HABERLER>SEÇİM 2015
22 Ocak 2014 Çarşamba - 15:55

Yıldırım’dan ‘kanalizasyon’ çıkışı: Taş devrinde mi yaşıyoruz?

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Foça’da CHP’li yerel yönetimleri eleştirdi. Foça gibi bir yerde kanalizasyon ve arıtmanın olmadığını belirten Yıldırım, “Nerede yaşıyoruz arkadaşlar hangi çağdayız? Taş devrinde mi, Orta Çağda mı? Türkiye’nin en önemli sayfiye şehrinde fosseptik çukurları var. Bunları hiç kimse hak etmiyor” dedi.

Yıldırım’dan ‘kanalizasyon’ çıkışı: Taş devrinde mi yaşıyoruz?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım yerel seçim çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Yıldırım’ın son durağı Foça oldu.

- KUCAĞINDA TORUNU, HEDEFİNDE O SAVCI!..



İlçede incelemelerde bulunduktan sonra Foça Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden Yıldırım Foça’nın temiz havası ve sükunetinin ön plana çıktığını söyledi. Konuşmasında yerel yönetimleri topa tuttu.
 
Yıldırım, “Biz İzmir’e, hemşerilerimize güveniyoruz. Sadece ’hizmet’ diyoruz. Mazeret yok hizmet var. Bunun için yola çıktık. Yeni Foça’da kanalizasyon yok. Nerede yaşıyoruz arkadaşlar hangi çağdayız. Taş devrinde mi, Orta Çağda mı? Türkiye’nin en önemli sayfiye şehrinde fosseptik çukurları var. Bugüne kadar ilçenin kanalizasyonunun yapılmaması ayıptır. Artık Anadolu’nun köylerinde bile var. Arıtma tesisleri niye yok. Denizcilik ilçesi, turizm bölgesinde arıtma olmaz mı? Vidanjörle geliyorlar, dağların yamacına atıyorlar. O kokular da ardından tekrar size geliyor. Her yıl temizlemek için para vereceksiniz. Bunları hiç kimse hak etmiyor. Siz hiç hak etmiyorsunuz. Size burada söz veriyorum. 11 yıl Türkiye’nin her köşesinde dağ gibi sorunları çözümlere kavuşturan Binali Yıldırım olarak konuşuyorum ilk işimiz kanalizasyon ve alt yapı olacak. Vaat etmek, söz vermek kolay ama önemli olan sözünde durmaktır. Biz 11 yıldır verdiğimiz sözleri yaparak buralara geldik. Yolları böldük hayatları birleştirdik.  İzmir’in Manisa’ya bile bölünmüş yolu yoktu. Uşak’a, Ankara’ya yolu yoktu. Kentin çevreyolu yoktu. İzmir’in 55 kilometre çevreyolu var” dedi.


 
89 PROJEDEN SADECE 22’SİNİ YAPMIŞLAR
İzmir’e ve Türkiye’ye birçok yatırım yaptıklarını anlatan Yıldırım, “İzmir’in İZBAN’ını da biz yaptık. Günde 600 bin vatandaşımız kullanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile minibüsçülerimizin sorunları var. Ben sorun geldiğinde hemen aradım ve söz verdi. Söz verip yapmamak yok. Ya söz vermeyeceksiniz ya da söz verdiğinizde yapacaksınız. İnsanlar ‘bir şeyler anlamıyor’ diye düşünmeyin. Bugün gün Foça’da verilen sözlerin hesabını verme zamanıdır. Daha önce Foça’ya geldim balıkçı barınağı için söz verdik. Onlarca sorun çıktı. SİT, belediye problemi geldi. Bitti mi, bitti. Yat limanı haline geldi mi, geldi. Şimdi 200 yat limanını daha yapacağız. Aliağa’da Yenifoça’ya gelen yol yapılacak. Ayrıca Menemen’e giden yol da bölünmüş hale getirilecek. Önce ilçenin altyapısını yapacaksınız, sonra ekonomisini canlandıracaksınız. İnsanlar paraşütle mi gelecek. Uçarak mı gidecek? Niye deniz ulaşımı olmasın. Karaburun’a niye deniz ulaşımı gitmesin. Ama bunu bir ‘bilen’ olursanız yaparsınız. Arkadaşlarıma ‘belediye ne söz verdi çıkartın’ dedim. Arkadaşlar sağlıkta üç proje demişler ikisi yapılmış. Eğitim, tarım, spor, kentsel düzenlemede sözler verilmiş yarısı yapılmamış. Birçok alanda söz var ama yok. Toplam 89 proje içinde 22 tanesi yapıldı görünüyor. Biz yapıldığını bile bilmiyoruz. Demek ki yüzde 20 başarı var. Karne kırık. O zaman Mart’ın ortasında karneyi yenileyeceğiz. Sınıfta kalmayı hak etti mi, etti” diye konuştu
 
SİT’İ ‘OTUR’ ANLAMIŞLAR
Foça’da ekonominin 12 ay canlandırılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Buranın altyapısı yetersiz. Hareketlilik yıl içine yayılmalı ve en az sekiz ay sürekli olmalıdır. Esnaf daha çok kar etmelidir. Öncelikli işleri bitirmemiz lazım. Kanalizasyon, yol, arıtma tamamlanmalıdır. SİT konusunda sıkıntı var. Hiçbir yere el atamıyorsunuz. Burada SİT’i otur olarak anlamışlar. Hem SİT olacak hem de çalışacaksınız. Sizin derdinizle dertlenecek birisi lazım. Biz bir ekibiz. Bizde sorun değil çözüm olur. Çünkü ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışından geliyoruz. Hastanın tedavisi hastanede olur. Sorunların tedavisini ve çözümlerini de doktor adayımız Salih Emrullah Keleş yapacak. Onun yetişemediği yerleri de bana havale edeceksiniz. Ben takip edeceğim. İlçede pazaryeri bile yok. Hizmet yok ama parayı peşin alıyorlar. Dertleri de çözeriz, gönüllerinizi de yaparız. Hiç merak etmeyin” diye konuştu.
 
YA ŞİKAYET EDECEK YA DA ZİLLETTEN KURTULACAKSINIZ
İlçenin koruma amaçlı imar planı yapılmadığı için SİT nedeniyle sıkıntılar çıktığını anlatan Yıldırım, “Evi olan bakım yapamıyor. İnşaat yok. Tapuları verilenler var ama sonra iptal edilenler de var. Vatandaş parasını vermiş ama mahkeme kararı ile tapusu alamamış. Devlette yanlış yapıldıysa bedelini vatandaş ödemez. Devletin güveni sarsılır. Böyle iş olmaz. Küçük esnafın sanayi sitesi talebi var. İmar planları olmadığı için bu konuya da el atılmamış.  Ama iş yapmak gibi derdiniz olacak. Nasıl olsa millet bize oy veriyor demekle olmaz. Böyle gelmiş böyle gitmez. Kimse vatandaşın durumunu kullanmaya kalkmamın. Bu seçimler sizindir. Ya şikayet etmeye devam edeceksiniz ya da bu zilletten kurtulacaksınız.  Biz çalışmayı biliyoruz. Laf ustası değiliz.30 Mart’ta İzmir bize gereken desteği verdiği zaman kaybolan yılları Yıldırım hızıyla geri getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
FOÇALILAR OYLARINIZ.... 23 Ocak 2014 Perşembe 11:25

FOÇANIN Yeniden İmarından,inşasından yana olsun...AK PARTİ BELEDİYECİLİK UYGULAMARINI...Binali YILDIRIM Başkanın İSTANBUL'DAKİ " MARMARAY " Projesini düşü nün...Birde FOÇAYA KANALİZASYON bile yapa mayan...Kenti B.k İÇİNDE BIRAKAN CHP Belediyeciligini düşünün.KANALİZASYON PİSLİGİNDEN, Kurtulmak için ÇAREDE ,ÇÖZÜMDE Deneyimli BAKAN BAŞKAN Binali YILDIRIM...KemalÖZEN.

Yorumu oyla      12      10  
EFE 23 Ocak 2014 Perşembe 09:06

Binali bey siz nerelisinizde hemşehrilerimize güveniorum dio Bn İzmirliyim ya sen ?

Yorumu oyla      17      10  
mehmet Altun 23 Ocak 2014 Perşembe 08:51

Sayın Yıldırım; Foçaya giderken helikopterle gittiniz herhalde!"Türkiyenin en turistik ilçesi" dediğiniz Foçanın yolundan iki araç yan yana zor geçiyor. 11 yıldır iktidardasınız. Foçayı ve foçalıları size oy vermedikleri için cezalandırmaktan vazgeçmediniz.Bunu ayıp saymıyormusunuz?

Yorumu oyla      26      9  
İZMİR 23 Ocak 2014 Perşembe 08:27

NEDEN BAKAN OLDUĞUNUZ ZAMAN İZMİRE YATIRIM VE HİZMET YAPMADINIZ.BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLUNCA HEMEN HİZMET DİYORSUNUZ.YAZIK VALLAHİ YAZIK

Yorumu oyla      26      9  
Yenifoçalı 23 Ocak 2014 Perşembe 07:41

Kanalizasyonumuzu yollarımıza asfaltı cok gören buyuksehır sınırları dışındaki tireye uzbeton cıkartması yapmış heryere asfalt dokuyor.Neden acaba?

Yorumu oyla      16      10  
kartal ali 22 Ocak 2014 Çarşamba 23:07

artık chpye OY YOK!!!

Yorumu oyla      24      23  
Burunucu 22 Ocak 2014 Çarşamba 21:32

BURUNUCUNDA YAZLIKCI HANGI KONUDA SITEM ETSE GOKHAN BEY VE EKBININ VERDIGI YANIT KANALIZASYON YAPILDIKTAN SONRA YAPILACAK . NE ZAMAN KANALIZASYON YAPILACAK DENILINCE ONU YANITI DA HAZIR GELECEK SENE...BES YILDIR BOYLE KANDIRILDIK. SOZDE O SENE BU SENE IMIS CUNKU SECIMVAR:)

Yorumu oyla      25      10  
Atilla Kamar 22 Ocak 2014 Çarşamba 21:31

Bu adayı bakanlığı döneminde de söylemleri ve saptırmaları nedeniyle eleştirirdim. Şimdi soruyorum. 11 yıldır iktidarsınız ve bu süre içinde Foça yı hiçmi arayıp sormadınız. Eksiğini ilçe başkanından da dinlemediniz mi. Aynı sözleri Mordoğan için kullandınız hep mi uyudunuz. Ayrıca İzbanı yaptık derken hicap duynadınızmı. Çevre yolunun % kaçını yaptınız. Yalan söylemeyin lütfen...

Yorumu oyla      24      17  
A.KİRAZ 22 Ocak 2014 Çarşamba 20:00

SAYIN BAKANIM GÜZELBAHÇEDE AVKIRANI İSTİYORUZ KENDİSYİLE GÖRÜŞÜN NE OLUR AK PARTİYE ALALIM ERTAN AVKIARNI

Yorumu oyla      23      15  
Y.FOÇALI 22 Ocak 2014 Çarşamba 19:02

BÜYÜK BAŞKAN BİNALİ OLACAK,Y.FOÇALI OLARAK OYUM SANA

Yorumu oyla      31      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’nin seçim stratejisi: Adaylara taahhütname, şarkı ve video hazır
CHP'nin Yerel Seçim Stratejisi'ni Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı. ...
CHP İzmir’de seçim koordinasyon zirvesi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı seçim sürecinde yapılan çalışmaların ...
Taşer’de iş dünyası çıkışı: Yerel yönetim köstek oluyor!
MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, “İzmir’deki sanayiciye ...
 
Aliağa ayağa kalktı: AK Parti’de Tansu Kaya isyanı!
Aliağa’da seçimin favorisi olarak gösterilen Tansu Kaya’nın AK Parti’nin ...
Ve CHP İzmir’in eğilim yoklaması tarihi kesinleşti
Genel Merkez’den yayınlanan genelgeyle 8 ilçede yapılacak fermuar sistemli ...
Gaziemir esnafından aday adayı Kar’a destek
CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Kar; genel kurullarını ...
 
AK Parti’de Necip Kalkan rüzgarı
Krizi flaş gece zirvesiyle sonlandıran Karabağlar Adayı sahaya çok hızlı ...
Yıldırım’ın kucağında torunu hedefinde o savcı!
AK Parti Büyükşehir Adayı Yıldırım torunuyla geldiği kahvaltıda sorularını ...
Bornova aday adayı Ulucan'dan amatör spor sözü
Bornova Yeşilova Spor Kulubü Başkanı/Antrenörü Metin Küçükoğullarından’ı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva