HABERLER>SEÇİM 2015
11 Şubat 2014 Salı - 21:18

Yüksel’den bomba açıklamalar: Kimse partiyi Yıldırım’ın…

CHP’de kaosa neden olan adaylık sürecinin ardından ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte en çok tartışılan isim olan Milletvekili Alaattin Yüksel’den açıklama geldi. Yüksel, “Bana göre en doğru yöntem belediye başkan adaylarının eğilim yoklaması ile belirlenmesiydi. Süreç boyunca genel başkan ile görüşmedim. Sadece PM toplantısının gecesinde Kocaoğlu’nun talebini ilettim. Kimse partiyi AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın diline düşürmesin” dedi.

Yüksel’den bomba açıklamalar: Kimse partiyi Yıldırım’ın…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesi İzmir’de 18 ilçenin adayını Parti Meclisi (PM) kararı ile belirleyen CHP’nin aldığı kararın ardından örgütte yaşanan tartışmalı süreç devam ediyor. Birçok yerde mevcut belediye başkanlarının aday gösterilmediği sürece tepkiler gelirken İzmir’de hedef tahtasına oturtulan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’den değerlendirme geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte tepkilerin odağı haline gelen Yüksel, listelerin oluşması sürecini anlattı.
 
Partide aday belirleme yönteminin önceden açıklandığını ifade eden Yüksel, “Parti ‘merkez yoklaması yapılacak’ demişti. Aday adayı olan arkadaşlarımız bunları biliyordu. Aslında en doğru olan üyelerin katılımı ile eğilim yoklamasıydı. Tüm ilçelerde bana göre meclis üyeliklerinde olduğu gibi eğilim yoklamasının yapılmasıydı. Ben birçok yerde eğilim yoklamasına katıldım. Hiç de sorun çıkmadı. Keşke öyle olsaydı” dedi
 
SİYASİ ETİĞE UYGUN BULMAM
Adaylar ilan edilmeden önce Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın istediği görüşe ilçeler için hiç isim yazmadığını belirten Yüksel, “Bana Gökhan Günaydın soru sorduğunda ‘siz beş kişilik komisyon kamuoyu araştırması yapıyorsunuz, somut veriler topladınız. O kapsamda il başkanı ve Büyükşehir belediye başkanını çağırıp görüşlerini alın. Öyle belirleyin’ dedim. Adayların genç, sol düşünceli ve sosyal demokrat olmasını tercih ederim’ dedim. Hiçbir kişiyi önermedim. 30 ilçenin karşısına isim vermedim. Ben milletvekiliyim. Örgütün desteği ile vekil seçildim. Partimin bana verdiği bu görevi aday adayı olan arkadaşlarımızın durumuna karşı kullanmayı siyasi etiğe uygun bulmam. Genel başkan ile adaylar üzerine görüşme yapmadım. Şu olsun, bu olsun demedim. Sadece Kınık’taki krizde ilçe başkanına Ankara’da nezaret ettim” dedi.
 
KOCAOĞLU’NUN TALEPLERİNİ İLETTİK
Başkan Kocaoğlu’nun müdahale ettiği gece yarısı operasyonu ile ilgili de konuşan Yüksel, Parti Meclisi toplantısının arasında gerçekleştirdikleri Kılıçdaroğlu görüşmesini de anlattı. Yüksel, “PM ara verdiğinde krizi çözmek için genel başkanın odasına girdim. Aziz Bey biliyorsunuz daha önce geç aday oldu. Öncesinde çok kez genel başkan ile genel başkan yardımcıları ile görüştü. Ve sanıyorum taleplerini iletti. Adaylığa karar verdi.  Konuştuklarına uygun şeyler göremeyince düzeltilmesi talebi oldu.  Aziz Kocaoğlu’nun talebini ilettik. Görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de vardı. Biz il başkanı ile odaya girerken yanımızda PM Üyesi Hüseyin Saygılı da vardı. Sonra Milletvekili Aytun Çıray da geldi” diye konuştu.
 
İHANETE VARDIRMAMAK LAZIM
Yüksel, adayların açıklanmasından sonra yaşanan tartışmaları, eylemleri ve tepkileri ‘normal’ olarak nitelendirdi. Yüksel, “Adaylar belirlendikten sonra tartışmaların çıkması kaçınılmazdır. 20 adayın olduğu ilçe var. Birisini belirlemek zorundasın. Bir kısmı parti ahlakına uygun şekilde kararını verdi. Çalışıyorum diyenler de oldu. Mesela Urla ve Karşıyaka’dan şık açıklamalar geldi.  Bir kısmı ciddi tepki gösterdi. Eğilim yoklaması olsaydı bunlar olmazdı. Bunu tepkiyi gösterirsiniz, eleştirirsiniz fakat partiye ihanete vardırmak lazım. Partiyi AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın diline düşürmemek lazım” dedi.
 
AKP’YE HİZMETTİR
Yüksel, CHP’den aday yapılmayan isimlerin başka partilerde belediye başkanı da olsa başarılı olamayacağını söyledi. Yüksel, “Aday bulmakta zorlanan partilere gidenler başarı sağlayamaz. Kendileri açısından da bu durum bir yarar sağlamaz. Bizim arkadaşlarımızın gidip oralardan aday olmaları parti ahlakına yakışmaz. Bu durum AKP’ye hizmet etmektir.. Milyonlarca sorunlu insana var. Açlık sınırında, milyonlarca asgari ücretle geçinmeye çalışan kişi var. Bu arada yolsuzluk batağının içinde hükümete karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Böyle bir dönemde kariyer planı ile uğraşırsanız olmaz. Gün geldi bizim de aday gösterilmediğimiz, görevlerden alındığımız zamanlar oldu. Hiç partiye küsmedik. Çalıştık, mücadele ettik” ifadelerini kullandı
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 48 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayse ozturk 13 Şubat 2014 Perşembe 15:33

Secılmesı garantı olan yere babadan ogula koltuk verılmesı koyun kazanılması zor secım alınması zor yere kazansınlar bızde babasında basarılı degıp tbrl edelım ızmırlı chp olarak oyumu vermeyı ben ve benım gıbı cevremızde dusunen cok karsıyaka dan hıc soz etmıyecem yazıık ızmıre elımızle akpye buyrun dıyecegız

Yorumu oyla      12      5  
selami 12 Şubat 2014 Çarşamba 22:51

o zaman doğru adamlar seçseydiniz.ne zmandan beri belediye başkanlığı babaanoğula geçn gelenek halin geldide iz bucayı böyle bir insana teslim ettiniz.babası değerli diye o kişide değerlimidir ne anlar belediyecilikten siz göz göre gör şeboya oy kazndıracaksınız bu böyle biline yüksel bey

Yorumu oyla      13      5  
Halkın Sesi 12 Şubat 2014 Çarşamba 13:19

Halk size cevabı sandıkta verecek hiç merak etmeyin Sayın Yüksel.

Yorumu oyla      19      7  
yurttaş 12 Şubat 2014 Çarşamba 12:50

ANGARA ANGARA YİNE KAPKARA YANDI FAKİR FUKARA

Yorumu oyla      17      5  
ali ağa 12 Şubat 2014 Çarşamba 11:53

aliağada tansu kaya aday gösterilmedi evet.ama bir gün sonra aday gösterilen ve gösterilmeyenler birlikte kolkola halkın karşına çıkıp bizler ak partinin neferiyiz mesajını vermişlerdir.nerde bu birlik chp de bana onun cevabını verin.

Yorumu oyla      15      6  
Eğilim yoklaması nedir ? 12 Şubat 2014 Çarşamba 11:09

Alaattin Yüksel, üye eğilim yoklamasından söz ediyor. Yani metropol ilçelerde meclis üyeliği adaylarının belirlenmesinde olduğu gibi, ilçedeki tüm parti üyelerinin sandığa giderek desteklediği aday adayına oy kullanmasından. Eğilim yoklaması ile önseçim arasındaki fark nedir? Eğilim yoklaması gayrı resmi önseçimdir. Adına ön seçim dediğinizde uzun yasal prosedürü vardır, ilçe seçim kurulu gözetiminde yapılır. Ayrıca, eğilim yoklamasında sandıktan çıkan sonuç dışında aday gösterebilirsiniz; önseçim olursa çıkan sonucu olduğu gibi uygulamak zorunda olursunuz.

Yorumu oyla      20      5  
murat 12 Şubat 2014 Çarşamba 09:43

Dün CHP grup toplantısını seyredenler görmüştür. Parti içerisindeki bir tek muhalif ses karşısında bile bu denli tepki veren Kılıçdaroğlu. Erdoğan'ın yerinde olsa ve dünya üzerine gelse ne yapardı acaba? Hani sakin güç gandi?

Yorumu oyla      33      9  
murat 12 Şubat 2014 Çarşamba 09:21

şahsi kaprislerle kendileri AKP'nin diline düşürüp sonra da diğerlerine düşürmeyin diyorlar.

Yorumu oyla      35      8  
35 12 Şubat 2014 Çarşamba 09:18

Birilerinin şişmiş egolarının cezasını parti seçim kaybederek ödeyecek gibi, sırf şahsi kaprisler yüzünden adam harcayan partilerde zamanla kaybeden olmuşlardır.

Yorumu oyla      38      5  
SONER 12 Şubat 2014 Çarşamba 09:05

BU PARTİ KİMSENİN BABASININ PARTİSİ DEGİL SONSUZA KADAR DA O KOLTUKTA OTURACAK DEGİL PM KİME GÖREV VERDİYSE BİZDE O GÖREV VERİLENİ DESTEKLEMEK ZORUNDAYIZ DESTEKLEMEZSEK MEYDAN ÇAKALLARA KALIR GERÇEK CHP Lİ ZİHNİYET ZATEN PAŞKA PARTİNİN PEŞİNE KOŞMAZ..

Yorumu oyla      18      29  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da büyük isyan: 1100 CHP'li istifa etti!
Didim 10 yıldan bu yana belediye başkanlığı görevini sürdüren ve geçen ...
Durak’tan en detaylı açıklama: İstifa edecek mi?
Partisi tarafından aday gösterilmeyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat ...
Flaş! Engin’den kritik MYK açıklaması ve disiplin sopası!
CHP İl Başkanı, 2 ilçe için değişikliğin gündeme geldiği iddialarına net ...
 
AK Parti’den CHP listesine bakış: Yıldırım ve adaylar ne dedi?
CHP’de büyük tartışmalara yol açan 18 ilçe belediye başkan adayına AK ...
CHP Buca’da aday adayları da kazan kaldırdı!
Başkan Tatı taraftarlarının protestolarının ardından 10 aday adayı da ...
Bakan’dan sağduyulu açıklama: Kocaoğlu’nu desteklemek…
CHP Grup Sözcüsü ve Konak aday adayı Murat Bakan aday belirleme sürecine ...
 
Gönül Soyoğul yazdı: Biriniz desin, Fatih Altaylı gibi olayım!
“Kemal Karataş’ın/Baykal’ın seçiciği iyiydi, Aziz Kocaoğlu’nun/Kılıçdaroğlu’nunki ...
Flaş! CHP’de şok: İki başkan istifa etti!
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan partiden istifa etti. Tartan'ın ...
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir mesajları: Kocaoğlu ile…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir adaylarının belirlenmesinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva