HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2019 Perşembe - 12:05

Yüksel’den kritik uyarı: 89’da başarılıydık, 94’te yerle bir olduk!

CHP’nin sembol ismi Yüksel partisinin özellikle büyük kentlerde 31 Mart yerel seçimlerinde elde ettiği sonuçları SHP dönemindeki başarıya benzetirken kritik uyarılarda bulundu. Yüksel, “Siyasal baskı ağırlaşacak. Başkanlar zor şartlar altında çalışacak. 1989’da SHP yerel yönetimlerde çok büyük başarı elde etmişti. Oradan genel iktidara gideceğiz umudumuz vardı ama 1994’teki seçimlerde yerle bir olarak tam bir başarısızlık yaşadık. Bu süreçte çok dikkatli davranmamız gerekiyor. İktidarın dili olan çılgın projeleri bırakıp halkın gerçek sorunlarına odaklanmalıyız” dedi.

Yüksel’den kritik uyarı: 89’da başarılıydık, 94’te yerle bir olduk!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan eski Yardımcısı, İzmir eski Milletvekili ve İzmir İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Geride kalan 31 Mart yerel seçimleri üzerinden değerlendirmeler yapan CHP’nin sembol ismi Yüksel önemli mesajlar verdi.

İYİ Parti ile partisinin oluşturduğu Millet İttifakı’nın İzmir’de kazandığı 25 ilçeyi değerlendiren Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı Tunç Soyer’in kampanya sürecindeki performansı hakkında konuştu.  

Göreve gelen yeni başkanlara da başarılar dileyen Yüksel net ifadeler kullandı.

BUGÜNE KADAR ALINMIŞ EN YÜKSEK OYU ALDI!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer’in propaganda dönemindeki çalışma temposuna ve ulaştığı yüzde 58’lik oy oranına ilişkin değerlendirme yapan Yüksel, “Tunç Soyer bugüne kadar alınmış en yüksek oyu alarak seçildi. Kendisini bu başarısından dolayı kutluyorum. Seçilen tüm belediye başkanlarımızı kutluyorum, başarılar diliyorum. Çok da kısa bir kampanya süreci yaşandı. Çok ağır da eleştiriler yöneltildi kendisine. Belli odakların yaptığı şeyler var. PTT eliyle iftiralarla dolu 450 bin gazete dağıtıldı. İktidar bütün olanaklarını seçim süreçlerinde kullanıyordu ama bu dönem bunun daha da kötüsü yaşandı. Bir kadın milletvekilinin camide nutuk attığını gördüm. Tehditler, şantajlar, her türlü şey yaşandı” açıklamasında bulundu.

1989 VE 1994 SÜRECİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ VE UYARDI!
Göreve gelen başkanlara dair konuşan Yüksel, “Siyasal baskı ağırlaşacak. Başkanlar zor şartlar altında çalışacak. 1989’da SHP yerel yönetimlerde çok büyük başarı elde etmişti. Oradan genel iktidara gideceğiz umudumuz vardı ama 1994’teki seçimlerde yerle bir olarak tam bir başarısızlık yaşadık. Bu süreçte çok dikkatli davranmamız gerekiyor. İktidarın dili olan çılgın projeleri bırakıp halkın gerçek sorunlarına odaklanmalıyız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla, şeffaf, katılımı sağlayarak görev yapmalıyız. İzmir’i insan haklarının başkenti yapacağız diyorduk. Bu yaşam, barınma, seyahat, çalışma hakkına varıncaya kadar çok geniş bir anlama denk geliyor” dedi.   

BÖLÜNME OLMADI SAYI ARTTI, BU ÇOK NORMAL
Millet İttifakı’nın 25 ilçe almasını değerlendiren Yüksel, “25 ilçenin alınması, 2014’te 22 ilçenin alınması 2009’da 28 ilçenin alınması da başarıdır. 2014’te bölünmeler yüzünden ilçeler kaybedildi. Bu seçimde önlem aldık ve bölünme olmadığı için 25’e yükseldi. Bu çok normal...” diye konuştu.  

SANDIĞA GİTMEYEN 500 BİN SEÇMEN İKİ İTTİFAKA DA MESAJ VERİYOR
İzmir’de yarım milyon civarı seçmenin sandığa gitmemesi özelinde açıklama yapan Yüksel, “500 bin kişi oy kullanmadı. Burada seçmen mesaj veriyor. Hem Millet İttifakı hem Cumhur İttifakı tarafları bunları dikkate almalıdır. Baskılar olmasaydı, ekonomik ve başka krizler olmasaydı size güvenen 300 bin kişi sandığa gelseydi sonuç bambaşka olurdu” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜN KATKI KOYMAK İSTİYORUM
‘Yeni dönemde yol haritanız nasıl olacak?’ sorusunu yanıtlayan Yüksel, “Daha bağımsız, aidiyet duygusunu zayıflatarak daha genel, daha dışarıdan yapılacak bakış açısıyla ülkenin, kentin sorunlarını özgürce konuşacağımız bir yol haritası belirlemeyi düşünüyorum. Problemlerin çözümüne katkı sunmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

 
TBMM'de hayvan hakları mesaisi
 
Menemen Belediyespor'a rakip tesellisi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAK BAK 4 Nisan 2019 Perşembe 14:38

BUGÜN PTT DAĞITICIYLA GÖRÜŞTÜM ELİNİZDEKİ GAZATELERİ NİYE ÇÖP KUTULARINA ATMADINIZ DİYE ,NASIL ATARIZ ABİ,PEŞİMİZE ADAM TAKDILAR ŞİMDİ EKSİK DAĞITAN ARKADAŞLAR İŞ KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORLAR DEDİ

Yorumu oyla      4      5  
sezarın hakkı sezara 4 Nisan 2019 Perşembe 13:46

94-99 arası da izmir kendi cezasını çekti aslında. malum özfatura olayları aşladı. kimine göre gelmiş geçmiş en kötü belediye başkanı ,kimine göre de en iyi belediye başkanı. bana göre kötü değil ama vizyonsuz bir belediye başkanıydı. güzelim kordonu az daha otobana çevirecekti.

Yorumu oyla      9      6  
İZMİRLİ 4 Nisan 2019 Perşembe 12:34

Genel parlamento da yaptıgınız terör ile işbirliğini yerele de taşıdınız... o yüzden büyük bir hezimet sizi bekliyor olacak bence...

Yorumu oyla      4      14  
Kemal 4 Nisan 2019 Perşembe 12:27

Sizin gibiler sayesinde yerle bir oldu ondan sonrada birdaha toparlanamadınız artık elinizi belediyelerdeki yandaşçılıktan elinizi çekiniz

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de hayvan hakları mesaisi
Hayvanlara uygulanan şiddet ve kötü muamele olaylarının incelenerek, alınacak ...
İtfaiye erliğinden belediye başkanlığına...
Küçük yaştan itibaren pazarcılıktan şoförlüğe kadar birçok işte çalışan ...
Soyer’den ziyaret mesaisi: Bu kez en yüksek oy aldığı mahallede!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, en düşük oyu aldığı Kiraz ...
 
AK Parti'den seçim değerlendirme toplantısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
Bergama’nın yeni başkanı Koştu: Başarı tesadüf değil!
İzmir’in Bergama İlçesi’nde belediye başkanlığı koltuğuna oturan AK Partili ...
ABD ile Türkiye arasında 'Twitter'da reste rest!
Türkiye ile ABD arasındaki F-35 ve S-400 gerginliği devam ediyor. Konuya ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Sandık boykotçusu 500.000 izmirli aslında kimlere ders verdi?
Mehmet KARABEL yazdı... Sandık boykotçusu 500.000 izmirli aslında kimlere ders verdi?
İmamoğlu: Rakibimin sözleri beni üzdü!
İstanbul'da yapılan yerel seçimlerde en çok oyu alan CHP'li Ekrem İmamoğlu, ...
Binali Yıldırım: Mazbata kime verilirse başkan odur
Binali Yıldırım, "Mazbata kime verilirse başkan odur. Şimdi soruyorum ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva