HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2015 Cuma - 15:47

CHP İzmir'de flaş istifa: Sandalye sayısı 3'e düştü

CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Murat Yaman istifa etti. Yaman, Belediye Meclis Üyeliği görevini bağımsız olarak yürüteceğini, MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’a her konuda destek vereceğini belirtti.

CHP İzmir de flaş istifa: Sandalye sayısı 3 e düştü

EGEDESONSÖZ - CHP Aliağa Belediye Meclis Üyesi Murat Yaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Yaman, bugünden itibaren Belediye Meclis Üyeliği görevini bağımsız olarak yürüteceğini, Aliağa'nın gelişimi ve değişimi adına çalışan MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’a her konuda destek vereceğini belirtti.
 
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yaman’ın yakasına ‘Milletin Ekibi’ yazan bir rozet taktı.


 
'AZ LAF ÇOK İŞ'
Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murat Yaman, şu şekilde konuştu: “Doğduğum günden itibaren ailemle beraber havasını soluduğum, suyunu içtiğim, ekmeğini yediğim Şakran’da 1989 yılından beri hizmet etme şansı buldum. Bu hizmetlerimi yaparken o dönemde mensup olduğum parti için seçimlerde çalıştım, hemen seçim sonrası hiçbir vatandaşımıza parti ve siyasi görüş ayrılığı yapmadan hizmet etmeye çalıştım. Kimi zaman bu hizmetlerimde başarılı oldum, kimi zaman gücüm kuvvetim siyaseten yetmedi. 2014 seçimleri ile yeni dönemde başladığım meclis üyeliği görevimde bugüne kadar yine aynı şekilde elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım. Fakat bu dönemde yıllardır yaptığım siyasetin alışkanlıkları dışında bir şeyi yaşamaya, hissetmeye, gözlemlemeye başladım da şudur ki, Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar ve ekibi yıllardır benimde özlem duyduğum millet odaklı, millete dayalı, milletle birlikte siyaset yapmaya çalışıyor. Gerginlikten uzak durarak uzlaşmacı, istişareye açık bir ekip çalışması ile kronik problemleri çözmeye, yıllardır biriken sorunlarımıza kalıcı çözümler getirmeye, ama en önemlisi milleti mutlu etmeye çalışıyor. Açıkçası benim ve ailemin yani Şakranımızın ihtiyacı olan insan odaklı, millet odaklı bir sosyal belediyecilik anlayışını kurmaya çalışıyor. Ben de Şakran’lı anne babalarımızın bir evladı, Şakran'lı gençlerimizin abisi, Şakran'lı çocuklarımızın amcası olarak bu ekibe katılmak istedim. Milletin ekibi rozetimi takarak 2019 seçimlerine kadar Serkan Acar'ın ekibine dahil oluyorum. Onun hem yanında hem de arkasındayım. Biliyorum ki başkanımız ve ben ekip olarak yalansız, dolansız, engelleyici değil ön açan, problemleri bekleten değil çözen, milleti bekleyen değil millete giden bir anlayışla sizleri mutlu etmeyi başaracağız. Bugünden itibaren evladınız Murat Yaman olarak bir başka şevk ve bir başka Şakran aşkıyla koşturmaya devam edeceğim. Başkanımızın ekibine katılmış yeni bir hizmet gönüllüsü, milletin ekibinin bir parçası olarak bundan sonra son sözüm ‘Az Laf,Çok İş..”
 
MİLLETİMİZ İÇİN MİLLETİN EKİBİ OLACAĞIZ
Aliağa'nın istikbalini siyasetin önünde tutmasından dolayı Murat Yaman’a hizmet etme kararlılığından dolayı teşekkür eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Göreve başladığımızın 21. ayı içerisindeyiz. Bu 21 aylık sürede yapısal anlamda belediyecilikte hedeflediğimiz, taahhüt ettiğimiz projelerin yaklaşık yüzde 70’ini gerçekleştirdik. Kimi projelerimiz tamamlandı kimi projelerimizin sonuna geldik. Kimi projelerimizin de bürokratik altyapılarını hazırladık. Bizim için çok önem arz ettiğini düşündüğümüz sosyal bir projemizin de başlangıcını 2016 yılında yapacağız. Baştan beri söylediğimiz gibi biz siyaseti milletimiz ile birlikte yapacağız. Milletimiz için yapacağız ve biz milletin ekibi olacağız. Burada da Milletin Ekibi sosyal projemiz 2016 yılında başlayacak” dedi. Acar, ana başlıkları üzerinden bahsettiği projeler hakkında daha sonra detaylı bir açıklama yapacağını bildirdi. 
 
CHP'NİN SANDALYE SAYISI 3'E DÜŞTÜ
Bu yıl, CHP’den istifa ederek,  Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a desteğini açıklayan Selma Orhan ve Murat Yaman ile beraber CHP'nin Aliağa Belediye Meclisi’ndeki sandalye sayısı 5’ten 3’e düştü. Belediye Meclisi’ndeki sandalye dağılımı; AK Parti'li meclis üyesi 12, MHP'li meclis üyesi 8, CHP'li meclis üyesi 3 ve bağımsız meclis üyesi 2 şeklinde oldu.
 

 
Emekliye müjde: O düzenleme kabul edildi!
 
Ve Karşıyaka’da Altuğ da aday: Yönetimini de açıkladı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çaylakça 26 Aralık 2015 Cumartesi 10:01

Partiye emek vermeyip birilerinin iki dudağından çıkacak tek kelime ile meclis üyesi olanların bağı ancak böyle ekonomik bağ ile bağlı olur.Önce partiye gönül bağı ile bağlı olunmalı..

Yorumu oyla      12      5  
halk 25 Aralık 2015 Cuma 21:21

On seçim belediye meclis üyelerini ve ilçe belediye başkanları on seçimle belirlenmeli

Yorumu oyla      15      5  
chp li 25 Aralık 2015 Cuma 19:25

Normal chp meclis üyesini atama ile seçerseniz ve ilçe belediye başkanını atama ile seçerseniz beldesi böyle olur....istifa edip partiden gider

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan'dan 'siber saldırı' açıklaması
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, internet sitelerine yönelik siber saldırılara ...
Demirtaş 39 gün sonra yemin etti
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 39 gün sonra bugün Meclis’te ...
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan bir intiharı önledi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi köprüsünde makam aracını durdurarak intihar ...
 
Koç’tan Aliağa için ‘Yıldırım’ istek
MHP İzmir Eski Milletvekili, Aliağa’nın trafik sorunu için önerilerde ...
CHP Heyeti Sur'da: Böke silah sesleri arasında konuştu!
CHP'li kadın vekiller Sur'da incelemelerde bulunmak için Diyarbakır'a ...
Elvan: ODTÜ Rektörü kendini imparator sanıyor!
Başbakan Yardımcısı Lüfti Elvan, "BTK, Ulaştırma Bakanlığı aracılığıyla ...
 
AK Parti’de Ege zirvesi: Delican, Tsakiris’i ağırladı
Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, AK Parti İl Başkanı ...
Kalkan Meclis’te Kemeraltı esnafını ağırladı
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel ve Tarihi Kemeraltı Çarşısı ...
MHP'deki muhaliflere kötü haber: 62 delege…
MHP'de genel başkanlık yarışına giren Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva