HABERLER>GÜNCEL
2 Ekim 2015 Cuma - 15:09

Yürek yakan mesaj: Baba biz Başbakanı koruyoruz…

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 5 Eylül günü özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında yaralanan, tedavi gördüğü Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde kurtarılamayarak dün şehit olan 24 yaşındaki özel harekat polisi Yunus Emre Akbaş, bugün memleketi Aksaray’da yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit babası Mustafa Akbaş, oğluyla saldırıdan 1 gün önce telefonla görüştüğünü ve üzülmemeleri için Cizre’de olduğunu kendilerinden sakladığını belirterek, ''Bize, Başbakan’ı korumak için Mardin’de otelde olduklarını söylemişti. Bizden gerçeği saklamıştı'' dedi.

Yürek yakan mesaj: Baba biz Başbakanı koruyoruz…

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit düşen Astsubay Tolga Topçuoğlu için Malatya'daki baba ocağında helallik alındı. Şehidin 2 aylık bebeği Baran'ı görenler gözyaşlarına boğuldu.


 
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu'nun (26) naaşı memleketi Malatya’daki baba ocağına getirilerek, helallik alındı.

Şehidin naaşının gelmesiyle acı, yerini gözyaşına bıraktı. O anlarda gözyaşları sel oldu aktı. Baba ve yakınları ayakta güçlükle durabildi. Burada helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi Malatya şehir mezarlığı Camii'ne resmi tören ve cenaze namazı için götürüldü.
 
ŞEHİT UZMAN ONBAŞI HAKAN ÖCALAN'IN BİR YAKINI YERE YIĞILDI
Mardin’in Nusaybin ile Midyat İlçeleri arasındaki Bagok Dağı’nda dün PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Hakan Öcalan, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda düzenlenen askeri törenle memleketi İstanbul’a uğurlandı.
 
Törene katılan 7’inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yavuz, şehit Uzman Onbaşı Hakan Öcalan’ın kardeşleri ve yakınlarının yanına giderek başsağlığı diledi. Korgeneral Yavuz, "Daha dün Diyarbakır’ın bir ilçesinde 2 askerimizi, işlerine giderken kahpece pusu kurarak, 2 evladımızı şehit ettiler. Ama bunu herkes bilsin terör örgütü ile sonuna kadar mücadelemizi yapıp, kökleri kazılıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Hepimizin başı sağolsun" dedi.
 
Törene katılan şehidin arkadaşlarından Azize Derinkul fenalık geçirdi. Derinkul'a askeri personel ve arkadaşları müdahale etti.
 
ŞEHİT OLMADAN ÖNCE PAYLAŞTI
Şehit Uzman Onbaşı Hakan Öcalan’ın sosyal paylaşım sitesindeki kişisel sayfasından, "Nefes aldığınız kadar yaşarsınız bu hayatta, nefsinize sadık, sevginize sahip çıkarsanız, acıdan mahrum, hasrete sadık olursanız, sevginiz, sevdalarınızın bileklerinde, kalbiniz aşkın dileklerinde koksun" ve "Şehitler diyorlar ki: Feryatlara kanmayın, tabutlara bakıp da, bizi öldü sanmayın. Biz, ölümü öldüren bir iman taşıyoruz, Kuran’a andolsun ki, dipdiri yaşıyoruz. Ana, baba, eş, kardeş, silin gözyaşlarınızı, bu şeref size yeter, dik tutun başınızı. Bu ilahi şöleni veda sanmayın, sakın; biliniz ki cennette, buluşmamız çok yakın" şiirleri paylaştığı ve "Yılın en anlamlı fotoğrafı" başlığı altında bebek arabası içerisindeki bir bebeği arkasına alan Türk Askeri ile bebek arabası içindeki bir bebeği kendine siper etmiş bir teröristin fotoğrafını paylaştığı görüldü.
 
ŞEHİT POLİS YUNUS EMRE AKBAŞ'I 10 BİN KİŞİ UĞURLADI
Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 5 Eylül günü özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında yaralanan, tedavi gördüğü Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde kurtarılamayarak dün şehit olan 24 yaşındaki özel harekat polisi yunus emre Akbaş, bugün memleketi Aksaray’da yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit babası Mustafa Akbaş, oğluyla saldırıdan 1 gün önce telefonla görüştüğünü ve üzülmemeleri için Cizre’de olduğunu kendilerinden sakladığını belirterek, ''Bize, Başbakan’ı korumak için Mardin’de otelde olduklarını söylemişti. Bizden gerçeği saklamıştı'' dedi.
 
3 yıllık polis memuru olan bekar Yunus Emre Akbaş, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iken geçici görevle Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne gitti. 5 Eylül günü özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısında Yunus Emre Akbaş, araçta bulunan meslektaşlarıyla birlikte yaralandı. Ağır yaralanan Akbaş, tedavi gördüğü Ankara GATA’da yapılan tüm müdahaleye rağmen dün kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Akbaş’ın cenazesi akşam saatlerinde memleketi Aksaray’a getirilip, Somuncu Baba Türbesi’ndeki morga kondu.
 
BABA EVİNE GETİRİLİP HELALLİK ALINDI
2’si kız 3 çocuklu Akbaş ailesinin en küçük ferdi olan şehit Yunus Emre Akbaş’ın, Türk bayrağına sarılı cenazesi bugün helallik alınması için baba evine getirildi. Baba Mustafa Akbaş, cenaze aracındaki oğlunun tabutunun yanına gidip, sarılıp ağladı. Güçlükle ayakta duran anne Hatice Akbaş’a ise bir kadın özel harekat polisi eşlik etti.
 
Şehit Akbaş’ın cenazesi duanın ardından Aksaray Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Burada yapılan resmi törenden sonra Ulu Camii’ne götürüldü.
 
AYNI SALDIRIDA YARALANAN SİLAH ARKADAŞI DA SON GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ
Şehit Akbaş’ın, mesai arkadaşları olan özel harekat polisleri de yalnız bırakmadı.
 
Özellikle aynı saldırıda yaralanan ve tedavisinin ardından taburcu olan özel harekat polisi Kamil Günser de, cenaze törenine katıldı. Şehit babası Mustafa Akbaş’ın yanından ayrılmayan Günser, ”Biz görev için gidiyorduk. Aracın arkasından roketatarlı saldırı oldu. Şu an saldırıyla ilgili bir şey hatırlamıyorum” dedi.
 
ŞEHİT BABASI: OĞLUM, ‘DEVLET BİZE SAHİP ÇIKIYOR’ DEMİŞTİ
Şehit babası Mustafa Akbaş, oğluyla saldırıdan 1 gün önce telefonla görüştüğünü ve üzülmemeleri için Cizre’de olduğunu kendilerinden sakladığını belirterek, ”Bize, Başbakan’ı korumak için Mardin’de otelde olduklarını söylemişti. Bizden gerçeği saklamıştı. ’Baba biz, Başbakanı korumak için Mardin’e geldik. Oteldeyiz. Durumumuz iyi. Devlet bize sahip çıkıyor. Bizi merak etmeyin’ demişti. Daha sonra Cizre’de saldırı oldu” dedi.
 
Mustafa Akbaş, saldırının ardından tedavi altına alınan oğluyla hiç konuşamadıklarını belirterek, ''Hiç konuşamadık. Uyutuyorlardı” diye konuştu.
 
Şehit Akbaş’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Ervah Mezarlığı’na defnedildi.  Törene, Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, milletvekilleri, askeri erkan, ailesi ve yakınlarıyla birlikte yaklaşık 10 bir kişi katıldı.

 
Güzeller Bodrum'un koylarında stress attı
 
Çam’dan Yıldırım’a propaganda salvosu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyaz TV'ye Selvi Kılıçdaroğlu cezası
RTÜK, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile kızının, ...
Flaş! Poyrazköy Davası’nda karar açıklandı
Kafes eylem planı", "Amirallere suikast", ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki ...
İzmir’deki inşaatta korkunç ölüm!
İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki bir yapı marketin inşaatında çalışan ...
 
CHP’li vekili vuran sanığa ilk duruşmada tahliye
CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'i seçim çalışmaları sırasında ...
Yüksekova’da askeri araca bombalı saldırı
Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde PKK’lı teröristler tarafında önceden yola ...
Sendikadan kritik süreç öncesi birlik mesajı!
Büyükşehir Belediyesi’nin İZELMAN şirketindeki binlerce işçiyi kapsayan ...
 
İzmir’de fabrikaya baskın: 61 bin litre kaçak yakıt
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi'nde, piyasa değeri yaklaşık 238 bin 510 lira ...
İzmir’de 3 ilçede zehir operasyonu!
İzmir’in Konak, Buca ve Menderes ilçelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik ...
İzmir’in ipek kadınları!
İzmir’in Beydağ İlçesi'nde açılan ipek kozası el ürünleri kursuna katılan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva