HABERLER>POLİTİKA
26 Mayıs 2015 Salı - 16:07

Yüksekova Havalimanı açıldı, ismini Davutoğlu açıkladı

Başbakan Davutoğlu, açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yaptığı Hakkari Yüksekova Havalimanı'na, ''Selahaddin Eyyubi'' adını verdiklerini açıkladı.

Yüksekova Havalimanı açıldı, ismini Davutoğlu açıkladı

Hakkari Yüksekova Havalimanı'nın resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle yapıldı.

Başbakan Davutoğlu, havalimanının adının Selahaddin Eyyubi Havalimanı olacağını açıkladı.

Törende konuşan Başbakan Davutoğlu özetle şunları söyledi:

''Bu havalimanı ile Hakkari'yi Çanakkale ile kardeş kılmaya, komşu kılmaya var mısınız? Ordu-Giresun'da havalimanı olursa Yüksekova'da da olur. Hayal gibi görünenleri gerçek kıldık. Hakkari bizim için önemlidir. Sayın cumhurbaşkanımız AK Parti genel başkanı olarak büyük yürüyüşe çıktığımızda Hakkari'de başladık. Olağanüstü hali kim kaldırdı? Yol kontrolllerini kim kaldırdı? Kürtçe üzerindeki yasakları kaldırdık. Irak'a İran'a buradan gidilecek. Bu havalimanı Iraklı İranlı misafirlere de mekan olacak.

''SELAHADDİN EYYUBİ ADINI VERİYORUZ''
Bu havalimanına öyle bir ad verelim ki Türkler de Araplar da işte bizim birlik sembolimiz desin. İnşallah havalimanına birlik ve kardeşlik mesajını vermek için ve 'Kudüs ebediyen Kürtlerindir, Türklerindir, Araplarındır, Müslümanlarındır' demek için bu meydana Selahaddin-i Eyyubi adını veriyoruz.''

ERDOĞAN: 2 YIL ERTELENDİ, 99 KERE SALDIRI OLDU
Davutoğlu'dan sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise özetle şunları söyledi:

''Bugün tarihi bir gün. Hakkari-Çukurca-Şemdinli için yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Hakkari, Selahaddin Eyyubi Havalimanı'yla geleceğe bir başka yürüyor. Bu açılış 2 yıl ertelendi, 99 kere buraya saldırı oldu. İş makinaları yakıldı, müteahhitler tehdit edildi. Bunlara rağmen kararlıydık. Bu havalimanıyla asker gelecekmiş dedikleri bu. Bu havalimanı asıl Hakkarili kardeşlerime lazım. Bunlar benim Kürt kardeşlerimi sevmiyor. Kürtler adına bunlar yok. Birileri Zerdüşttür o ayrı mesele. Zerdüştlerle benim işim yok. Buranın yapımı çok çileli oldu, zor oldu. Başbakan olarak Hakkari'ye 5 kere gittim, bugün cumhurbaşkanı olarak ilk defa geliyorum.

Örgüt ve örgüt güdümündeki bir partinin bölge halkına yaptığı baskıyı biliyorsunuz. İnkar politikalarını biz yok ettik. Olağanüstü hali biz kaldırdık. Çözüm sürecine bunlar Meclis'te değilken başladık. Çözüm süreci aynı kararlılıkla devam edecek. Bu süreci milletimizle birlikte başardık.''
 
TÜRKİYE'DEKİ HAVALİMANI SAYISI 55 OLDU
 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen Hakkari Yüksekova Havalimanı'nın hizmete girmesiyle Türkiye'deki havalimanı sayısı 55'e yükselmiş oldu. Hakkari Yüksekova Havalimanı'nda ilk test uçuşu 21 Mayıs'ta gerçekleştirilmişti, tarifeli seferler ise bugün başladı.
 
Temeli 18 Temmuz 2010'da atılan havalimanının bitimi, terör, kamulaştırma ve ek süre gibi nedenlerle birkaç kez ertelenmişti.
 
Hakkari'ye 65 kilometre, Yüksekova'ya yaklaşık 5 kilometre mesafedeki havalimanı için kamulaştırma kapsamında 11 milyon 405 bin 600 lira ödendi.
 
Yıllık bir milyon yolcu kapasiteli havalimanında, kapalı alanı 6 bin 600 metrekare terminal binası, teknik blok, kule, ısı merkezi, güç merkezi, itfaiye binası, iş makineleri garajı, sundurma binası, emniyet binası, giriş kontrol binası, DHMİ Hizmet Binası ve yeni garaj binası bulunuyor.
 

 
İzmir’deki eski ortak cinayetinde flaş gelişme
 
Florya’da şok: Aslan’ı çalıp, metrobüsle götürdüler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel veda öncesi içini döktü: Çok konuşulacak açıklamalar
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel çarpıcı açıklamalarda bulundu. ...
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıya uğrayan CHP Adana ...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva