HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2016 Cuma - 11:12

CHP İzmir’de hareketli saatler: Gündem dokunulmazlık!

Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik ‘evet’ kararının ardından partide başlayan hareketlilik sürüyor. İzmir’de PM Üyesi Moroğlu, İzmir’in tavrının hayır olması gerektiğini söylerken bazı isimler de karşı çıktı. Diğer PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, genel başkana destek verdi.

CHP İzmir’de hareketli saatler: Gündem dokunulmazlık!

EGEDESONSÖZ - Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili CHP’de başlayan tartışma sürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “evet” oyu vereceğini açıklamasının ardından partide birçok milletvekili “hayır” oyu kullanırken konu geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Antalya’daki zirvede de gündeme gelmişti. Dokunulmazlıkların kaldırılması meselesi İzmir İL Yönetim Kurulu toplantısında konuşuldu. PM Üyeleri Mustafa Moroğlu, Sevda Erdan Kılıç ve Özkan Yıldız’ın da katıldığı toplantıda il yöneticileri parti yönetiminin bu konuda fikrinin ne olup olmadığını sorarken, parti tabanına ne söyleyeceklerini, bunun için nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini sordu.

Toplantıda konuşan eski Milletvekili PM Üyesi Moroğlu’nun dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda “evet” denilmesine karşı çıktığı öğrenildi. Moroğlu, İzmir’in bu konuda hayır demesi gerektiğinin altını çizerken, “Biz burada İzmir olarak bir duruş gösterelim. Ve oylamaya sunalım. Vereceğimiz hayır kararını da genel merkeze bildirelim. Partinin bu konuda bir sorun yaşadığını ve kafasının karışık olduğunu düşünüyorum. Biz bunu yapabilecek iradedeyiz” dediği öğrenildi.  Moroğlu’nun ayrıca partide tutarsızlık olduğunu söylediği ve genel başkanın dik duramadığını söylediği belirtildi.

Moroğlu’nun çıkışına PM Üyeleri Özkan Yücel ve Sevda Erdan Kılıç itiraz ederken genel merkeze karşı bir hamlenin partiyi sıkıntıya sokabileceğini ifade etti. Kılıç’ın, “Antalya’daki toplantıda genel başkan durumu anlattı. Neden evet oyu kullandıklarını söyledi. Biz PM üyeleri olarak bu tip kararların PM’de tartışılarak gündeme getirilmesini istedik. Genel başkan bir oyunu bozduğu, ülkenin kaosa gitmesini engellediklerini anlattı. Çünkü, bizim korkacak bir şeyimiz yok. AKP’nin milletvekillerinki gibi suçlarla anılmadığımızı vurguladı. İnsanlar ölürken, gençler canını verirken biz ‘kürsü dokunulmazlığı’ derken neden ‘hayır’ demediğimizi kendisinden ayrıntıları ile öğrendik. Genel başkanı dinledikten sonra ben haklı olduğuna kanaat getirdim” dediği belirtildi.

Kılıç’ın ayrıca, Özkan’dan da destek gördüğü belirtilirken bazı il yöneticileri de genel başkanının iradesinin tartışılmasının doğru olmadığını vurguladı. Toplantıda, Moroğlu’nun “hayır kararı alalım” önerisi gerçekleşmezken parti yöneticileri arasında da fikir ayrılıkları oluştu.



BAŞAK’TAN YAZI ÇIKIŞI
Öte yandan, İzmir İl Başkanlığı’nın Konak Kadın Kolları Başkanı Filiz Sezer ve yönetiminin görevden alınmasından sonra genel merkeze gönderdiği yazı partiyi karıştırdı. Egedesonsöz’ün gündeme getirdiği yazı sonrası İl Başkanlığına giden Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, İl Başkanı Yüksel ve yöneticilerle tartıştı. Başak’ın, il başkanlığının kendisini şikayet eden yazısı için eleştirilerde bulunduğu öğrenildi. İl başkanlığı Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nın yaptığı İzmir’deki görevden alma işleminin kendilerinin bilgisi dışında gerçekleştiğini söylemiş, Başak’ın ilçede kadınlara fiili saldırıda bulunduğunu dile getirmişti.

 
Muğla'nın en büyük uyuşturucu operasyonu!
 
Muğla 'siyah elmas'ın merkezi olacak 
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAZİEMİR CHP Lİ 27 Mayıs 2016 Cuma 12:01

BENİM GÖRÜŞÜM;ANAYASAYA,HUKUKA AYKIRI OLAN BU TEKLİFE H A Y I R.!!!!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den muhaliflere karşı yeni formül
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalifleri bitirecek hesap peşinde. ...
Ve Davutoğlu artık burada yaşayacak!
Başbakanlık görevini bırakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da yeni yaşayacağı ...
AK Partili Kaya: Polemik yerine proje üretin
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekili ...
 
Örtülü ödenekleri tek elden yönetecek
Yeni hükümetin belirlenmesiyle devletin üst düzey bürokrasisinde de taşlar ...
AK Parti'de değişimin üçüncü ayağı bugün
65. hükümet programının görüşmeleri öncesinde AK Parti TBMM Grubu toplanarak, ...
Flaş! 5.5 saat süren MGK sonrası yazılı açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi.
 
Vatan Partililerden Almanya'ya uyarı
İZMİR'de Vatan Partisi il yönetimi, Alman Parlamentosu'nun 1915 olaylarıyla ...
MHP'de kurultay sürecinde önemli gelişme!
MHP'de mahkeme kararıyla belirlenen Çağrı Heyeti, 30 Mayıs'ta toplanarak ...
CHP'li eski parlamenterlerden Almanya'ya mektup!
110 Eski Parlamenter Almanya Parlamentosu’na mektup yazarak Ermeni Soykırımı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva