HABERLER>POLİTİKA
20 Haziran 2017 Salı - 11:39

Yürüyüşte 4. gün: CHP İzmir Akhisar’da

İzmir İl Örgütü’nün destek verdiği ‘Adalet Yürüyüşü’nde 4’üncü gün Manisa Akhisar’da başladı.

Yürüyüşte 4. gün: CHP İzmir Akhisar’da

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek veren İzmir İl Örgütü, programın 4’üncü gün startını Manisa’nın Akhisar İlçesi’nden verdi.

- CHP’Lİ GÜVEN’DEN YÜRÜYÜŞ DEĞERLENDİRMESİ: HAYRETLE İZLİYORUM!

İlk gün İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven önderlik yaptığı yaklaşık bin kişilik grup, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililerin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan, Bornova Topçu Kışlası’nın bulunduğu alana 20 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirmişti.

Sonrasındaki ikinci gün ise Bornova’dan başlayan yürüyüş Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa İl Başkanı Halil Tokul önderliğindeki heyet tarafından Manisa girişinde karşılandı. Şehir merkezinde ise bir yürüyüş gerçekleştirdi. Manisa Sultan Camisi’nden başlayan yürüyüş 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda son bulmuştu.

MENEMEN VE ALİAĞA AKHİSAR’DA
İlk iki gün ardından bu kez İzmir İl Örgütü’nün ilçeler arasında paylaşım yaptığı görev dağılımı programı devreye girmişti.

Buna göre Güzelbahçe, Narlıdere ve Gaziemir ilçe örgütlerinin gerçekleştirdiği Saruhanlı yürüyüşünün ardından Menemen ve Aliağa ilçe örgütlerinin Akhisar programı başladı.

İl Başkanı Asuman Ali Güven’in önderlik ettiği yürüyüşe Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve çok sayıda partili katıldı.

ADALET HERKES İÇİN GEREKLİDİR
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven yaptığı açıklamada "Bu şanlı ve anlamlı yürüyüşe bir anlam daha katmak için Ege olarak katkı sunmak için İzmir'den yola çıktık. Mustafa Kemal Atatürk, ulu önderimiz 9 Eylül 1922'de İzmir'de bu Cumhuriyet'i ve bağımsızlığımızı bize emanet etti. Kurucu liderimiz İzmir'e Türkiye'yi emanet etti. Bu emanete layık olmak için hep birlikte yürüyoruz. Manisa'da ve Saruhanlı'da yürüdük, şimdi de Akhisar'da yürüyoruz. Elbette daha da yürüyeceğiz. Ta ki bu ülkede demokrasi, barış, özgürlük ve adalet gelinceye kadar. Bağımsız Türk yargısı tekrar oluşuncaya kadar tekrar hukukun üstünlüğü Türkiye'de bağımsız yargılar kuruluncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Halkın oyları ile seçilmiş 100 binin üzerinde oy almış yurtsever, demokrat, Cumhuriyetçi, Atatürkçü insan Enis Berberoğlu hukuksuz bir şekilde, adaletsiz bir şekilde bir mahkeme kararı ile 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır ve Maltepe Cezaevi'nde tutukludur. Sevgili arkadaşlar parlamenterin bile artık özgürlüğünün tartışıldığı parlamenterlerin özgürlüğünün artık kalmadığı bir ülkede demek ki adalet yoktur, hukuk yoktur ve demokrasi yoktur. Adalet herkes için gereklidir. Herkesin bir gün adalete ihtiyacı olabilir. Bugünkü yönetimin de bugün ki iktidarın da bir gün adalete mutlak ihtiyacı olacaktır" dedi.

Tutuklanan milletvekillerinin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Ali Güven, tutuklu öğretim üyeleri, öğrenciler, gazetecilerin de tahliye edilmesini istedi. Ali Güven, "Genel başkanımız ile Gebze'de buluşarak İstanbul Maltepe'ye yürüyeceğiz ve demokrasiyi anlatmaya halkımıza ve dünyaya duyuracağız" dedi.

PROGRAM DEĞİŞECEK
Her gün saat 10:00’da başlayacak olan yürüyüş programları Manisa’nın geçilmesiyle şekil değiştirecek. İlk 4 gün boyunca yürüyüşlerin bittiği ve başladığı yerlere araçlarla giden örgütün Manisa’dan sonra tıpkı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği gibi konaklamalı bir program izleyeceği öğrenildi.  İl Başkanı Asuman Ali Güven ilerleyen günlerde gerçekleşecek yürüyüş programları hakkında, “Şimdilik yakın mesafe olduğu için geri dönüş yapıyoruz. Güvenlik açısından çadır kurma şansımız yok. Güzergahlardaki koşullar genel başkanınki gibi değil. Karayolu mümkün değil. Onun için mümkün olduğu kadar şehir içi yürüyüşler yapıyoruz. Başka çarem yok. İzinler ancak böyle oluyor. Mecburiyetten dolayı yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde konaklayan bir grup olacak. Sabite dönüşecek. Geri kalanlar destek gelenler şeklinde olacak. Ben sabit grupta yer alacağım. İlçeler destek verecek” açıklamasını yapmıştı. 

 
İzmir Limanı'nda feci ölüm: İşçiler eylemde!
 
Ödemiş Kadir Gecesi’ne hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de kurultay iptal: Akşener'den ilk yorum!
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden MHP'li muhaliflere kötü haber geldi. ...
Erdoğan'dan Arnavutluk'a FETÖ uyarısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Arnavutluk kanalına röportaj verdi. ...
CHP’li Güven’den yürüyüş değerlendirmesi: Hayretle izliyorum!
İl Başkanı Güven ‘Adalet Yürüyüşü’ yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu için, ...
 
AK Partili Delican'dan Ramazan raporu: Kapı kapı dolaştık
İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ramazan ayında ilçelerde düzenlenen iftar ...
Kılıçdaroğlu: 20 temmuz darbesini unutmayın
Grup toplantısını İstanbul yürüyüşünde yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
Erdoğan: Adalet levha ile aranmaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları ...
 
CHP’li kadınlar İzmir'de 'durarak' adalet istedi!
Partili kadınlar ‘Adaleti düşünmek için duralım’ eylemi gerçekleştirdi. ...
PKK Suriye'de topçu atışıyla sivilleri vurdu!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/PYD ...
Bakan Eroğlu: Kılıçdaroğlu insanları sokağa teşvik ediyor!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva