HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2016 Cuma - 06:57

AK Partili Kaya: Polemik yerine proje üretin

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın AK Parti'nin İzmir ile ilgili en önemli taahhütleri arasında yer alan 35 Proje ile ilgili basına yansıyan açıklamalarını değerlendirdi.

AK Partili Kaya: Polemik yerine proje üretin

Balbay'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Kaya, "Sayın Balbay, her zaman yaptığı gibi yine baltayı taşa vurmuştur. 35 Proje ile ilgili değerlendirmeleri oldukça hatalıdır, tutarsızdır. Gerçi kendisinin bu konuyla ilgili yaptığı gerçek dışı değerlendirmeleri pek garipsemiyorum. Çünkü, kendisinin ilgi alanı toplum mühendisliğidir, içi boş hamasi söylemlerde bulunmayı marifet zanneder. Kendisi laf üstüne laf koymayı iyi bilir, ancak bu ülke için taş üstüne taş koymayı hiç bilmez. Millete hizmet yolunda gerçekleştirilen yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulunmak harcı değildir. Ayrıca İzmir'e sadece partisinin adayı olarak gelen, İzmir ile ilgisi sadece ilin milletvekilliği sıfatını taşımaktan ibaret olan birisinin yaptığı değerlendirmelerin tutarsız olması gayet doğaldır. Yaptığı açıklamayla, şecaat arz ederken sirkatin söylemiştir. İzmir'i hiç bilmediğini, kentin gündeminden çok uzak olduğunu açıkça ortaya koymuştur" dedi.

TÜRKİYE'Yİ İZMİR'E BAĞLIYORUZ

CHP'li Balbay'ın uzmanı olmadığı, bilgisi olmadığı, takip etmediği konularda konuştuğunu ifade eden Kaya, "Sayın Balbay'ın açıklama yaptığı konulara hakimiyetinin olmadığı belli. 35 Proje'den iki tanesinin gerçekleştiğini iddia ediyor. En büyük projelerden birisi olan Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali'ni gerçekleştirilemeyen vaat olarak belirtiyor. Maliyeti 60 milyar lirayı bulan 35 Proje'de yapımına başlanan ve tamamlananların sayısı 25'i buldu. 7 tanesi bitti, 18 tanesinin çalışması sürüyor. 10 tanesi de proje aşamasında. Kast ettiği yatırımların sadece bir tanesi olan Konak Tüneli'ni bugüne kadar 10.5 milyon araç kullandı. Ve İzmir'de 1 milyon 221 bin 238 aracın bulunduğu hesaplandığında, her aracın en az 4 kez Konak Tüneli'ni kullandığı ortaya çıkıyor. Ve bugün Konak Tüneli'yle birlikte İzmirlilere eski parayla yıllık 25 trilyon akaryakıt tasarrufu sağlanıyor. Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olan Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali 250 milyon Euro yatırım tutarı ile İzmir'imize kazandırıldı. Burayı açılışından itibaren 20.5 milyon yolcu kullandı. Acaba kendisi İzmir'den Ankara'ya gidip gelirken söz konusu yatırımı görmüyor mu? Hadi diyelim uçakla gidip gelmiyor, karayolunu kullanıyor. İnşa edilen duble yollarda, köprülü kavşak ve viyadüklerde, tünellerde seyahat etmiyor mu? Muhalefet edeceğim derken insaf ölçüsünü kaçırmamak lazım, izan sahibi olmak lazım. Proje yapmak ayrı bir vizyon işi, projeleri hayata geçirmek istikrarlı, kararlı bir iktidar işi. Büyük ve dev hizmetleri ülkemize ve İzmir'e kazandırıyoruz. Türkiye'yi İzmir'e bağlıyoruz. Vizyonu dar olanlar, bizim hayallerimize yetişemiyor" şeklinde konuştu.

İZMİRLİ BAŞBAKAN HEPİMİZİN ŞANSI

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın ülke için olduğu kadar İzmir için de büyük şans olduğunu vurguladı. İzmir'in değerinin Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte artarak devam ettiğini belirten Kaya, "İzmir'den bir Başbakan çıktı, bu İzmir için büyük bir şanstır. Bunu CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu bile sevinçle karşıladı. İzmir'de partili partisiz herkes kenetlendi, zaman İzmirli Başbakan ile kentimizin marka değerini yükseltme zamanı. İzmir için gece gündüz çalışma, gayret etme ve geleceğe yürüme zamanı. Kısır çekişmelerle, ucuz siyasi polemiklerle uğraşacak vaktimiz yok. İzmir'i Balbay'ın ucuz polemiklerine kurban etmeyeceğiz. Dev projelerin ustası, büyük projelerin mimarı olan Başbakanımız Binali Yıldırım ile İzmir'in yakaladığı fırsatı, büyük şansı değerlendirmek zorundayız. Benim muhalefete tavsiyem, polemik yerine proje üretmeleridir. Kentimiz adına varsa bir önerileri, getirsinler biz de destek olalım. Hep birlikte İzmir'i geleceğe taşıyalım" sözlerini sarf etti.

 
Örtülü ödenekleri tek elden yönetecek
 
5 yıllık iç savaşın acı bilançosu
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Mayıs 2016 Cuma 13:43

Ankara- İzmir hızlı treni 3-5 yıla İzmir'e gelecek de trenler için yeni bir hızlı tren garı yapılmayacak mı ?

Yorumu oyla      11      5  
İZMİR'Lİ 27 Mayıs 2016 Cuma 11:06

Herşey biryana,Manisa'mıza verilen teşvik neden hala İzmir'e verilmiyor.Üstelik İzmir'deki yatırımlar neden İzmir dışına çıkarılıyor,Örnek BMC Fabrikası neden Adapazarına yapılyor.Neden,İzmir de Organize sanayiler bomboş dururken,neden açıklasanıza ..İzmir kime ne yaptı ki bu kadar cezaya mağruz bırakılyor.Hani adalet ve vicdan!!!

Yorumu oyla      11      5  
meraklı 27 Mayıs 2016 Cuma 10:58

izmirli başbakan derken?

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 27 Mayıs 2016 Cuma 10:43

Allah aşkına birisi su sorulara net yanıt versin lutfen : 1) son 12 yılda Buyuksehir Belediyesi Merkezi hukumetten daha fazla yatırım yaptı mı yapmadı mı? 2) Aynı merkezi hukumet istanbul ve Ankara ya Belediye butcelerinde daha cok yatırım yaptı mı yapmadı mı? 3) İzmir 4 milyon luk ucuncu sehir nasıl olurda daha az butcesi ile daha fazla yatırım yapar ? Hem de metro gibi izban gibi kopruler gibi alt gecitler ,su kanlları deniz vasıtaları , icme su sebekesi tumuyle yenilenmesi kanalizasyon alt yapılarının tumuyle yenilenmesi , tum sehir yagmur kanalları dosenmesi ,derelerin ıslah edilmesi ,yeni su kaynaklarının sehre tasınması izale hatları, ulkenin %35 arıtma(hem de ileri arıtma ) tesislerinin izmir de yapılması , köy yollarının asfaltlanması , arıtmalarının yapılması, otobus seferlerinin konulması ,ucuz sehir ici ulasım saglanması, CED raporu gelirse korfeze deniz suyu sirkule kanalı yapılması , onay gelirse yeni çöp depolama alanı yapılması, antik kentlerin kazıları vs vs neler neler say say bitmez. bunları bu 4 milyonluk Buyuksehir nasıl olurda borc batagına dusmeden yapar diye kimse sormuyor ?? hem yapıyor hem borcunu tumuyle zamanında oduyor , hem devlete bes kurus borcu yok. hem de Moody ' s den en yuksek kredi notu olan AAA yatırım notunu alıyor ( ulke de baska emsali de yok galiba ). Peki bunlar yapılırken merkezi idarenin KARAYOLLARI neden kopruleri yolları metroları yapmaz ?neden DEVLET SU ISLERI su kanal arıtma vs işleri yapmaz ? neden TARIM BAKANLIKLARI koy yatırımlarında Belediye kadar calısamaz ? neden TURIZM BAKANLIGI tarihi kazıları yapamaz ? Neden ULASTIRMA BAKANLIGI metro genislemesi ,sehir ici ve sehir cıkıslarında kopruler-tuneller-baglantıları yapmaz ? Netice de İzmir li vergisini harfiyen oduyor neden bir de ulasım-sehir ici yol-su-genel giderler butcelerinden yuksek oranda pay ayırıp ilave yatırım butcesine ayırmak zorunda kalıyor.

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 27 Mayıs 2016 Cuma 10:27

Konak tüneli ile yılda 10.5 milyon araç ile ortalama 1.5 kişiden 15.7 milyon yolcu İzmir Metrosu ile ayda 9 milyondan yılda 108 milyon yolcu.Yakıt tasarrufu yolları kısaltmaktan çok trafiğe çıkan araç sayısını azaltmakla yapılır.

Yorumu oyla      11      5  
27 Mayıs 2016 Cuma 10:09

Konak Tüneli 1,6 km ve 3 yılda bitti. 1,6 km'lik bir tünel için süre çok uzun.

Yorumu oyla      11      5  
27 Mayıs 2016 Cuma 09:56

1.İZMİR KARAYOLU ve RAYLI GEÇİŞ (İZKARAY): Yıllardır konuşulur ama icraat yok. İstanbul olsa 40 defa ihaleye çıkılmıştı. 2. KONAK TÜNELİ: Bitti 3. İZMİR İSTANBUL OTOYOLU: İstanbul - Bursa arası çalışmalar devam ediyor. İzmir tarafında da tünel ve viyadük çalışmaları var ama Bursa-İzmir arası ... 4. İZMİR ANKARA OTOYOLU: ... 5. İZMİR- ANTALYA OTOYOLU: ... 6. KUZEY OTOYOLU: Çevre yolu ancak Menemen ' e gelebildi. 7. SABUNCUBELİ TÜNELİ: 8 yılda bitecek. 8. İZMİR – ANKARA YÜKSEK HIZLI TREN: En son Uşak tarafı ihale edildi. İzmir' e ulaşması zaman alacak. 9. İZMİR – İSTANBUL YHT: ... 10. İZMİR METROLARI: Otogar yıllardır bekliyor. 11. EGERAY: En son Torbalı açıldı o da uzun bir gecikme ile. Sinyalizasyon problemi büyük. Başbakan bakan iken el atmadı artık Başbakan iken yapar. 😀😀 12. DEMİRYOLLARI: Kemalpaşa lojistik köyüne bir takım projeler yapıldı da ortada lojistik köy yok. 13. KÖRFEZ DÖNÜŞÜM PROJESİ: ÇED Raporu malum. 14. KUZEY EGE ÇANDARLI LİMANI: 2011' den beri bekliyor. 10 büyük liman işi de şimdilik yalan oldu, kapasite düşürüldü. 15. KRUVAZİYER LİMAN: ... 16. YAT LİMANLARI: En son bir yat limanı için ihaleye çıkıldı ama ihaleye giren olmadı. 17. EFES ANTİK LİMANI: Son günlerde proje konuşuluyor ama yapılan bir icraat yok. 18. İZMİR-ÇEŞME DENİZ OTOYOLU: ... 19. BALIKÇI BARINAKLARI: 1 tane yapıldı. 20- AGORA VE KENT MERKEZİ YENİLEME: ... 21- TARIM VE HAYVANCILIK İŞLETMELERİ: En son yurt dışından gemilerle anguslar geldi. Tarım ve hayvancılık mı kaldı ki işletmesi olsun 😀😀😀 22- KEMALPAŞA LOJİSTİK MERKEZİ: En son altyapısı bitti deniliyor du. 23-ŞEHİR YENİLEME PROJESİ: Karabağlar kentsel dönüşümüne çivi çakılmadı. 24. TIPKENT: Şehir Hastanesi bitmedi, Tepecik Şehir Hastanesi projesi de iptal oldu. Çiğli' de yeni bir hastane yapıldı. 25. ADNAN MENDERES YENİ İÇ HATLAR TERMİNALİ: Özel sektör yaptı ve işletiyor. 26. VECİHİ HÜRKUŞ HAVALİMANI: ... 27. DİJİTAL TARİH KÜTÜPHANESİ: ... 28. DİJİTAL ARŞİV KENT: ... 29. E-TİCARET ÜSSÜ İZMİR: ... 30. BİLİŞİM VE ARGE ŞEHRİ: ... 31. BİLİŞİM DESTEKLİ YAŞAM: ... 32. ÖĞRENCİ YAŞAM MERKEZİ: ... 33. ENGELSİZ YAŞAM: ... 34. DENİZ ÜRÜNLERİ BORSASI: ... 35. OLİMPİK STADYUMLAR: İptal. Yerine butik statlar yapılacak. Koskoca şehre bakanlık butik stat reva görmüş. Mahalle arası semt stadı.

Yorumu oyla      11      5  
Kemal 27 Mayıs 2016 Cuma 09:51

Park bahçe açılışı zannediyor CHP'liler... Koskoca Konak tünelini 1 gündemi bitireceklerdi hahaha

Yorumu oyla      11      5  
27 Mayıs 2016 Cuma 09:14

Baybal' da tersini söylemedi ki ! 35 projeden 25' i bittiğine göre yeni metro hatları, olimpik statlar, kentsel yenileme, Ankara-İzmir Hızlı Treni, İzmir-Ankara - Antalya otoyolları da bitti mi ? Nedir bu biten 25 proje ? Balıkçı barınağı falan yapıldı. En lazım, hayatı proje. Bayraklı Şehir Hastanesi ne oldu ? Temel atılalı 2 yıl oldu ? Otogar metro hattı ne oldu ? Çevre yolu Balçova'dan Menemen ' e 30 yılda geldi. Devlet adına büyük başarı. 😀😀😀

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Örtülü ödenekleri tek elden yönetecek
Yeni hükümetin belirlenmesiyle devletin üst düzey bürokrasisinde de taşlar ...
AK Parti'de değişimin üçüncü ayağı bugün
65. hükümet programının görüşmeleri öncesinde AK Parti TBMM Grubu toplanarak, ...
Flaş! 5.5 saat süren MGK sonrası yazılı açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.
 
Vatan Partililerden Almanya'ya uyarı
İZMİR'de Vatan Partisi il yönetimi, Alman Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ...
MHP'de kurultay sürecinde önemli gelişme!
MHP'de mahkeme kararıyla belirlenen Çağrı Heyeti, 30 Mayıs'ta toplanarak ...
CHP'li eski parlamenterlerden Almanya'ya mektup!
110 Eski Parlamenter Almanya Parlamentosu’na mektup yazarak Ermeni Soykırımı ...
 
İzmir Milletvekili’nden ‘tekke ve zaviyeler’ teklifi!
HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, "Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nun kaldırılmasındaki ...
CHP’li Toprak’tan İzmir’de başkanlık sistemi çıkışı!
CHP İstanbul Milletvekili başkanlık sistemi tartışmaları üzerinden Cumhurbaşkanı ...
CHP Grup Toplantısı'ndaki sloganlara soruşturma!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP'nin 24 Mayıs'taki TBMM Grup Toplantısı'nda, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva