HABERLER>POLİTİKA
3 Temmuz 2018 Salı - 11:50

Yüksel önerdi, İnce patlattı: O Grup Başkanı, ben Genel Başkan!

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı. CHP İzmir eski milletvekili Alaattin Yüksel’in yaptığı “Genel Başkan Meclisi, partiyi İnce yönetsin” önerisi karşılık buldu. İnce, aynı öneriyi Kılıçdaroğlu’na yaptı.

Yüksel önerdi, İnce patlattı: O Grup Başkanı, ben Genel Başkan!

EGEDESONSÖZ- 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ardından CHP’de Genel Başkanlık tartışması başladı.  Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin CHP’nin başına geçip geçmeyeceği tartışma konusu olmuştu. Özellik CHP tabanından Kılıçdaroğlu’na “istifa” talebi açığa çıkarken Genel Merkez önünde protesto gösterileri düzenlenmişti.

Muharrem İnce ise, Genel Başkanlığı yarışı içinde olmayacağını net bir şekilde dillendirmişti. Diğer yandan İnce “örgüt yürü derse yürürüm” diyerek genel başkanlık için açık bir mesaj da vermişti.

Bu süreçte CHP İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel’in SonSöz TV'de katıldığı programda yaptığı yaptığı “Genel Başkan Meclisi, partiyi İnce yönetsin” önerisi ise ciddi tartışmalar yol açmıştı.

Dün İnce ile Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmede ise Yüksel’in önerisi İnce tarafından da dillendirildi ve Kılıçdaroğlu’na önerildi. İnce, "Kılıçdaroğlu'ndan bana teklif gelmedi ama benden ona bir teklif gitti. Yarış içinde olmayacağımı söyledim. Kendisine onursal başkanlık teklif ettim" dedi.

İnce yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sohbet ettik eşlerimizle birlikte yemek yedik, seçimi değerlendirdik; konuştuk. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bana bir teklif gelmedi, ama benden gitti. Ben şöyle söyledim, gizlim saklım yok benim. sayın genel başkana, büyük bir devlet adamlığı yaptığını, İYİ Parti’ye 15 vekil göndermeden başlayan ve kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yaparak milletin gönlünde taht kurduğunu, bu devlet adamlığının devam etmesi gerektiğini, kendisiyle bir yarışın, rekabetin içinde olmak istemediğimi ama milletin de bu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında duyduğu, gördüğü, yaşadığı bir umut var, bunu kaybetmememiz gerektiğini ve kendisi isterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olacağını ve bir abi kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları yürüteceğini ve benim de genel başkan olarak Edirne'den Ardahan'a çalışacağımı, partiyi seçime hazırlayacağımı...

'HAYIR DERSE ÖRGÜT KENDİSİ ÇÖZECEKTİR'
Evet ya da hayır demedi, ben bu teklifi yaptım. Ben imza toplamayacağım, ama hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi."

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK YANIT: SİYASİ NEZAKETSİZLİK!
Kılıçdaroğlu'ndan İnce'nin açıklamalarına ilk yanıt geldi. "Kılıçdaroğlu, "Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik" dedi

TEZCAN: GÜNDEMİMİZDE YOK
Öte yandan CHP Sözcüsü Tezcan'dan da bir açıklama geldi. Tezcan, "Olağanüstü kurultay gündemimizde yok" dedi.

CHP'DE OLAĞANÜSTÜ MYK
CHP'de sıcak saatler yaşanıyor. Olağanüstü MYK kararı alındı. MYK toplantısı Perşembe günü 11.00'da yapılacak.

 
Meclis bu dönem 601 kişiyle açılacak!
 
Eylül'ün babasından Leyla'nın babasına başsağlığı telefonu
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Chp 3 Temmuz 2018 Salı 16:15

Bu konuşanlar genel başkanın onda biri kadar çalıştı''mı acaba inceyi kurtuluş umudu görenler unutmasın bir gecede sesinin kesildiğini inutmayın

Yorumu oyla      11      7  
sezarın hakkı sezara 3 Temmuz 2018 Salı 13:48

Ailecek CHP liyiz. Bugüne kadar her oyumuzu CHP ye verdik. 40 senedir %30 barajını geçememiş bir CHP vardı ortada onu da M. İnce geçirdi. az buz değil arkadaşlar M. İnce ile CHP nin %8 belki bir sonraki seçimelre %10-12 civarın da daha fazla oyu var bu adamın. Bunun yanında Kılıçdaroğlunun da koltugu bırakmamasını anlyorum! çünkü Kılıçdaroğlu koltugu bıraktıgı an RTE yakasına yapışacaktır. zaten üstünde bir sürü dava var. bunların tazminatını ödemek için partiye ihtiyacı var. kurultay ile anlaşabilirse kendisi bırakacaktır zaten ama belliki bunun dışında da sıkıntılar var.Yani bugün Bakanın biri çıkıpta CHP ye şehit cenazelerini yasaklıyorum diyip algı yaratıyorsa. bu iş bu kadar basit ise ! Genel başkanlıgı bırakmış bir kemal kılıçdaroğluna ne yapmazlar?

Yorumu oyla      11      6  
Basri KOyuncuoğulları 3 Temmuz 2018 Salı 13:47

Bence doğru bir teklif Türk halkı Kemal Beyi satın almadı Bundan sonrada satın alacağını düşünmüyorum.Kırmadan dökmeden Kemal Bey oturduğu koltuğunun hakkını vererek bu sorunu çözmeli.Halka rağmen orada nasıl genel başkanlık yapılabilir onuda siyasi taerihçiler çözsün

Yorumu oyla      9      6  
3 Temmuz 2018 Salı 13:30

Yok gayet doğal ince doğru söylemiş genel başkan çekilmesi gerekir.kendisi nasıl açıklama yapıyordu .kotuksevdalıların bu partide yeri yoktur açıklaması siyasetin yanlışlığıdır .o zaman kendisi ve ekibi kişisel koltuk sevdalılarıdırlarki oy kaybetmişler halan o koltuklarda oturuyorlar.siz genç siyasetçilerin önünd neden engel olmaya Hale’n deva ediyorsunuz.ey CHP genel merkezi AKP ti bugün 20,22 yaşlarında genç siyasete kazandırıyorsa sizin düşünmeniz gerekir.yızlı gelişen bilim ve yeni bildiler ve genç beyinlere ihtiyaç vardır.

Yorumu oyla      9      5  
Gürkan 3 Temmuz 2018 Salı 12:44

Kılıçdaroğlu' nun devam etmesi için tek bir sebep bile yok. Bu şekilde gittiği sürece yerel seçimlerde hayal olacak. Ayrıca özellikle başta Ankara ve İstanbul olmak üzere büyükşehirlerin adayları bir an önce açıklanmalıdır. Adaylar projelerini halka anlatmalıdır. Son dakika beklenmemelidir.

Yorumu oyla      18      7  
alo 3 Temmuz 2018 Salı 12:39

kaç defa başarısız olunca o koltuğu bırakma gibi ihtimalin var senden öncekiler küçük olsun benim olsun diyenlere diyordun şimdi ....... ne değişti

Yorumu oyla      15      8  
Merkez 3 Temmuz 2018 Salı 12:28

Muharrem koltuk çok rahat zor biraz.

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Perinçek: Erdoğan'la birleşilebilir
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bugün Türkiye'ye tehdit, Amerika'dan ...
Bahçeli'den Başsavcı'nın görevden alınmasına tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan ...
Kılıçdaroğlu ve İnce'den 3 saatlik görüşme
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Erken yerel seçim’den İzmir’de kim karlı çıkar?
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Erken yerel seçim’den İzmir’de kim karlı çıkar?
CHP İzmir'in dernek ziyaretinde soğuk duş!
CHP İzmir İl Başkanlığı yönetim ve üyeleri; Harp Malulü Gaziler, Şehitler, ...
AK Parti İzmir'de mazbata heyecanı: Vekiller ne mesaj verdi?
AK Parti'den İzmir Milletvekili seçilen aralarında 26. Dönem’de Başbakanlık ...
 
Kılıçdaroğlu ile İnce bir araya gelecek
CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce bu akşam görüşecek. İkili arasındaki ...
En net erken seçim mesajı: 3 parti anlaşırsa...
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkanının 3'üncü turda seçileceğini ...
MHP İzmir’de mazbata gururu: Yeni vekiller ne mesaj verdi?
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinin ardından vekiller ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva