HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2015 Cuma - 16:27

Yüksel’den Delican’a çağrı: Sözünüzü tutun!

CHP İl Başkanı Yüksel yeni dönemde ilk toplantısını ilçe başkanlarıyla yaptı. Zirve öncesi konuşan Yüksel, özel idare malları ve köy malları ile ilgili önemli mesajlar verdi. Kemalpaşa’daki satışla ilgili AK Parti İl Başkanı Delican’a seslenen Yüksel, “Sözünüzü tutun. Köylünün malına dokunmayın” dedi. Malların satılması halinde ise eylem yapacaklarını dile getirdi.

Yüksel’den Delican’a çağrı: Sözünüzü tutun!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir’de nefes kesen kongre sonrası 3. kez koltuğa oturan İl Başkanı Alaattin Yüksel mazbatasını aldıktan sonra ilk toplantısını ilçe başkanlarıyla yaptı. İl binasında gerçekleşen toplantıya 30 ilçe başkanının tamamı katıldı.
 
Toplantı öncesi yeni dönem kesilen pastayla kutlanırken İl Başkanı Yüksel birlik ve beraberlik mesajları verdi.



Başkan Yüksel ayrıca özel idare malları ve Kemalpaşa’da satışa çıkarılan köy malları ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Yüksel, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’a sözünü hatırlatarak satıştan geri dönülmesi çağrısı yaptı.

TOPLANTI GEÇ BAŞLAYINCA İLÇE BAŞKANLARINI UYARDI
Toplantı öncesi açıklama yapan İl Başkanı Alaattin Yüksel, toplantının geç başlaması ile ilgili ilçe başkanlarına daha hassas davranmaları gerektiğini dile getirdi. Yüksel daha sonra, “İl kongremizi geride bıraktık. Hemen çalışmaya başlıyoruz. İzmir’de CHP’yi hep birlikte yöneteceğiz. Kongrede yarışan arkadaşlar olarak mesajlar verdik. Bu mesajları değerlendireceğiz. Partiyi İzmir’de güçlü kılmak için, iktidara taşımaya katkıda bulunmak için birlikte çalışacağız. Bütün görüşleri değerlendireceğiz. Ülkemizde ve İzmir’de sıkıntılarımız var. Vakit kaybetmeye tahammülümüz yok. 30 ilçemiz de burada hazır bulunuyor” diyerek sözlerine başladı.
 
ADİL DAVRANMIYORSUNUZ, BARİ HUKUK’A KARŞI…
Özel idare malları ile ilgili açıklamalar yapan Yüksel, “İzmir’deki özel idare malları ile ilgili valilik bana göre yukarıdan gelen talimatla yerel malları, kentin mallarını Büyükşehir Belediyesi’ne vermekten imtina etti. Daha önce de kentte yapılması gereken tüm işleri Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir’e yüklediler. Malların tamamını bakanlıklara, uygun olmayan kurumlara dağıttılar. Biz bunun mücadelesini o zaman parlamentoda verdik. Vali her zamanki anlayışıyla bu malları kendisi keyfi şekilde, istediği gibi dağıttı. İzmir’in kamu kuruluşu olan ilçe belediyelerine malları vermedi. Hukuk mücadelesi başlattık. Mahkemeler bunun yanlış olduğunu, belediyelere, köylüye verilmesi gerektiği ile ilgili karar aldı. Bununla ilgili her gün belediyelerle valilik ve temsilcileri arasında sıkıntı yaşanıyor. Mahkeme kararlarına uymuyorlar. Arkadan dolanarak başka yöntemler kullanıyorlar. Biz İzmirli'nin mallarını ilçe belediyelerine, Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi için buradan uyarıyoruz. Zaten adil davranmıyorsunuz. Hukuk’a karşı bari bunu yapmayın. Bunun hesabını ileride mutlaka verirsiniz. Biz bunu 30 ilçemizle beraber sizin keyfi kararlarınıza bırakmayacağız. Bu konu en başta yapacağımız işlerden bir tanesidir. İzmirli’nin hakkı olanı İzmirli’ye vermeye çalışacağız” şeklinde konuştu.
 


DELİCAN’A ‘SÖZÜNÜZÜ TUTUN’ DEDİ
Kemalpaşa’daki köy mallarının satışa çıkarılması ile ilgili bir açıklama yapan Yüksel, Türkiye çapında malların adaletsiz dağıtıldığına dikkat çekerek, malların AK Partili belediyelere aktarıldığını söyledi. Parlamentoda bunun için mücadele verdiklerini, fakat çoğunluğu sağlayamadıkları için başarısız olduklarını söyleyen Yüksel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi CHP’li belediyeler olarak asla köy mallarına dokunmayacaklarını söyledi. Türkiye çapında buna harfiyen uymaya çalıştıklarını söyleyen Yüksel ilçelerde sorun çıktığında müdahale ettiklerini dile getirdi.
 
Yüksel, “Biz CHP’li belediyeler olarak köy mallarını satmadık, satmayacağız. Manisa’da özellikle satan MHP’li belediyeler var. Köylü ateş püskürüyor. Gereğini de seçimlerde yaptılar. Siyasi ahlaka uymayanlara ceza kestiler. AKP’nin de başına bu gelecektir. AKP İzmir’de Kemalpaşa’da köy mallarını satışa çıkardı. Bir de kılıf bulmuş, 'köylü istiyor' dedi.
İhale ile bu satış yapılarak en yüksek fiyatı veren birileri buraları alacak. 'Köylü de ihaleye girsin, alsın' diye açıklama yapıyor. AKP İl Başkanı Bülent Delican ‘Satmayacağız’ diye açıklama yapmıştı. Buradan kendisine sesleniyorum... Sözünüzü tutun. Kemalpaşa Belediyesi’nin sorunun çözün. Köylünün malına dokunmayın” ifadelerini kullandı.


 
EYLEM YAPARIZ
Yüksel, köy mallarının satılması halinde ise daha önce taş ocağı için Akalan Köyü’nde yapılan eylemin bir benzerini yapacaklarını söyledi.
 
İZMİR’DEN KURULTAYA 100 KİŞİLİK EKİP
Kurultay ile ilgili bir bilgi veren Yüksel, İzmir’de kurultay delegeleri hariç çalışmaların başarılı geçmesi için 100 kişilik bir ekip göndereceklerini söyledi.

İSMET İNÖNÜ’NÜN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile ilgili İsmet İnönü’nün, “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur" sözlerini hatırlatan Yüksel, "CHP o cesarete sahiptir. Biz mücadeleye devam edeceğiz” diyerek 17-25 Aralık’ın son gününde bir mesaj verdi.
 

 
Kayıp ressamdan kara haber!
 
Kopya vahşet: Aksaray'da iki kişi...
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seferihisar 25 Aralık 2015 Cuma 22:05

Sayın başkan sizler bu sözleri en son söyleyin Seferihisar ilçesinde bulunan taşınmazların satış yapan belediye başkanı na bu lafları söyleyin ona da eylem yapacakmısınız

Yorumu oyla      13      6  
Yorgun demokrat 25 Aralık 2015 Cuma 19:12

Mavişehirde halkın sokakları işgal ediliyor. CHP Li belediyeler susuyor

Yorumu oyla      14      5  
halk 25 Aralık 2015 Cuma 18:58

Valla bu yönetimin icraatlarını merakla bekliyoruz......bucaliyim bucada neler değişecek bekliyom

Yorumu oyla      11      5  
Delege 25 Aralık 2015 Cuma 18:42

Bükşehir Belediyesi İzelmanda yüzde 40 eksik maaşla çalışan işçilerin hakkını alması için de birşeyler yapsanız.

Yorumu oyla      11      6  
pasta 25 Aralık 2015 Cuma 18:19

ne olduki pasta üflüyoruz..

Yorumu oyla      13      5  
Kemalpaşalı 25 Aralık 2015 Cuma 16:53

Tirede satılan ve ilçe başkanının satın aldığı mallar ne olacak ?? Ya da çeşmedeki satışa çıkan yerlere talip olan hem büyükşehir meclis üyeniz hemde eski vekilleriniz ne olacak ?? Bunlarıda görelim sayın başkan...

Yorumu oyla      16      7  
AHMET KILIÇ 25 Aralık 2015 Cuma 16:53

NEVZAT BAŞKANI KUTLUYORUM. GERÇEK BİR CHP SEVDALISI, YARIŞI KONGRE SALONUNDA BİTİRİP İLÇE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ HIZ KESMEDEN DEVAM ETTİRİYOR. TÜM PARTİLİLER ÖRNEK ALMALI.

Yorumu oyla      16      6  
ali tanıl 25 Aralık 2015 Cuma 16:37

Anlaşıldı bundan sonra izmir il başkanların kavgası var yine 1 yıl sürer..Lütfen başkanım İzmirin yatırımları hakkında ortak hareket edin,İzmir"in buna ihtiyacı var..lütfen.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de flaş istifa: Sandalye sayısı 3'e düştü
CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Murat Yaman istifa etti. Yaman, Belediye ...
Bakan'dan 'siber saldırı' açıklaması
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, internet sitelerine yönelik siber saldırılara ...
Demirtaş 39 gün sonra yemin etti
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 39 gün sonra bugün Meclis’te ...
 
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan bir intiharı önledi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi köprüsünde makam aracını durdurarak intihar ...
Koç’tan Aliağa için ‘Yıldırım’ istek
MHP İzmir Eski Milletvekili, Aliağa’nın trafik sorunu için önerilerde ...
CHP Heyeti Sur'da: Böke silah sesleri arasında konuştu!
CHP'li kadın vekiller Sur'da incelemelerde bulunmak için Diyarbakır'a ...
 
Elvan: ODTÜ Rektörü kendini imparator sanıyor!
Başbakan Yardımcısı Lüfti Elvan, "BTK, Ulaştırma Bakanlığı aracılığıyla ...
AK Parti’de Ege zirvesi: Delican, Tsakiris’i ağırladı
Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, AK Parti İl Başkanı ...
Kalkan Meclis’te Kemeraltı esnafını ağırladı
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel ve Tarihi Kemeraltı Çarşısı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva