politikaları ve kültüre ilişkin gündemlerin tartışıldığı Kültür Zirvesi ile İzmir’in kültür alanında küresel bir aktör olarak tanınması hedefleniyor. Dünyanın önde gelen kültür üreticileri, sanatçıları ve kanaat önderlerini biraya getirecek Zirve ile İzmir’in kültür kenti hedefinde önemli bir aşama kaydedeceği öngörülüyor.

 
Hakan Taşıyan'a kardeşinden böbrek, oğlundan karaciğer nakli yapılacak
 
Uluslararası İzmir Mizah Festivali başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da sıkı denetimler sürüyor
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar ve işyerlerindeki ...
Başkan Soyer, Karşıyaka’dan mesaj verdi: İlçe belediyelerinin projelerine tam destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediyeleri ile işbirliği ...
Başkan Gümrükçü’den 'asker çantalı' uğurlama
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, vatani görevlerini yerine getirmek ...
 
İyi Tasarım/Good Design İzmir_5 başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen ...
Bayraklı Belediyesi'nden lokma hayrı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, depremde hayatını kaybedenler ...
Büyükşehir’den balıkçılara destek: Bakım ve onarım yardımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde faaliyet gösteren su ürünleri ...
 
Büyükşehir’den üçlü paket!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kovid 19 salgını nedeniyle yıl sonuna kadar ...
Slowfood Köyü’ne yeni proje: Gübre üretim tesisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ilk slowfood köyü olan Çeşme Germiyan’da ...
Su hattı arızası erken tamamlandı: Başkan Soyer'den teşekkür
Gördes Barajı'ndan İzmir'e su ileten hattaki yeni bağlantı hattı montajı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva