HABERLER>EKONOMİ
6 Kasım 2015 Cuma - 12:57

Yorgancılar’dan hükümete: Şimdi yatırım zamanı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, seçim sonrasında Türkiye'yi bekleyen olası gelişmeleri değerlendirerek, “Şimdi insana, kurumsallaşmaya ve ekonomiye yatırım zamanı” dedi.

Yorgancılar’dan hükümete: Şimdi yatırım zamanı

İç ve dış ekonomik ve politik koşulları dikkate alındığında Türkiye’nin oldukça zorlu bir konjonktürde bulunduğunu, çok ve farklı kaynaktan beslenen sorunlar yumağı ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Yorgancılar, “Bazı komşu ülkelerdeki kaotik ortam, Suriyeli göçmenler meselesi, içerde siyasi zemin kaynaklı ayrışmış sosyal yapı ve hepsinden de önemlisi terör sorunu siyaseten acil çözüm bekleyen sorunların başında geliyor. Bunların yanında; ülkemizin en kırılgan ekonomiler arasında sayılması, dış kaynak bağımlılığı, tüm toplumsal kesimlerin borçlu olması, büyümenin yüzde 3 bandına gerilemesi, işsizlik ve enflasyonun yükselme trendinde bulunması gibi önemli sorunlarımız bulunuyor” diye konuştu. 
 
POLİTİK İSTİKRAR BÜYÜK AVANTAJ
Bu nedenle, ülkeyi yönetecek olan yeni Hükümetin ve özellikle de ekonomi yönetiminin çok dikkatli olması gerektiğini kaydeden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, “Politik istikrarın sağlanması ve önümüzdeki 4 yıl boyunca seçim olmaması büyük bir avantajdır, ancak sorunları çözmek için bu tek başına yeterli olamayacaktır. Nitekim, dünyanın en büyük 18. ekonomisi olan Türkiye'nin kişi başına düşen gelir açısından 76., insani gelişmişlik endeksi açısından 69. ve küresel rekabet sıralaması açısından 44. sırada olması sorunların niteliksel boyutunun ağır bastığını dolayısıyla da kalıcı çözüm için hayli zaman gerektiğini ortaya koymaktadır. Bu çerçevede iktidarı ve muhalefetiyle siyaset kurumu ve siyasetçilerin üzerindeki tarihi sorumluluğun bilinciyle hareket etmelerini, ekonomik programın hazırlanmasında sivil toplumla diyaloğa gereken önemi vermelerini bekliyoruz" dedi.
 
ELBİRLİĞİ İLE ÇALIŞMA ZAMANI
Ender Yorgancılar, seçimlerin artık geride kaldığını, halkın tercihlerini ortaya koyduğunu belirtirken, bundan böyle dünün, dündeki negatif söylemlerin geride kalması, siyaset kurumunun ülke ve insanının beklentilerine cevap vermek için elbirliği ile çalışması gerektiğini vurguladı. Yorgancılar şu görüşleri ifade etti: “Bu bağlamda da; öncelikle Güneydoğu ve terör sorununa ortak akıl ile kalıcı çözümler üretilmesi, Tüm siyasi partilerin katılımı ile yeni bir toplumsal sözleşmenin yani sivil bir anayasanın hazırlanması, Güçler ayrılığı ilkesinin işleyişindeki sorunları giderecek düzenlemelerin yapılarak hukuk devleti algısına ilişkin sorunların aşılması, Devlet ve kamu idarelerinde kaynakların etkin kullanımı ve şeffaflığa özen gösterilmesi, kamu ihalelerinde AB standartlarının yakalanması, Tüm siyasilerin yeni, kucaklayıcı ve yumuşak bir söylem geliştirmesi, artık değerler üzerinden değil projeler temelinde siyaset üretilmesinin ön plana çıkarılması, Yeni Hükümetimizin; tarım, sanayi ve hizmetler sektörünü entegre olarak dikkate alan yeni ve yatırım-üretim-ihracat perspektifli bir ekonomik büyüme modeli geliştirmesi, bu modelin geliştirilmesinde de ekonominin üretici kesimleriyle etkin bir işbirliği gerçekleştirilmesi, Eğitim sisteminin acilen gözden geçirilmesi ve bilimsel referanslı olarak reforma tabi tutulması, reform sürecinde de eğitim-bilim ve eğitim-üretim bağlarının yeniden tanımlanması, Bir çok ekonomik, sosyal ve siyasi sorunun kaynağı konumundaki işsizlik ve adaletsiz gelir dağılımı sorunu için de ayrıca stratejiler geliştirilmesi, yüksek oranlı, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümenin yakalanmasına, toplumsal huzur ve güven ortamının oluşturulmasına, güzel ülkemizin medeni dünyada hak ettiği yeri almasına imkan verecektir.” 
 
HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIZ
Ender Yorgancılar ayrıca, EBSO olarak kurulacak yeni hükümete başarı dileklerini tekrarlarken Kabine İzmirli vekillerin bulunmasından duyacakları memnuniyeti dile getirdi. Yorgancılar, EBSO olarak kurulacak yeni hükümetimize şimdiden başarılar diliyoruz. Gönlümüzden geçen, Bakanlar Kurulu’nda İzmir’deki çok değerli vekillerimizin görev almasıdır. Bizler de büyüme modeli ve sanayileşme stratejisinin oluşturulmasında tecrübeler ve fikri bağlamda katkı vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

 
AK Partili vekillerden 4 ilçede teşekkür turu!
 
Bakan Bilgin Aydın-Denizli otobanı için tarih verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOMA üreticisi Katmerciler’in hisseleri tavan yaptı!
TOMA'nın üreticisi Katmerciler'in hisseleri 2 Kasım'dan itibaren yüzde ...
TMSF’den Digiturk açıklaması
TMSF Başkanı Gül, "Digiturk'un satış süreci devam ediyor. Satış tamamlanınca ...
Alman devinden Denizli’ye büyük yatırım
Endüstriyel gaz sektöründe faaliyet gösteren Almanya merkezli Linde Grup, ...
 
FOODEX'e yabancı ziyaretçiler damgasını vurdu
Sektörün önde gelen temsilcileriyle yerli yabancı müşteriler buluşturan ...
İzmirli ünlü iş adamından bomba ‘cemaat’ mesajı!
Bir süredir hükümete yakın bir gazetenin İzmirli yazarı tarafından hedef ...
Ekonomiyi heyecanlandıracak hikaye aranıyor
Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye’nin genç ...
 
Bakan açıkladı: Asgari ücret 1300 lira olacak mı?
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Asgari ücrette söz verdik, 1300 lira yapılacak. ...
Görgüsüzlük internetten satışta: Birbirlerini ezdiler şimdi de…
İstanbul ve Ankara'da H&M ve Balmain işbirliğinin düzenlediği VIP etkinlikte ...
TÜGİAD ve LİYAKAT'tan proje işbirliği
Girişimcilik ve sonuç odaklı projeleri ile ön plana çıkan LİYAKAT (Lider ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva