HABERLER>GÜNCEL
27 Mayıs 2016 Cuma - 13:33

Alaçatı’da 2 ölümle biten çatışmada önemli gelişme

Alaçatı'da, tanınmış işadamı M.A.Y.'nin otel inşaatıyla aynı arazide bulunan ve bir başkası tarafından işletilen eğlence mekanında 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı olayla ilgili gözaltına alınan 12 kişiden 11'i, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Alaçatı’da 2 ölümle biten çatışmada önemli gelişme

Alaçatı'daki olay geçen salı günü saat 07.00 sıralarında, işadamı M.A.Y.'nin Piyade Kumluğu bölgesinde halen inşaatı süren otelinin yanındaki eğlence yerinde yaşandı. Olayda, işadamının adamlarıyla, inşaatın yanındaki eğlence mekanı çalışanları arasında bir süredir süren husumet, silahlı kavgaya döndü. Daha önce iki grup arasında çıkan kavgadan sonra, geçen salı sabah saatlerinde iddiaya göre A.B., yanındaki adamları R.S., U.T., Ö.D. ve Ş.A.'yla, eğlence mekanı çalışanlarının kaldığı bölüme girdi. A.B. ve yanındakiler, eğlence yerinde çalışan 6 kişiyi tartakladı. Ancak A.B.'nin belindeki tabanca arbede anında yere düşüp kazayla ateş aldı. Bu sırada arkada güvenlik amaçlı bekleyen A.B.'nin arkadaşı R.S., çatışma çıktığını düşünerek kalaşnikof tüfekle rasgele ateş etmeye başladı. Silahların kullanıldığı olayda, eğlence mekanı çalışanlarından Gökhan Ekşi (29) ve Oben Özdoğan (29) hayatlarını kaybetti.

İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİLER
Olaydan sonra tedavi için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne giden yaralılardan A.B., yanındaki R.S. ve U.T. gözaltına alındı. Durumu ağır olan A.B.'nin tedavisine devam edildi, R.S. ve U.T. Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Olayda yaralanan toplam 6 kişiden 5'i taburcu edildikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. Polisin yaptığı operasyonlarla her iki gruptan da gözaltılar oldu. Böylece olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 12'ye yükseldi, ayrıca olayda kullanıldığı düşünülen 1 kalaşnikof marka tüfek ve başka silahların da ele geçirildi bildirildi. Olayda hayatını kaybeden Ekşi ile Özdoğan otopsilerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'da toprağa verildi.

ÇIKAR ÇATIŞMASI İDDİASI
Olayın çıktığı eğlence mekanının işletmeciliğini İstanbullu bir kişinin yaptığı, daha önce Alaçatı'daki bir başka otelin plajında yaklaşık 3 yıl hizmet verdiği; ancak gürültü şikayeti üzerine mekanın olaydan yaklaşık 1 hafta önce M.A.Y.'nin sahibi olduğu otelin plajında açılışı yapılarak hizmet vermeye başladığı kaydedildi. Çıkar hesaplaşmasından kaynaklandığı ve olayın arkasında organize suç örgütlerinin olduğu iddia edilirken, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ile Asayiş Şube birimleri, soruşturmayı ortaklaşa yürüttü. Eğlence mekanının güvenlik ve otopark işletmesinin İstanbul'daki bir gruba verildiği, ancak M.A.Y.'nin adamları olduğu öne sürülen diğer grubun, bu işi kendilerinin almak istediği, husumetin de bundan kaynaklandığı iddia edildi.

ÇOĞU SUSMA HAKKINI KULLANDI
Emniyette sorgulanan şüphelilerden çoğunun susma hakkını kullandığı, kalaşnikofla dehşet saçtığı belirtilen R.S.'nin ise ilk ifadesinde çatışma çıktığını düşünerek ateş açtığını söylediği iddia edildi. İşlemleri tamamlanan 11 zanlı bugün öğle saatlerinde Çeşme'de adliyeye sevk edildi. Olay sırasında yaralanan diğer şüpheli A.B.'nin ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi. (dha)

 
Barınağa dönüştürülen minibüsten 13 mülteci çıktı
 
Yüksel’den ‘heykel’ çıkışı: AKP’nin eseridir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kars-Ardahan ve Iğdır dernekleri İzmir'de buluştu
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Bornova’da Kars Ardahan Iğdır Dernekleri’nin ...
İzmir’deki ‘eski başkan dehşeti’nde flaş iddia: Yardım mı aldı?
Bayındır’da eski belediye başkanı Kertiş'in iddiaya göre ortak oldukları ...
Ve Nuh Köklü cinayeti davasında karar çıktı!
Nuh Köklü'nün ölümü davasında Serkan Azizoğlu müebbet hapis aldı. Tutuksuz ...
 
Teslim olan terörist üzerindeki bombayı patlattı!
Teslim olmak istediğini söyleyen PKK'lı grubun içinden biri üzerindeki ...
Otobüsteki iğrenç olayın mağduru ilk kez konuştu!
Metro turizmde muavinin cinsel tacizine maruz kalan C.D. ilk kez konuştu. ...
'Balyoz'dan beraat eden savcı yeniden yargılanacak!
Türkiye'nin en tartışmalı davalarından birisi olan Balyoz soruşturmasını ...
 
İzmir'de 5 ilçede terör operasyonu: 10 gözaltı
İzmir'de polis tarafından bir ihbar üzerine 5 ilçede düzenlenen operasyonda ...
İzmir'in göbeğinde yılan paniği
İzmir'in merkezindeki Basmane semtinde yılan paniği yaşandı. Altınpark ...
İzmir Metrosu'nda çirkin saldırı: O heykeli parçaladı!
AK Parti Gençlik Kolları tarafından müstehcen olduğu iddiasıyla protesto ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva