HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2016 Cuma - 13:33

Yüksel’den ‘heykel’ çıkışı: AKP’nin eseridir!

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, ‘Müzisyen’ isimli eserin uğradığı çirkin saldırıya ilişkin konuştu. Yüksel, “Bunlar AKP’nin son 14 yıldır siyasetinin eseridir. Saldırı da İzmir’deki AKP örgütünün heykelle ilgili yaptığı provokatif eylemlerin sonucudur” dedi.

Yüksel’den ‘heykel’ çıkışı: AKP’nin eseridir!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve il yöneticileri geçtiğimiz günlerde göreve gelen İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Vedat Adak’ı makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

İl Başkanı Yüksel ekonomi üzerinden yaptığı konuşmasında AK Parti iktidarlarına eleştirilerde bulundu. Meslek odalarının önemine de değinen Yüksel, Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini vurguladı.  Yüksel ayrıca İzmir’deki AK Parti cephesinin geçmiş dönemde defalarca kez müstehcen olarak eleştirdiği ‘Müzisyen’ isimli heykelin parçalanmasına ilişkin de konuştu.

AK PARTİ’YE BOMBARDIMAN
Türkiye’nin içinden geçtiği süreç hakkında düşüncelerini dile getiren Yüksel, “Türkiye olağanüstü bir dönemden geçiyor. Ülke iç barışını sağlayabilmiş değil. Atatürk’ün ‘Yurtta barış dünyada barış’ anlayışını terse çevirmiş bir iktidar var” dedi.

Yüksel, “Özellikle 2007’den sonra sert bir şekilde demokrasinin aslında bir amaç değil bir araç olduğu söylendi. Tramvaya benzetildi. 2008’den sonra Türkiye’nin ekonomisinde büyüme neredeyse sıfıra yakın. Çok şikayet ettikleri, rövanş almaya çalıştıkları cumhuriyet döneminde, krizlerin, savaşların olduğu dönemlerde bile yüzde 5 olan büyümeyi yüzde 3 ile sınırlı tuttular. İktidara geldiklerinde Türkiye tarihinin en büyük krizi vardı. İşsizlik 8.2 civarındaydı. Şimdi hiç 8.2’ye düşmedi. İki haneli rakamlardan düşmedi. TÜİK’te de gerekli düzenlemeyi yapıp rakamlarla oynamalarına rağmen 10’un altına işsizliği hiç düşüremediler. Sokaktaki her 3 gençten biri işsiz. Ekonomik anlamda büyük bir kaos yarattılar. Bizim partili olarak en büyük sorunumuz; telefonlarımız hep iş ile ilgili çalıyor. 2002’de iktidara geldiklerinde 7 şehir veriyorduk şimdi günde 7 şehit veriyoruz. Sivil insanlar da ölüyor. Terörle hiçbir ilgisi olmayan insanlar bölgede ölüyor. Kentler boşalıyor. İzmir’de de odaların, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin üzerinde de büyük bir baskı var. Herhangi bir konuda basın açıklaması yapmak bile yasak” ifadelerini kullandı.

PİNPON TOPUNU BİLE DEĞERLENDİRMEYE ALMIŞLAR
İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Vedat Adak Türkiye’nin olağanüstü bir süreçten geçtiğini belirttiği konuşmasında hükümete yüklendi. Adak, “Ülke bir kaos halinde. Tüm komşularla kavgalı halde… Ekonomik olarak dibe vurmuş durumda. Kendi bakanlarının söylediği gibi yalancı bir bahar yaşanıyor. Topluma yıkıcı bir etkisi olacağı bir gerçektir. İstatistik kurumu rasyonel olmayan değerlendirmelerle birçok konuyu olduğundan pozitif gösterme gayretindeler. Değerlendirme olarak pinpon topunu bile almışlar. Enflasyonu düşük göstermek için bu oyunları yapar durumdalar” diye konuştu.

EYLEMLERİN SONUCUDUR
Yüksel, İzmir Metrosu’nda sergilenen İspanyol Sanatçı Almacino Gonzales Andres’in ‘Müzisyen’ isimli eserinin uğradığı çirkin saldırıya ilişkin de konuştu. Yüksel, “Son derece üzücü bir durum. Dünyanın gelişmiş ülkeleri nereye gidiyor? Avrupa’da sabahın 07:00’sinde sanat eserlerini görmek için oluşan kuyruklar görürsünüz. Madrid’de inanılmaz bir kuyruk gördüm ve sordum. Dali’nin eseriyle ilgiliymiş. Türkiye’nin bu çağda sanat eserlerine yaklaşımı akıl almaz seviyededir. Bunlar AKP’nin son 14 yıldır siyasetinin eseridir. Cumhurbaşkanı Başbakan olduğu dönemde sanatçıya, heykele hakaret ederek heykel yıktırtıyorsa elbette ki daha eğitimsiz olan tabanların böylesine daha sert tepkilerle hareket etmesi doğaldır. Doğal olmayan Türkiye’yi yönetenlerin hem de henüz insanlaşma sürecini tamamlayamamış bu saldırganların sanata ve sanatçıya yönelttikleri şiddettir. Saldırı da İzmir’deki AKP örgütünün heykelle ilgili yaptığı provokatif eylemlerin sonucudur” ifadelerini kullandı.

 
Alaçatı’da 2 ölümle biten çatışmada önemli gelişme
 
Karşıyaka Belediyesi’nden bir manidar afiş daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hotar AB’yi en iyi anlatan öğrenciyi ağırladı
Kısa öykü dalında İzmir İl birincisi olan 9. Sınıf öğrencilerinden Karaman ...
AK Parti'de yeni grup yönetimi belli oldu
AK Parti grup başkanvekilliklerine; Bülent Turan, Naci Bostancı, İlknur ...
Başbakan Yıldırım'ın en yakınındaki isim belli oldu!
Antalya'da yakalandığı ALS hastalığı nedeniyle Ocak 2008’te vefat eden ...
 
Sürekli’den 3 ilçeye çıkarma, ‘Yıldırım’ mesajlar!
AK Parti Milletvekili Sürekli, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ’da vatandaşlarla ...
Heykele çirkin saldırı sonrası Başkan ve AK Parti'den ilk mesajlar!
‘Müzisyen’ isimli heykelin balyozla parçalanarak kırılması sonrası gözler ...
CHP İzmir’de hareketli saatler: Gündem dokunulmazlık!
Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik ‘evet’ kararının ...
 
Bahçeli'den muhaliflere karşı yeni formül
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalifleri bitirecek hesap peşinde. ...
Ve Davutoğlu artık burada yaşayacak!
Başbakanlık görevini bırakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da yeni yaşayacağı ...
AK Partili Kaya: Polemik yerine proje üretin
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva