HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Şubat 2014 Salı - 12:36

Duygusal açılış: Durak’ın gözyaşları ve Çalışkan’ın ‘korsan’ çıkışı

Partisi tarafından yeniden aday gösterilmeyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ilk kez vatandaşlarla buluştu. İlgi karşısında gözyaşlarını tutamayan Durak, herkesi sağduyuya çağırırken önemli mesajlar verdi. Durak, "Ankara'da yapılanlar, burada etki gösterenler ve İzmir'i dizayn edenler bilmelidir ki İzmir sahipsiz kalmayacak. Bugün burada yapılan çalışmalar yarın bir başkaları için de yapılmış olabilir. Hiçbir arkadaşımızın başını öne eğdirmedim. Kimseye küskün, dargın değilim" dedi. Törende kürsüye 'korsan' çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan da, "Bu süreçte yola genel başkanın oluru ile çıktık. Cevat Başkan kendisini aradığında 'sorun yok, devam edeceksin' demişti. O başarılı olmanın cezasını çekti" dedi.

Duygusal açılış: Durak’ın gözyaşları ve Çalışkan’ın ‘korsan’ çıkışı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – ‘Şu Çılgın Türkler’ kitabının yazarı Turgut Özakman'ın adını taşıyan parkın açılışı Karşıyaka'da gerçekleştirildi.

Örnekköy'de yapılan parkın açılışına Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, eski İlçe Başkanları Ertam Özen, Adnan Alabay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



CHP Genel Merkezi tarafından yerel seçimlerde aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Cevat Durak ilk kez halk ile bir araya geldi. 



Tören alanına 'Karşıyaka seninle gurur duyuyor',  'Biz seninle birliyiz', Karşıyaka seninle güzel' sloganları ile gelen Durak, sevgi gösterileri ve pankartlarla karşılandı. Kalabalığı karşısında gören Başkan Durak, duygusal anlar yaşarken gözyaşlarına hakim olamadı. Onunla birlikte onlarca kişi ağladı. Konuşmalara geçmeden önce törene katılamayanların telgrafları okundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun telgrafı okununca ıslıklarla protesto edildi.



Belediye Başkanı Cevat Durak yaptığı konuşmada, "Mesele öyle bir talihsiz sürece getirildi ki  etkilenmemek için çok çalıştım ama sizleri görünce etkileniyorum. Siyaset uzun soluklu bir iş... Biz siyaseten her zaman burada olduk. Bu makamlar gelip geçici ama yola devam etmemi isteyen sayın genel başkanın kendileriydi. Bizler yeni gelen arkadaşımıza yardımcı olacağız. Kimse sokakta olmayacak, yolda olmayaçak. Tepkimizi medeni olarak dile getirebiliriz ama bu partinin bize ihtiyacı var. Bu makamlar, yöneticilik kadroları geçicidir. Biz burada yaşıyoruz. Yarın da sizinle birlikte olacağız. Bu bölgede yaşayan insanlar olarak huzur dumak istedik. Vefanın İstanbul'da bir semt adı olmadığını göstermek için burada yıllarca mücadele ettik. Diliyorum ki bizler rahmetli Turgut abi gibi Çılgın Türkler'in Karşıyaka'dan haykınar aydınlık yüzleriyiz. 30 Mart'ta yine zafar kazanacağız" dedi.

ŞEKİL YANLIŞLIĞI ÜZDÜ
Kendisinin yerine aday gösterilen Konak aday adayı Hüseyin Mutlu Akpınar'a yönelik eleştirileri de gündeme getiren Durak, "Gelen arkadaşımızı sahipleneceğiz. Onu bağrımıza basacağız. Şekil yanlışlıkları olabilir. Beni üzen şekil yanlışlığıdır. 10 yıllık başkanlık zaten bana büyük onurdur. Kamuoyu yoklamalarına göre Karşıyaka'da oy oranı yüzde 81'in üzerine çıkmıştır. Bunun eksilmemesini istiyorum. Türkiye'de bu iktidarın değişmesi lazım. Ankara'da yapılanlar, burada etki gösterenler ve İzmir'i dizayn edenler bilmelidir ki İzmir sahipsiz kalmayacak. Bugün burada yapılan çalışmalar yarın bir başkaları için de yapılmış olabilir. Hiçbir arkadaşımızın başını öne eğdirmedim. Herkes herşeyi söyledi ama vefasızlık yapmadım. Kimseye biryşey demedim. Kimseye küskün, dargın değilim. Ben biliyorum ki bizler hep beraber mücadele edeceğiz. Devem eden işlerimiz var. Hiçbir yerde geri adım atmayacağız. Hizmet yarışındaki mücadaleyi geriletmeyeceğiz 31 Mart'a kadar sizinle birlikteyim. Yine birlikte bir şekilde çalışacağız,. Bizler Atatürkçüyüz, kentin bekçileriyiz. Bugün kırgın olabiliriz. Ama şunu bilmelisiniz ki sizleri çok seviyorum. Sizinle birlikte oldum ve yürüdüm. Bu yürüyüşe devam edeceğiz. 31 Mart'ta birlikte olacağız. Arkasından çok farklı işlere imza atacağız. Tekrar söylüyorum hep birlikte mücadele edeceğiz" diye konuştu.



Durak sözlerini şöyle sürdürdü: Herkes gönlündekini, içindekini yok etmeden bana özveri ile destek verdi. Desteğin boşa çıkmaması için çalıştım.. Ailemi ihmal ettim. Çevremden koptum. 31 Mart'a kadar kesinlikle çalışacağız. Kimse farklı düşünmesin. Sabahleyin ilk defa işe aldığım gençleri gördüm. Teknik kadroyu gördük. İki gün hissi davranmamıştım ama dayanamadım. Gelecekte Karşıyaka'da kurumsal belediye var. Burası bir daha 10 yıl geriye gitmeyecektir. Belediyemiz her şeyi ile hedefine yürüyor. Kentsel dönüşüm, Alaybey Tersane yapılmalıdır. Bizler projelerimizi eksiltmeden devem edersek, yeşil ile çevreciliğimizi yürütürsek eksik kalmayız. Bugünkü yanlışlığın açılışa tesadüf etmesinin üzüntüsünü yaşıyorum. Nasıl ki Cumhuriyet şöleninde, Atatürk'ün yok edilmeye çalışıldığında mücadele ettiysek yine mücadele edeceğiz. Acısıyla tatlısıyla 10 yıl içinde bize oy veren Karşıyaka'ya teşekkür ediyorum.Karşıyaka için kim ki bize bir çivi çaktıysa yürükten kutluyor ve başımızın üzerinde olduğunu ifade ediyorum"

ÇALIŞKAN'DAN "KORSAN" KONUŞMA
Törende Başkan Durak'tan önce, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına "sayın başkanım, sevgili dostum" diyerek başlayan Çalışkan protokol konuşmasında yeri olmamasına rağmen 'korsan' olarak kürsüye çıktığını ifade etti. Çalışkan, süreci eleştirirken, sert sözlerle kararı alanlara yüklendi.



Çalışkan, "Bu konuşma da Çılgın Türk'lere yakışır. Siz açıklamanızda 'bu koltuklar kimsenin malı değil, olanlar doğaldır' dediniz. Ama belediye başkanı olarak hizmet etmiş, Karşıyaka'da CHP'yi kurmuş bir insanız. Orada 'ben 10 yldır hizmet ettiğim bu makamdan ayrılmasını bilen bir insanım, en azından nezaket beklerdim' dediniz. Benim öyle bir beklentim yoktu. Biz aylar önce  Sayın Durak ile konuşmuştuk. O zaman 'ailemizden, hayatımızdan fedakarlık yaptık, yetebilir' dedik. Sevgili başkanım genel başkanımızı cep telefonundan aradı. Onunla görüştüğünde 'olur mu öyle bir şey, devam edeceksiniz' dedi. Biz onun üzerine adaylık sürecine girdik. Öyle bir derdi, talebi yoktu. Bugünkü üzüntüse makamı kaybetmenin değil haksızlığın üzüntüsüdür. Bir telefon dahi açılmadı. Bu mudur vefa. Bu koltuklar gerçekten kimsenin malı değil. Kimse koltuklara yapışmamalıdır" dedi.

ANCAK 3 YILDA GEZERLER
Çalışkan, konuşmasında Başkan Durak'a hitaben de, "Sayın belediye başkanımızın 10 yılda yaptığını, yeni gelecek olan arkadaşlarımız ancak 3 yılda gezebilirler. Sizin yanlışlarınız var başkanım. Israr ettiniz. Siz çalıştınız, ürettiniz. Aile hayatı düzgün insansınız. Gece hayatınız yok. Siz çalışmanın, üretmenin, hizmet etmenin, halka katkı koymanın, Cumhuriyet'in, Mustafa Kemal'in ilkelerini sürdürmenin cezasını çekiyorsunuz. Siz çalışmasanız, üretmeseydiniz, bazıları gibi olsaydınız, aile hayatınız başkaları gibi olsaydı süreç başka olurdu" diye konuştu.

BAŞARILI OLMANIN CEZASI
Çalışkan genel merkezin aldığı kararın sorgulanmaya başlandığını da sözlerine ekledi. Çalışkan, "Yoluna devam edenlerle Cevat Durak'ı kıyaslıyorsunuz. Sayın Cevat Durak bu makamı sürdürme peşinde değildi. Nezaketsizlikle karşı karşıya kalmayı hak etmedi. Ben tarihe ilk notu düşmek adına duygularımı anlattım. Sizin Türkiye Cumhuruyeti'ndeki bütün partilerin, Büyükşehir belediye başkanlarının, Eskişehir'den tutun Kars'ına kadar hepsi ile orantısal olarak koyduğumuzda Türkiye'nin en başarılı belediye başkanısınız. Bu iddiayı çürütecek Türkiye;'de başka kimse çıkmadı. Siz şunu unuttunuz. Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz. Siz başarılı olmanın cezasını çekiyorsunuz" dedi.

KOCAOĞLU'NA GÖNDERME
Çalışkan konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da üstü kapalı eleştirdi. Çalışkan, "Türkiye'nin içinde bulunduğu karanlığın ortadan kalkmasını, adaletsizliğin ortadan kalkmasını istiyoruz. Adaletsizlik sırf adliye koridorlarında yaşanmıyor. Adalet, adalet diye bağıranların adil olması gerekir. Sayın başkanım 10 yıldır görev yapıyorsunuz hakkınızda bir tane açılan dava, soruşturma yok. Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olduğumuz için yargılanıyoruz. Büyükşehir'de, Karşıyaka dışındaki imar konularından yargılanıyoruz. Karşıyaka'da böyle bir şey yok. Karşıyaka aydınlığa kavuşacak. Bizim mücadele etmemiz için koltuklarda olmamız gerekmiyor. Biz sıradan vatandaşlar olarak da Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Bizler Çılgın Türkler'iz" ifadelerini kullandı.

YAPILAN HAKARETTİR
Karşıyaka'da bulunan sivil toplum kuruluşları adına konuşma yapan Çorum Dernekleri Federasyonu Başkanı Kurbani Uçar, "Bizler halkın tabanı olarak, STK'lar ve dernekler olarak yanındayız. Bu kararı kabul etmiyoruz. Dışarıdan bir belediye başkanı istemiyoruz. Bu yapılan bize hakarettir. Bizim kendi içimizden adaylarımız vardı. Hiç mi içimizden birisi yoktu. Sayın başkanım ne istiyorsanız yapmaya hazırız. Biz Karşıyaka'daki STK'lar olarak yanındayız" dedi.



Törene kızı Elif Özkan ile birlikte katılan Turgut Özakman'ın eşi Ayla Özakman da, "Başkanın gitme işini burada duydum ve çok üzüldüm. Kendisi çok vefalı bir dosttı. Emeği geçenlere ve herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Durak, tören alanında park açılışından sonra makam aracına alkışlar ve gözyaşları eşliğinde bindi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şarlo 11 Şubat 2014 Salı 23:24

Bayrak teslimi biz Türklerde en şerefli en unutulmaz bir gündür.O gün gelince bu mutluluk karşılıklı paylaşılmalıdır. Veren emir kulu,alan emir kulu.

Yorumu oyla      12      5  
11 Şubat 2014 Salı 17:35

Gönül SOYOĞUL'un yazısından bir bölüm;mevcut belediye başkanlarının sanki hepsi daha önce o koltuklara ‘ön seçimleri yara yara, rakiplerini yere sere sere’ geldiler de… Şimdi, nasıl olup da seçilemediklerine, işaret edilmediklerine yanıyorlar! Arkadaşlar, kardeşlerim. Sizi o koltuklara kim oturtmuştu? İki dudak. Şimdi sizi o koltuklardan kaldıran ne? İki dudak.

Yorumu oyla      30      10  
11 Şubat 2014 Salı 16:31

Bahçelievler'e 10 yılda 10 defa gelmedin. Önceki seçimde DSP senin sayende buradan %12 oy aldı. Genel seçim olsa meclise girerdi. Geleni bilmem ama senin gitmen çok doğru bir tercih.

Yorumu oyla      50      19  
11 Şubat 2014 Salı 16:17

AK PARTİ BÖYLE BİR YANLIŞ ASLA YAPMAZ BİR KEZ DENEDİ URFADA EŞREF FAKIOĞLUNU GÖSTERMEDİ ADAM BAĞIMSIZ ADAY OLDU %80 OY İLE KAZANDI

Yorumu oyla      14      17  
kskli 11 Şubat 2014 Salı 15:46

unutmasın aziz başkan geçen seçimlerde kskden gelen 93000 oyla koltugunu korudu karşıyaka halkı koyun değil anlyın verdiği yetkiyi almasınıda bilecektir

Yorumu oyla      30      34  
35 11 Şubat 2014 Salı 15:23

Cevat Durak'a hiç oy vermedim ama onurlu adammış, DSP'den aday olup iyi bir ders vermeli...

Yorumu oyla      23      47  
bülent ışık 11 Şubat 2014 Salı 14:53

Edirne Belediye başkanını parti 4 defa aday göstermiş 5. defa göstermeyince başka partiden aday oluyor.El insaf artık.

Yorumu oyla      38      8  
Devrim Demir 11 Şubat 2014 Salı 14:37

Cevat Durak a yapılan en yalın söylemiyle aypıtır... Adaletten bahsedenlerin kendi işlerine gelmeyince adaleti kenara koymaları anlaşılacak gibi değildir. Cevat Durak Karşıyakanın efsane başkanıdır. Biz Karşıyakalılar olarak kendisini bir dönem daha belediye başkanımız olarak görmek istiyoruz ve İlçeden gelen "genel merkezimizin kararına karşıt bir eyleme katılmayın,sizi buna katmak isteyenleri ilçeye bildirin" sms lerine, başkanımızın "genel merkez iradesine karşı herhangi bir taşınlığa girmeyin, karar verilmiştir" söylemlerine rağmen, gerekirse başkanımıza da karşı durarak 18 Şubata kadar elimizden geleni ardımıza koymayacağız. bize rağmen Cevat Başkanımızın adaylık hakkı geri verilmezse de cevabımızı sandıkta vereceğiz. Karşıyaka halkı koyun değildir, biat etmek CHP kökenlerinde yoktur, olmayacaktır...

Yorumu oyla      43      43  
smy 11 Şubat 2014 Salı 13:48

baskanımzıın karsıyaka olarak arkasındayız..bu yanlsılıgın en kısa surede duzeltilip baskanımızın görevini surdurmesini istiyoruz.aksi taktırde sayın kocaoğlu sana karsıyakadan oy yok bılgıne...

Yorumu oyla      49      52  
KSK 11 Şubat 2014 Salı 13:36

Adalet, adalet diye bağıranların adil olması gerekir.olmadı cevat başkana yapılan yakışmadı karşıyaka gereken cevabı verecektir sandıkta....

Yorumu oyla      50      49  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adnan Menderes’te Kürüm coşkusu: Halkı yalnız bırakmadı
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, dün akşam saatlerinde Ankara’dan ...
Karaosmanoğlu’na sevgi seli
Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun CHP’den yeniden aday ...
Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Akdeniz’ onuru
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2006 yılında üye olduğu Akdeniz Kentler Birliği’nin ...
 
Kocaoğlu'ndan nezaket örneği: Diğer iki adayı da...
Bergama’nın CHP’li Başkanı Mehmet Gönenç’ten sonra Yenikent beldesinin ...
Kocaoğlu'na Aliağa'da fiili saldırı girişimi!
CHP Aliağa Belediye Başkan adayı gösterilmeyen Hakkı Ülkü'yü destekledikleri ...
Kocaoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: İzmir kimseye…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan’ın “İzmir Binali ...
 
İZSU'dan Çakar'a jet yanıt!
İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi” inşaatında ...
Konaklı kadınlardan sanata farklı boyut
Konak Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde açılan ‘Üç Boyutlu Belçika ...
İZDSO'Dan Sevgililer Günü’ne özel konser
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Konak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva