HABERLER>SEÇİM 2015
11 Şubat 2014 Salı - 17:34

Durak’tan en detaylı açıklama: İstifa edecek mi?

Partisi tarafından aday gösterilmeyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Makamında açıklama yapan Durak, "Kurucu ilçe başkanı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden kopmam kesinlikle mümkün değildir" dedi. Durak, başka partiye geçecek iddialarını yalanladı.

Durak’tan en detaylı açıklama: İstifa edecek mi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesi CHP'nin 18 ilçe adayını açıkladığı kararın ardından yaşanan tartışma sürüyor. Partisi tarafından aday gösterilmeyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın istifası, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün'ün aday adaylığını geri çekip başka partilere göz kırpması gibi birçok gelişmenin ardından oluşan çatlak yankı buldu. En net açıklama Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'tan geldi. Durak, partiden istifa edebileceği yönündeki söylentilere net yanıt verdi.

- DUYGUSAL AÇILIŞ: DURAK’IN GÖZYAŞLARI VE ÇALIŞKAN’DAN KORSAN ÇIKIŞ…

Gün içinde Çılgın Türkler'in yazarı Turgut Özakman'ın adını taşıyan parkın açılışında süreçle ilgili önemli açıklamalar yapan Durak, öğleden sonra başkanlık makamında değerlendirmelerde bulundu. Durak, "37 yıl boyunca, Karşıyaka’da sürdürdüğüm siyaset yaşamımda, partimin bana verdiği, tüm görevleri yerine getirirken, hiç yalan söylemedim. Şahsi çıkarlarımı, hırslarımı partimin önünde tutmadım. Kurultay delegeliği, ilçe başkanlığı, il yöneticiliği ve 10 yıldır da belediye başkanlığı görevinde ne kendimin, ne ailemin, ne de yol arkadaşlarımın yüzünü yere eğdirecek, bir davranış içinde bulunmadım. Cumhuriyet Halk Partili olmanın verdiği onurla, parti terbiyesine aykırı hiçbir yaklaşımın içinde yer almadım. Gerçek bir Cumhuriyet Halk Partili olmaya çalıştım. Geçtiğimiz son 2 yerel seçim, 2 genel seçim ve referandum da olduğu gibi; Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için ter döken, örgütümün fedakar emekçilerinin; bu seçimlerde partim için çalışacaklarını biliyorum. Ben de onların, umutlarını, emeklerini, güçlerini yanıma alarak, siyasi yaşamıma devam ediyorum. 31 Mart sonrası partimin sade bir neferi olarak siyasi yaşamımı devam ettireceğim. Kurucu ilçe başkanı olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden kopmam kesinlikle mümkün değildir" dedi.

HERKES GİDER AMA
Siyasi yaşamı boyunca yalan söylemediğini vurgulayan Durak, "Ahlaksız, namussuz, üçkağıtçı değilim. Gece gündüz canla, başla çalıştım. Asla arkadaşlarımın, partimin başını öne eğdirmedim. Ahlaksızlığa pirim vermedim. Belediyenin her kuruşunu değerlendirdim. Sadece CHP'den oy almadım. İktidar partisinin temsilcilerinden de oy aldım. Biz bundan önce Bütünşehir yasası nedeniyle Karşıyaka'nın hakkını savunduk. Üstümüze gelindiğinde halk adına sesimizi yükselttik. Asla Büyükşehir Belediyesi'nin başkanı ile kavga etmedim. Kavgacı insan değilim. Ama sevecen, bazen de abi olmak lazım. CHP'li doğdum, yaşıyorum. CHP benim ailemdir. Bizim de ailemiz var, biz de eşiz, evladız Tabi ki etkileniyoruz. Herkes gidebilir ama ben buradayım" diye konuştu.
 


BİR TELEFON BİLE AÇILMADI
Zorlu bir aday adaylığı maratonundan çıktıklarını ifade eden Başkan Durak, "Yaralar aldık. Üzülenlerimiz, kırılanlarımız oldu. Arzu etmediğimiz şeyler yaşadık. Partimizin zarar görmemesi için, sükuneti seçtik. Bugün, tek beklentimiz, aday olma mücadelesinde, partimize ve onu, Karşıyaka’da temsil eden, belediye başkanına zarar veren, bu sürecin, sona ermesidir. Burada altını bir kez daha çizmek isterim ki kimseye, ama hiç kimseye kırgınlığım, küskünlüğüm yok. Ama üzgünüm… Aday açıklama sürecindeki üslup ve yöntemden dolayı üzgünüm. 10 yıldır, her seçimde, Karşıyaka’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyunu yukarıya taşıyan, son anketlerde yüzde 81’lere kadar ulaştıran bir Belediye Başkanı’na, aday gösterilmeyeceği, asgari bir nezakette olsa, bir telefonla bildirilebilirdi. Koltuklar geçicidir. Vatandaşın emanetidir. Bununla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Bunu, aylarca önce Sayın Genel Başkanımıza da iletmiştim. Yola devam etmemi isteyen, bizzat kendisi oldu. Bunun üzerine, yeniden aday oldum. Bugün bunun tabi ki, bir önemi yok" diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Başkan Durak, "Bütün arkadaşlarımdan; gerçek birer Cumhuriyet Halk Partili olma sorumluluğuyla, neden olunan tahribatın giderilmesinde, bizimle el ele, kol kola mücadele etmelerini bekliyorum. Bugün ayağa kalkmalı ve toparlanmalıyız. Karşıyaka’nın idealleri, bizim şahsi beklentilerimizin, çok ötesindedir. Şahsi ikbal beklentilerimizi bir kenara bırakıp, ülkemizin içinden geçmekte olduğu ciddi süreçte, tüm aydınlık yüzlü insanlarımızın motivasyon kaynağı, Karşıyakamıza sahip çıkmak, şanlı altı oklu bayrağımızı, bu kentin surlarında dalgalandırmak zorundayız. Önümüzde, zorlu bir süreç daha bizi bekliyor. Tarihi bir önem taşıyan bir seçime hazırlanıyoruz. Aydınlık yarınların sigortası, Cumhuriyet Halk Partisi’nin şanlı altı oklu bayrağına bu ülkenin, onurlu her bir vatandaşının güvenli geleceğine Karşıyakamıza, Cumhuriyetimize karşı sorumluluklarımız var. Artık, hepinizin de, iyi bildiği gibi; iktidarın toplumsal dönüşüm projesinin, önündeki tek engel İzmir’dir. Karşıyaka’dır. Bu yüzden, sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinin sunulduğu Karşıyaka, top yekun bir saldırıya, ağır baskılara maruz kalacaktır.  Bu saldırılara, hep birlikte, tek yürek, tek yumruk olarak karşı duracağız. Aday adaylığı süreci artık geride kalmıştır. Şimdi, el ele, omuz omuza vererek, sahaya inme zamanıdır. Yakasında altı oklu rozeti taşıyan, her bir Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşımı, bu mücadeleye omuz vermeye çağırıyorum. Şunu hiç unutmayalım ki; biz, bugün burada, hedef olarak, kazanmayı değil, rekor kırmayı koyuyoruz. 30 Mart sabahı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Karşıyaka’daki her bir neferiyle birlikte, bir destana imza atacağız" dedi.

BÖLÜNDÜK, KISITLANDIK...
Görevde olduğu süre boyunca Karşıyaka'da büyük bir dönüşüme imza attıklarını ifade eden Durak, şunları söyledi: "Karşıyaka’yı, sahip olduğu değerlere yakışır, sosyal demokrat belediyeciliğin örnek kenti yapmak gibi bir hedefimiz vardı. Büyük Liderimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün, 10. Yıl Nutku’nda da dediği gibi az zamanda, çok ve büyük işler başardık. Başardığımız ilkler, güldürdüğümüz yüzler ve damga vurduğumuz tarihin heyecanıyla, bugün, bir kez daha, sizlerle buluşuyorum.10 yıldır, bu yolda, sizlerle birlikte yürüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını, bu kentte, dalgalandırıyor olmanın, gururunu yaşıyoruz.Yolumuz uzundu ve bu yolu mücadeleyle aştık.Bölündük, kısıtlandık, yetkisizleştirildik; ama hiçbir şey bize engel olamadı.İnançla yürüdük. Üzerinde yaşadığımız, bu toprağın insanlarına güvendik. Biliyorduk ki; onlar daha çağdaş, sağlıklı, güvenli ve geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir kentte yaşamak istiyordu. Biliyorduk ki; onlar, özgürlük istiyordu.90 yıl önce, atalarının kanlarıyla kurulan Cumhuriyetlerine sahip çıkmak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, işaret ettiği yolda yürümek istiyordu.Biz bu beklentinin sesi olduk.Sosyal demokrat belediyeciliğin, parmakla gösterilen kenti olduk. İnandık ve başardık. “Önce İnsan” ilkesiyle, “Yaşamdan Alacaklı Son Yüz Gülene Dek Çalışacağız” dedik. 10 yıl sonra, pek çok belediyenin, telaffuz dahi edemediği rakamları ortaya koyuyoruz. 650 milyon lirayı aşkın yatırımla, yüzlerce projeyi hayata geçirmek kolay olmadı.Karşıyaka artık, sosyal tesisleriyle, kültür ve sanat merkezleriyle, rekreasyon alanlarıyla, müzeleriyle  “yaşayan bir kent”… Ödüllü projeleriyle “marka bir şehir” Bütün bunları, siz değerli yol arkadaşlarımla birlikte başardık"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 12 Şubat 2014 Çarşamba 07:41

valla hiç sevmezdim ama helal olsun

Yorumu oyla      15      6  
11 Şubat 2014 Salı 23:50

YİNE BAŞKAN OLSAYDIN...SEVİNİRDİNMİ..EY KUL

Yorumu oyla      16      8  
metin 11 Şubat 2014 Salı 23:04

sayın başkan son bir yılda seçim yaklaşırken çalışmaya başladın.4 yıl yan gelip yattın be arkadaş.eh artık yeter.

Yorumu oyla      20      9  
11 Şubat 2014 Salı 19:39

Yaşamdan alacaklı son yüz gülene kadar sizinle çalışmak harika bir onurdu başkanım,güldürdüğünüz yüzler,başardığınız ilklerle hem belediyemizde hemde Karşıyaka'mızda birer marka olarak yaşayacak ve bu gururla gençleriniz olarak bir Cevat Durak öğrencisi olmaya ideolümüz olarak devam edeceksiniz Sayın Başkanım...

Yorumu oyla      30      21  
ali 11 Şubat 2014 Salı 18:47

tebrikler başkan.... yaptıkların, eserlerin asla unutulmaz. gerçek CHP lisin. Buu açıklamaların seni daha büyüttü. Şimdi birlik olma zamanı.

Yorumu oyla      42      26  
Devrim Demir 11 Şubat 2014 Salı 18:24

İşte adam gibi adam...

Yorumu oyla      39      24  
Baytak 11 Şubat 2014 Salı 17:41

Aferin ona. Tebrik ederim.

Yorumu oyla      44      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Engin’den kritik MYK açıklaması ve disiplin sopası!
CHP İl Başkanı, 2 ilçe için değişikliğin gündeme geldiği iddialarına net ...
AK Parti’den CHP listesine bakış: Yıldırım ve adaylar ne dedi?
CHP’de büyük tartışmalara yol açan 18 ilçe belediye başkan adayına AK ...
CHP Buca’da aday adayları da kazan kaldırdı!
Başkan Tatı taraftarlarının protestolarının ardından 10 aday adayı da ...
 
Bakan’dan sağduyulu açıklama: Kocaoğlu’nu desteklemek…
CHP Grup Sözcüsü ve Konak aday adayı Murat Bakan aday belirleme sürecine ...
Gönül Soyoğul yazdı: Biriniz desin, Fatih Altaylı gibi olayım!
“Kemal Karataş’ın/Baykal’ın seçiciği iyiydi, Aziz Kocaoğlu’nun/Kılıçdaroğlu’nunki ...
Flaş! CHP’de şok: İki başkan istifa etti!
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan partiden istifa etti. Tartan'ın ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir mesajları: Kocaoğlu ile…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir adaylarının belirlenmesinde ...
Özer: AKP’liler iştahlanmasın, ham yaptırmayacağız!
İzmir’deki aday belirleme sürecinden kaynaklı sancılar sürerken dün akşam ...
Levent Piriştina’ya ‘Başkan gibi’ karşılama
Buca Belediye Başkanlığı için Ankara’dan aday vizesini alan Levent Piriştina ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva