HABERLER>EKONOMİ
3 Şubat 2016 Çarşamba - 10:44

Yorgancılar Başkent’ten 3 müjdeyle döndü!

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Ankara’daki temaslardan üç müjdeyle döndü. Binali Yıldırım’dan Suriyelilere meslek sınıflandırması ve Torbalı OSB otoyol projesi hakkında söz alırken Ekonomi Bakanlığı görüşmesinde ayrıca anahtar teslimi fabrika projesinde sona gelindiği açıklandı.

Yorgancılar Başkent’ten 3 müjdeyle döndü!

EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkan Vekili Işın Yılmaz, Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Vatansever, Yönetim Kurulu üyeleri Kamil Porsuk, Ateş İlyas Demirkalkan, Deniz Gündüz ve Hakan Ürün,  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’i makamlarında ziyaret etti.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı ziyaretlerinde Hükümetin terörle mücadele konusunda verdiği mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini vurgulayan EBSO Başkanı Yorgancılar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ile birlikte geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri Çin temasları hakkında bilgi verdi. Çinli e- ticaret şirketlerinin merkezi Zhejiang eyaleti ve Hangzou kentinin sınır ötesi e - ticaret konusunda önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden Yorgancılar, “Sizlerin desteği ile sınır ötesi e ticarette yeni işbirlikleri sözkonusu olabilir. Küçük ölçekleri büyüklerin içine taşıyan sınır ötesi e- ticaret sistemiyle KOBİ’lerin üretimlerini birleştirip pazara sunma imkanı var” dedi.

81 İLE ÖRNEK OLALIM
Görüşmede ayrıca İzmir’in trafik sorununa köklü bir çözüm getiren ve kente büyük bir değer katan Körfeze Tüp Geçit projesinden duydukları heyecanı dile getiren EBSO Başkanı Yorgancılar, “Menemen’ de sona eren çevre yolunun Aliağa OSB’ye kadar uzatılması ve tren hattının Çandarlı Limanı’na uzatılması yatırımlara ve üretime ivme kazandıracak unsurlar arasında yer alıyor” dedi. Torbalı OSB’nin otoyola bağlantı sorununa da değinen Yorgancılar, “Ayrıca Suriyeli sığınmacıların istihdamında mesleki sınıflandırma ihtiyacı sözkonusu. Bu insanları istihdam edelim ancak meslekleri konusunda sertifikasyon olmaması sıkıntı yaratıyor. İzmir’de pilot bir uygulama yapalım. Suriyelilerin mesleklerine göre sınıflandırılmasını sağlayalım ve iş gücüne kazandırılmasını kolaylaştıralım. 81 ile örnek olalım” dedi.

ANINDA ÇÖZÜM
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım EBSO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği kabulde ilk olarak Torbalı OSB konusunda Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü’ne ‘sorunu çözün’ talimatı verdi. Torbalı’daki otoyol gişelerinin geriye alınması işini Karayollarının üstleneceğini, otoyol bağlantısı ile kavşak düzenlemesinin ise Torbalı OSB ve sanayiciler tarafından gerçekleştirileceğini belirten Bakan Yıldırım, “Suriyeli mültecilerin mesleki sınıflandırması ve sertifikasyonu konusunda İzmir Valiliği bu kayıtları sağlar, EBSO ile paylaşır. Sektörlerden talepler, Valilik kanalı ile gerçekleştirilir ve işe yerleşmeleri sağlanır. Bu çalışma aynı zamanda 81 ile örnek teşkil eder" diye konuştu.

İHRACATTAKİ DÜŞÜŞE ÇARE
Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile gerçekleşen görüşmenin önemli gündem maddesi ise düşen ihracata çözüm yolları oldu.  Ocak ayı ihracatının uzun yıllardan bu yana ilk kez 10 milyar doların altına düştüğünü ifade eden Yorgancılar, düşen ihracata karşı alternatif pazar arayışlarının yanı sıra ithalata olan bağımlılığı azaltıcı düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti. Yorgancılar görüşmede ayrıca TOKİ modeliyle fabrika yapılması, meslek liselerinin TOBB’ a devredilmesi ve Tire, Ödemiş’e et ve süt ürünleri konusunda eğitim verecek ve İzmir’i pilot il yapacak bir fakülte taleplerini dile getirdi. Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, TOKİ’nin fabrika yapması ile ilgili proje konusunda çalışmaların sonuna gelindiğini belirtirken, meslek liselerinin TOBB’a devri konusunda da olumlu görüşe sahip olduğunu vurguladı.  Yerli üretimi destekleyerek ithalata bağımlılığı azaltma konusunda yeni modeller üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Metin, “2016 zor bir yıl olacak ancak, devamında parlak bir gelecek öngörüyoruz. Dubai ve Tahran’da kurmayı planladığımız ticaret merkezleri konusundaki çalışmaları sıklaştırdık. Tahran’ın en güzel yerinde Cumhurbaşkanımızın da katılımı ile ticaret merkezi açma çalışmalarında belli bir aşamaya geldik. Bizim görevimiz sizlerin, üreticinin, sanayicinin ihracatçının önünü açmak” diye konuştu.

YASA VE MEVZUAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile bir araya gelen EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ise, meslek liselerinin TOBB’a devri sağlandığı takdirde sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sıkıntısının çözümü konusunda önemli mesafe alınacağını ifade etti. Gökçüoğlu, “Kalkınmanın en büyük itici gücü olan eğitim sisteminin gelişen koşullara uygun olarak revize edilerek, özellikle işgücü arz talep dengesinin sağlıklı işlemesi adına meslek liselerinin özel sektöre devri yani TOBB’a devri ve OSB’lere açılacak meslek liselerinin teşvik edilmesi yerinde olacaktır” dedi. EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Porsuk ise Kemalpaşa OSB’de hayata geçirmeyi hedefledikleri meslek lisesi konusunda destek talebinde bulundu. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise mesleki eğitim konusunda taleplerin farkında olduklarını konu ile ilgili yasa ve mevzuat konusunda çalışmaların sürdüğü bilgisini paylaştı.

 
Ve Beşiktaş'ın arenasının açılış tarihi belli oldu
 
Dilara İspanya’da olimpiyat vizesi arayacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Telekom Yöneticisi’ne Çeşme’de RES vizesi!
Türk Telekom Yöneticisi İş Adamı Abdullah Tivnikli tarafından Yarımada’da ...
Sektörün en büyük fuarı için geri sayım başladı
Orion Fuarcılık ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Agroexpo Eurasia 11. ...
Flaş! Enflasyon yeni yıla nasıl başladı?
Enflasyon Ocak ayında TÜFE'de yüzde 1,82 ile beklentilerin üzerinde arttı. ...
 
İzmir'de rüya gibi gala: IF Wedding Rinaudo ile yola çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
Yorgancılar’dan Ankara çıkarması: Yıldırım’a ‘mülteci’ önerisi
EBSO heyeti Başkent temaslarına kaldığı yerden devam ederken, Başkan Yorgancılar ...
İş dünyasını sarsan ölüm!
Yurtiçi Kargo ve MEF Okulları'nın bağlı olduğu Arıkanlı Holding’in kurucusu ...
 
Ekmek ve et fiyatlarıyla ilgili kritik açıklama
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek ve et fiyatlarıyla ...
İran'dan Türkiye'ye gaz indirimi
İran haber ajansı Shana'nın haberine göre Uluslararası Tahkim Mahkemesi ...
Hazırgiyimcilerden ‘Suriyeli çocuk işçi’ tepkisi
Bazı ünlü markalar için üretim yapan firmalarda Suriyeli çocuk işçi çalıştırıldığına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva