HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2016 Perşembe - 13:10

CHP’li Toprak’tan İzmir’de başkanlık sistemi çıkışı!

CHP İstanbul Milletvekili başkanlık sistemi tartışmaları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’yi hedef alan açıklamalarda bulundu. Toprak, “Biz AKP başkanlığı istiyor diye ‘buyur al başkanlığı’ demeyiz. Bunun Türkiye getireceği maliyetleri halkımıza anlatacağız” dedi.

CHP’li Toprak’tan İzmir’de başkanlık sistemi çıkışı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -  CHP İstanbul Milletvekili, Devlet eski Bakanı ve Eski Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak Karşıyaka’da bir programa konuşmacı olarak katılmak için İzmir’e geldi.

İl Başkanı Alaattin Yüksel’i de makamında ziyaret eden Toprak CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve il yöneticileri tarafından yalnız bırakılmadı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Toprak, başkanlık sistemi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye yüklendi.

KAPI KAPI DOLAŞIP ANLATACAĞIZ
Toprak Haziran seçimlerinin ardından hükümetin kurulamamasına göndermede bulunarak, “Siyasette hızlı dönen bir çark var. 3 ayda kurulamayan hükümet bir akşamda kurulabiliyor. Türkiye’de ilginç şeyle oluyor. Türkiye’yi hızla bir yerlere götürmek isteyen bir yapı var. Ne idüğü belirsiz olan bir partili başkanlık veya başkanlık sistemi var. Bunların Türkiye açısından bir felaket olduğunu hepimiz biliyoruz. Kapı kapı, il il dolaşıp anlatacağız. İzmir halkı ve ülke bilmeli ki Türkiye’de ne partili cumhurbaşkanı olur ne de başkanlık sistemi bu ülkeye getirilir” dedi.

TÜRKİYE’Yİ MACERALI SULARA KİM GÖTÜRDÜ?
Son günlerde artan şehit cenazelerine de değinen Toprak, “ 14 yıllık korku tünelinden Türkiye çıkacak. 14 yılda yaratılan tahribatın ağır olduğunu biliyoruz. Dış politikada, ekonomide ağır tahribat var. Her gün teröristler geliyor. Bu tahribatlar bir sonuç ama bu sonuçları yaratan sebepler var. Bu sonucu yaratan sebep 14 yıldır bu ülkeyi idare eden AKP politikalarının yarattığı sebepler. Yani Türkiye’yi maceralı sulara kim götürdü? 14 yıldır bu ülkeyi yöneten yapı geldiğinde, ülkede şehit cenazeleri bitmişti. Şimdi her gün şehit cenazeleri geliyor” açıklamasını yaptı.

KUZEY KORE BENZETMESİ
“Bunlar AKP’nin sonunu hazırlayan hareketlerdir, ben sonlarının yakın olduğuna inanıyorum”  diyerek sözlerine devam eden Toprak başkanlık sistemi hakkında da konuştu. AK Parti kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajının ayakta dinlenmesi için Kuzey Kore benzetmesi yapan Toprak şunları söyledi:  AKP başkanlık sistemini istiyor ama Türk halkı bunu istiyor mu, buna bakmak lazım. Yaptığımız tüm araştırmalarda görüyoruz ki Türk halkı başkanlığı istemiyor. Bir tanesi bir gücü gasp etmek istiyor diye biz ona kılıf bulmak zorunda değiliz. ‘Ben başkanlık fiilen yapıyorum, bunu yasallaştırın’ diyor. Bunu yasallaştırmak zorunda değiliz. Siz yetkileri gasp etmişsiniz, güçler ayrılığını yok etmişsiniz, yargıyı yok etmişsiniz, özgür basını yok etmiş bir yapı var karşımızda. Son kalesi CHP... Onunla ilgili de derin devlet projelerini hayata koyarak diğer partilerin içlerini nasıl karıştırıyorsa bizim de içimizi öyle karıştırmaya çalışan bir AKP planı var. Biz AKP başkanlığı istiyor diye ‘buyur al başkanlığı’ demeyiz. Bunun Türkiye getireceği maliyetleri halkımıza anlatacağız. Bu konuda kapı kapı dolaşıp başkanlık sisteminin yaratacağı sorunları halka anlatacağız. Bu bir macera. İstediğiniz yasayı, parlamentoyu noter vazifesi gördürerek çıkarıyorsunuz. Bir mesajını dahi ayakta dinleyen bir parti var. Kuzey Kore modeli gibi... Böyle bir sistemde denge ve denetim nasıl olacak? Hangi çılgının bu ülkenin başına gelip, ülkeyi savaşa, maceraya sürüklemeyeceğiniz bir nereden bileceğiz. Türkiye artık Suriye sınırlarında uçağını kaldıramıyor. Türkiye Kuzey Irak’ta helikopterlerini kaldıramıyor.

 
Flaş! Onlarca PKK’lı terörist teslim oldu
 
İzmir Milletvekili’nden ‘tekke ve zaviyeler’ teklifi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Grup Toplantısı'ndaki sloganlara soruşturma!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP'nin 24 Mayıs'taki TBMM Grup Toplantısı'nda, ...
CHP’li kadınlardan ortak tepki: Raporu acilen çekin!
CHP Kadın Kolları Genel Merkezi mecliste oluşturulan Boşanma Komisyonu’nun ...
Özdağ: Bahçeli seçilirse saygı duyarım
MHP genel başkan adayı Özdağ, kurultay sürecine ilişkin açıklamasında ...
 
İntegral'den çok konuşulacak araştırma: Yıldırım sonrası İzmir!
Siyaset gündeminde sıcak ve önemli gelişmelerin yaşandığı süreçte araştırma ...
CHP'li Tanrıkulu'ndan flaş dokunulmazlık hamlesi!
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ...
Aksünger: Demirtaş siyaset yapmak istiyorsa istifa etsin!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İzmir Ticaret Odası Yönetim ...
 
İzmir’den Genel Merkez’e şok yazı: CHP’li başkan kadınlara saldırdı!
CHP İl Başkanlığı Konak Kadın Kolları’nın görevden alınması ile ilgili ...
İTO'nun 'Yıldırım' ilanı Meclis'e taşındı: Bakan'a 7 soru!
CHP İzmir Milletvekili Çıray, kurumun Yıldırım'ın başbakanlığını kutlama ...
65'inci hükümetin sloganı: Çok dost, az düşman!
65. hükümet, pek çok alanda Türkiye'ye ivme kazandıracak adımlar planlıyor. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva