HABERLER>SEÇİM 2015
22 Ocak 2014 Çarşamba - 09:46

Yıldırım’ın kucağında torunu hedefinde o savcı!

AK Parti Büyükşehir Adayı Yıldırım torunuyla geldiği kahvaltıda sorularını yanıtladı. Yıldırım Samsun’a tayin olan Başsavcı için “Herhalde CHP’den milletvekili olmak istiyor” dedi. AK Parti Büyükşehir Adayı, Kocaoğlu’nun yüzde 60 oy hedefi, metro ve tramvay projeleri hakkında da önemli söylemlerde bulundu. Yıldırım aday adaylarından yükselen tepkileri de yorumladı.

Yıldırım’ın kucağında torunu hedefinde o savcı!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Foça’da temaslarda bulunacağı güne sürprizle başladı.

Sabah saatlerinde kendisini takip eden basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Büyükşehir Adayı Yıldırım, kahvaltıya 14 aylık torunuyla geldi.

Küçük Ali ne olduğunu anlamaya çalıştığı sırada Yıldırım, kendisini torununun güne uyandırdığını söyledi. Kızı Büşra Köylübay’ın oğlu olan Ali uslu tavırlarıyla dikkat çekerken, dedesinin kucağında sessizce kahvaltı etti. Bir ara gazetecilerden fotoğraf makinesini alan Binali Yıldırım, torunuyla kendisini çekmeye çalıştı.
 
Yıldırım kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. AK Parti Büyükşehir Adayı’ndan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzalı tutanağını grup toplantısında hükümetin yargıya baskısı kanıtı olarak kamuoyuyla paylaştığı ve aynı akşam Samsun’a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş hakkında çok çarpıcı bir yorum geldi.



İŞTE SORU-CEVAP BÖLÜMÜ VE YILDIRIM’IN BOMBA AÇIKLAMALARI

‘HERHALDE CHP’DEN VEKİL OLMAYA HEVESLENİYOR’

- Başsavcı Baş’ın görevden alınması hakkında…

Bizimle bir alakası var mı arkadaşlar? İki kişi arasındaki konuşmanın bence bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması etik bir şey değil… Yargı mensubunun daha dikkatli olması gerekir. Sayın başsavcı CHP’den milletvekili olmaya hevesleniyor. Ne konuşulduğunu bilmiyorum. İçeriğine bizim girmemiz doğru değil. Yargı mensuplarının, savcıların görevleri iddiaları, suçlamaları değerlendirmektir. Başka görevi yoktur. Bir vatandaş olarak gideceği yar yargıdır. Siyasi partinin merkezi değildir. Müsteşar her zaman camiasında bulunanlarla görüşür. Müdahale etmiş midir, etmemiş midir bilemem. Yargı mensubu ile bir müsteşarın görüşmesinden doğal bir şey olamaz.
 
- Seçim çalışmaları nasıl gidiyor?
Çalışmalardan memnunum. İzmirliler ilgi gösteriyorlar. Sıcak şekilde ilgi görüyoruz. Bu ilgi 30 Mart’ta sandığı yansırsa ekibimizle birlikte sorumluluk almaya hazırız.

‘BİZE YÜZDE 50 YETER’
- Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yüzde 60 oy hedefi hakkında…
Onun hedefini biz yakalayamayız. Bize yüzde 50 yeter. İkisini toplasak yüzde 110 yapar o nasıl olacak. Birimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Onun cömert davranması lazım. İzmir ona yüzde 56 oy verdi. Onun geri ne verdiğinin hesabını da İzmirlilerin sorması lazım.

- Kocaoğlu’nun metro çıkışı hakkında…
Olmayan metronun kararı çıkmaz. Projesi olmayan bir metro hattının yatırıma alınması düşünülemez. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılından beri gündeminde metro hatları var. Bize geldiklerinde projeler yoktu. Varsa da bize vermediler.  Kendisi yapabilir. Önüne duran da yok. Şart yok. İster belediye, ister bakanlık yapar. Biz ‘sen yapamazsın’ diyemeyiz. Önce Üçyol-Üçkuyular Metrosu’nu bitirsin diğerlerine çalışsın.

- Tramvay projesi için ne dedi?
Tramvay projeleri yeterince tartışılmadı. Sahil ile bağlantıyı kesecektir. Tramvay projesine sıcak bakmıyorum.
 
- MHP adayı Taşer'in 'Seçim iki parti arasında geçecekmiş gibi...' çıkışı hakkında...
Doğru demiş ne kadar parti varsa onun arasında geçecek. Herkes derdini anlatacak. Hangi partiye oy vereceğine İzmirliler karar verecek.
 
- Seçmen sizden ne istiyor?
Seçmen hizmet, ilgi, belediye gidince insanca muamele, bahane üretmeden, yokuşa sürülmeden muamele istiyor. İzmir’in kangren haline gelen sorunlarının çözülmesini, altyapı yetersizliğinin bitmesini istiyor. Kentte yağmur yağacak diye korkuyor insanlar. Aman yağmasın da seller götürmesin istiyor. Seçmen belediye ile olan itilaflarının ortadan kalkmasını, imar sorunlarının çözümünü, belediye ile barışmak istiyor.


 
- 35 proje İzmir’e alternatif başka projeler var mı?
Onları göreceksiniz. Sloganları ve söylemleri de göreceksiniz

- Aday adaylarının istifaları ve tepkiler…
Adaylarımızla ilgili değişiklik yapılmayacak. Kararımız kesindir. Tornistan olmaz! Sizler değerlendiriyorsunuz. Etli kuzu közde belli olur. Parti alana çıkıyor ve seçim çalışmalarına adaylar başlayacak. Büyükşehir ve ilçeler bir ekip olacaktır. İzmir’e bu ekiple hizmet etmeye talibiz. İzmir bizim adaylarımıza şans verecektir. Kendimizi iyi hazırladık. Detaylara kadar çalıştık. Mazeret değil çözüm üreteceğiz. Sorun değil çözüm yapacağız. İzmirliler merak etmesin kadrolar emirlerine hazırdır.

- Kalan ilçeler ne zaman açıklanacak?
Geriye kalan ilçelerimizi de Cuma gününe kadar açıklaşacağız. Cumartesi öğleden sonra açıköğretim sınavları bittikten sonra geniş katılımlı toplantı yapıp duyuracağız. Ondan sonra süratle çalışmalara başlayacağız.
 
- Kocaoğlu’nun ‘İzmirliyiz yaparız’ sloganı için ne dedi?
Yer kalsa biz de bir şeyler yapacağız da bir şey kalmadı. Bir iki ay daha belediye olarak kullansın bakalım…
 
- Özel İdare’nin malları hakkında…
Mallar hazinenindir. Kimin ihtiyacı varsa mallar oraya verilir. Satar, ya da verir. Kanunda açıkça bellidir. Oluşturulacak komisyon bellidir. Başkanın siyaset aracı üretmesi iş görmez. Zorlamasının anlamı yok. ‘Ham yaptırmam’ gibi söylemler yakışmıyor. Devletin mallarının sahibi hazinedir. Kullanıcıları değişebilir. Bakanlık da belediye de hizmet için kullanıyor. O bakımdan siyasi söylem şekline sokmak katkı sağlamaz. Asıl sorunları gözden kaçırır.



İŞÇİLERLE YEMEK YEDİ
Yıldırım, Foça yolu üzerinde bulunan İzmir Demirçelik’i ziyaret ederek burada yetkililerden bilgi aldı. Demirin üretilmesi aşamasını gören Yıldırım, daha sonra yemekhanede işçilerle birlikte yemek yedi. Menüde bulunan dana rosto, pilav, mercimek çorbası, revani, salata ve kivi yiyen Yıldırım, üretim tesislerinin devam etmesi için destek vereceklerini söyledi. Yıldırım, “Buralar ekmek kapısı. Hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Ekonomiye katkı koyan bu yerler arttırılmalıdır. Biz de ekibimiz ile çalışmalarımıza başladık. İzmir’in bu bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın daha iy şartlarda yaşaması için gayret göstereceğiz. Bizi sofranıza konuk ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kazasız belasız kazanç nasip etsin” dedi.



ÇİNLİ CAN’DAN OY İSTEDİ
Yıldırım demirçelik fabrikasını gezerken Çinli Şan Can’la karşılaştı. Yıldırım, Can’a “Alışabildin mi?” diye sordu, Can da Türkçe’yi öğrendiğini ve ülkeye alıştığını söyledi. AK Parti Büyükşehir Adayı ardından Çinli tercümana oy kullanıp kullanmayacağını sordu, oy istedi ama Can henüz vatandaşlığa geçmediğini söyledi. Diyalog gülüşmelere neden oldu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEMAL 23 Ocak 2014 Perşembe 08:16

SAYIN YILDIRIM KÖMÜR GRAM ALTIN KOMBİ VS VS DAGITSANIZDA İZMİR Lİ BUNLARI YEMEZZZ KUSURA BAKMAYINNN....

Yorumu oyla      11      5  
private35 22 Ocak 2014 Çarşamba 15:51

size güvenilip mal teslim edilmez, özel idarenin mallarıyla ilgili beyana bakarmısınız, bu mallar satılır yahut verilirmiş, sanki alalade bir şeyden bahsediyor, ölçü yok, dikkat yok. Aynı babasının malıymış gibi bir tavır içinde.12 yıl sultanlık size aşırı özgüven ve istediğimi istediğim gibi yaparım kimseyede sormam dedirtiyor.Savcıya gelince 12 yıldır kolkola yürüdüklerinizdi bunlar, işi size dokununca haktan, etikten bahseder oldunuz, baştan yapılan yanlışlıklara ses çıkarsaydınız eyvallah derdik ama geçmiş olsun artık,ülkede yanlış atamalarınız ve adam kayırmalarınızla bir sürü insana acı çektirdiniz,şimdi şikayet ediyorsunuz.

Yorumu oyla      13      5  
Hakan 22 Ocak 2014 Çarşamba 15:06

İzmirin Binali beyi deneyerek kaybedeceği bir şey yok, izmir memnun kalmazsa zaten indirir. En azından CHP nin yöneticileri izmirin çantada keklik olmadığını değer verilmesi gereken bir kent olduğunu anlarlar.

Yorumu oyla      15      11  
hasan tufan 22 Ocak 2014 Çarşamba 14:44

arkandaki hükümet de mefta oluyor, siz desteksiz birşey yapamazsınız. buna ne dersiniz?

Yorumu oyla      15      6  
Ebru Rona 22 Ocak 2014 Çarşamba 13:55

Binali YILDIRIM' ın bakanlığı, belediyecilikteki deneyimi ve bakan olarak bitirdiği projeleri gördük... Güzel İzmirimize vizyon katacak bir bürokrat ve tüm kitlelere yakın ılımlı,sempatik, güven veren bir isim, izmirimiz için çok iyi olacaktır.... Hayırlı olsun...

Yorumu oyla      16      19  
Kazım EMİR 22 Ocak 2014 Çarşamba 13:22

Deniz BAYKALIN kasetini yayınlayan kişiyi nereden milletvekili yaptınız

Yorumu oyla      22      10  
hakkı 22 Ocak 2014 Çarşamba 12:49

Murat Taşer İzmir'in büyük projelerinde imzası olan isim.Burhan özfatura döneminden biliyoruz.Mhp kazansın ya da kazanamasın benim vicdanım rahat olacak.Oyum Mhp'nin.

Yorumu oyla      18      22  
Süleyman 22 Ocak 2014 Çarşamba 12:07

Sevgili sadece işletme kafalı sayın eski bakan, adam uğradığı baskıyı sana mı anlatsaydı tabi ana muhalefete anlatacak, ona verecek belgeyi...politika anlayışınz ilkokul sıralarında vallaha...

Yorumu oyla      33      14  
Erkan 22 Ocak 2014 Çarşamba 11:28

Binali beyin belediyecilikteki deneyimi ve bakan olarak bitirdiği projeler ortada. İzmire vizyon katacak bir başkan ve tüm kitlelere yakın ılımlı bir isim, izmir için iyi olacaktır.

Yorumu oyla      25      32  
22 Ocak 2014 Çarşamba 11:26

Aklanıp da gelin sayın yıldırım. Bacanak şaibesi, rüşvet alışverişinin görüntüleri, ulaştırma bakanlığının ballı ihaleleri hepsi sizi şüpheli durumuna sokuyor. Savcılara müdahale, yargının önünü tıkamalar, işini yapan polislerin görevden alınması... sırtınızda bu kadar şaibeyle İzmir'i yönetmeye talip olamazsınız.

Yorumu oyla      36      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova aday adayı Ulucan'dan amatör spor sözü
Bornova Yeşilova Spor Kulubü Başkanı/Antrenörü Metin Küçükoğullarından’ı ...
İşte AK Parti'de Manisa adayları
Manisa'nın ilçelerinde AK Parti'li belediye başkan adayları belli oldu. ...
DSP’den o soruya yanıt veren harekat: ‘Küskünler’ aday olabilecek mi?
Demokratik Sol Parti yerel seçim sürecinde partilerinden aday olamayan ...
 
Altay’a Taşer morali: 'Hedef İzmir'den en az 2 takım!'
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer ve MHP Buca Başkan ...
AK Parti Balçova’da Özcan coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım tarafından Balçova ...
AK Parti İzmir’de sevinç ve isyan bir arada!
27 adayın belli olmasının ardından sevinç ve isyan bir arada yaşanıyor.
 
Bayraklı’da ‘Sarı’ mitingi: Teşkilat tek yürek!
AK Parti Genel Merkezi tarafından ilçe belediye başkan adayları açıklanırken, ...
MHP’li Karataş: Açıkladıkça parçalanıyorlar!
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “sandık organizasyonları ile ilgili ...
Saygılı bombaladı: Yoksul kutusuna makarna koyarken...
Egedesonsöz’e özel açıklamalarda bulunan CHP PM Üyesi, hükümete sert eleştirilerde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva