HABERLER>SEÇİM 2015
21 Ocak 2014 Salı - 13:40

AK Parti İzmir’de sevinç ve isyan bir arada!

27 adayın belli olmasının ardından sevinç ve isyan bir arada yaşanıyor.

AK Parti İzmir’de sevinç ve isyan bir arada!

EGEDESONSÖZ -  AK Parti’de 27 ilçe adayının belirlenmesinin ardından sevinç ve isyan bir arada yaşanıyor.

- YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA, ADAYLARDAN İLK TEPKİLER...

- AK PARTİ İZMİR'DE 27 İSİM TAMAM!..

AK Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’ın başkanlık yaptığı İl Değerlendirme Toplantısı’nda bire bir görüşmeler sonunda adı açıklanan isimler teşkilatla buluşup göreve seçilmiş olmanın coşkusunu yaşarken, bazı ilçelerde açıklanan isim üzerinden ciddi tepkiler yükseliyor. Bu arada ilk tepki istifası da Bayındır’dan geldi.

İLK İSTİFA BAYINDIR’DAN
Bayındır’da mevcut başkan Mehmet Kertiş’in bir kez daha aday gösterilmesinin ardından ilçede teşkilata iki dönem başkanlık yapan Necdet Yılmaz istifa etti. Kertiş tercihine sert eleştiriler getiren Yılmaz partisinden istifa ettiğini duyururken ekibiyle birlikte MHP Adayı Mümtaz Alkışlar’a destek vereceğini açıkladı.

KERTİŞ’TEN JET YANIT: YAPILANLAR ETİK DEĞİL
Bayındır’da bir kez daha partinin adayı olarak yola çıkan Belediye Başkanı Mehmet Kertiş eleştirileri yanıtladı. İlçe eski Başkanı aday adayı Necdet Yılmaz’ın açıklamalarına tepki gösteren Kertiş, “ Bu arkadaşımız partide kurucu ilçe başkanlığı ve il genel meclis üyeliği yaptı. Parti ona görevler verdi. Yaptığı etik değil. Onun başkasını desteklemesi sonucu değiştirmez. Kimse ‘arkamda şu kadar adam var’ demesin. Herkesin arkasında bu dönemlerde binlerce kişi olur. Ama şu bilinmelidir ki tek o oy vardır o da kişinin kendi oyudur. Evde eşinizin bile nereye oy verdiğini bilemezsiniz.  Bayındır’da partim sayesinde belediye başkanı oldum. Eğer 2009 yılında bağımsız aday olsaydım seçimi kazanamazdım. Bu bilinçle hareket etmemiz gerekiyor” dedi.
 
Kertiş, adaylık açıklamasından sonra bu tür hüzün ve sevinçlerin de normal olduğunu ifade etti. Bayındır’da 75 ilden vatandaşın yaşadığını anlatan Kertiş, “ Alevisi, Çerkez’i, Boşnak’ı ile birlikteyiz. Bizim beş yıllık süreçte yaptıklarımız var. Herkes yapılanlara bakarak gereken değerlendirmeyi yapıyor. İnsanlara ‘neden geldiniz’ diyemezsiniz. Bir herkesi kucaklamaya çalışıyoruz. Herkes aday olmak ister ama bir kişiye bu görev verilir. Partimiz yine bu göre layık gördü. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KARABAĞLAR’DA KRİZİ BİTİREN GECE ZİRVESİ
15 aday adayının göreve talip olduğu Karabağlar için İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan’ın seçilmesi Kaya Thermal Otel’de yapılan toplantıya damga vuran olaylardan biri olmuştu. Karar sonrası isyan eden İlçe Başkan Yardımcısı Arif Altıner bağırarak “Ahbap çavuş ilişkisiyle bu işler olmaz. Tepeden inme isim aday yapıldı. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Partiye bir kez bile gelmeyen bir ismin aday gösterilmesi doğru değil…” ifadelerini kullanmıştı.



15 aday adayının süreçte birlik mesajı vererek ithal adaya karşı olduklarını duyurduğu teşkilatta önümüzdeki günlerde toplu istifaların yaşanabileceği konuşuluyordu.

Ancak adaylık ilanı sonrası teşkilatı bir araya toplayan Necip Kaplan gece zirvesiyle krizi aştı. Pazartesi gece 23.00 sularında bir araya gelen AK Parti Karabağlar Teşkilatı el ele verdi, Kaplan’ı belediye başkanı yapmak için tek yürek oldu.

İLK GÜNDEN SİYASİ FAIR-PLAY
Gece zirvesinde teşkilatta barış ortamını sağlayan Kalkan adaylık sürecine siyasi fair-play’le start veriyor. Kalkan yarın (Çarşamba) Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e nezaket ziyaretinde bulunacak.



İLGİNÇ SLOGAN: BİR KEREDEN BİRŞEY OLMAZ!
Bu arada Kalkan seçim için ilginç proje ve sloganlarını da açıkladı. Karabağlar’ın girilemeyen sokaklarına eşekle çıkmaya hazırlanan, 'Bir kereden bir şey olmaz' sözünü seçim sloganı olarak kullanacağını açıklayan Kalkan, “Ben yolda yalnız yürümeyen bir kişiyim. Bunu şimdi hizmete dönüştüreceğim. Belediye seçimlerinde insanlar kişilere oy veriyor. Sloganım, 'bir kereden bir şey olmaz.’ Seçmene böyle seslenerek oy isteyeceğim. Adaylığım açıklanınca beni çok sayıda CHP’li aradı. Bana oy vereceklerini söylediler. Beyaz Türkler’den de oy alırım. Benim hem batılı hem doğulu yanım var” dedi.

ÇİĞLİ’DE KRİZ!
Adaylar açıklanmadan önce aday adayları, ilçe başkanı ve ilçeden sorumlu vekillerin yapıldığı bire bir görüşme maratonunun en uzun süreli toplantılarından biri Çiğli için yapılmıştı. Adnan Yılmaz’ın adaylığının açıklanması sonrası Sıddık Soysal başta olmak üzere birçok isimden sert tepkiler yükseldi. Tepkiler salon dışına da çıktı. Göreve talip olan Soysal Yılmaz tercihi için çok sert eleştirilerde bulundu. İsminin değerlendirmeye dahi alınmadığını ileri süren Soysal, Milletvekili Aydın Şengül ve İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya’yı sorumlu tuttu. Soysal, “Bu adayla seçim kazanılmaz” dedi.
 
GAZİEMİR’DE ADAY ADAYLARI TEPKİLİ
Gaziemir’de bazı isimlerin aday olan Kerem Fahri Baykalmış ismine tepki gösterdiği ifade edilirken istifa düzeyinde bir işlem de gelmedi. Gaziemir eski Belediye Başkanı Adnan Yüksel, “İzmir ve Gaziemir için hayırlı olsun. Başka da bir şey demek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

EN AZ 25 BİN OY FARK YERİZ
Balkalmış’ın aday yapılmasına tepki gösteren Sarnıç eski Belediye Başkanı İsmail Acar da kararın yanlış olduğunu ifade etti. Acar, “ Sarnıç’ta sadece Bulgaristan göçmenlerinin 9 bin oyu var. AK Parti bin oy alamaz.  Sarnıç’ta yıllarca belediye başkanlığı yaptım durum gerçekten kötü olacak. Gaziemir’de AK Parti’nin lehine 25 bin oy fark bekliyorum.  2009 yerel seçimlerinde dışarıdan getirilip meclis üyesi yapılan bir kişi belediye başkan adayı ilan edildi. Durum gerçekten çok kötü. Partiye yazık ettiler. Aday Gaziemir’in yerlisi değil. CHP’ye oy vermedim diyenler bu seçimde vereceğini söylüyorlar. AK Parti bu seçimde 25 binin altında bir fark yerse öpsün başının üstüne koysun” dedi.

BAYRAKLI TEŞKİLATI TEK YÜREK!
AK Parti Bayraklı’da kelimenin tam anlamıyla İsmail Sarı coşkusu yaşanıyor. Belediye Başkan Adayı ilan edilen Sarı teşkilatla mitingvari bir buluşmada bir araya geldi. İddialı açıklamalarda bulunan Sarı’ya diğer aday adaylarından da tam destek geldi.

- BAYRAKLI’DA ‘SARI’ MİTİNGİ: TEŞKİLAT TEK YÜREK…

Benzer bir tablo Balçova Teşkilatı'nda da yaşandı. Aday olan Hasan Özcan teşkilat binasında partililerce büyük coşkuyla karşılandı.

- AK PARTİ BALÇOVA'DA ÖZCAN COŞKUSU...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tayfun aga 22 Ocak 2014 Çarşamba 13:00

Cümleten her vatan evladına hayırlı olsun; bu tabloya göre Gaziemirde tablo CHP lehine. 2009 Yerel Seçimleri tablosu: CHP : 31.265 % 48,8 AKP : 19.034 % 29,1 MHP : 5.824 % 9,8 isterseniz bir kenara not alın , hesaplama sonucu çıkan Gaziemir 2014 YerSeçim sonucu: CHP : % 46,2 AKP : % 31,8 MHP : % 10,4 saygılar ve selamlar

Yorumu oyla      14      5  
Hayret makandan yazıyorum 22 Ocak 2014 Çarşamba 10:58

Ak parti İzmir ilçe adayları öyle hazırlanmışki üç milyon seçmeni olan izmirde chp %60 ak pati %30 oy alsın diye. kabak da genel başkanın başına patlasın. Genel başkana yazık oldu. Bu akıllamı cematle savaşılıyor. hey yavrum hey ne günlere kaldık.

Yorumu oyla      14      5  
musa genç 22 Ocak 2014 Çarşamba 08:58

NECİP KALKANIN SEÇİLMESİ İÇİN CHP'DEN BİR KİŞİYİ BEKLİYORLAR. AKPNİN AĞIR TOPLARININ DA TELEFONDA GÖRÜŞTÜĞÜ NECİP KALKAN IN ESKİ DOSTU CHP Lİ ADAYLIK AÇIKLAMASINDAN SONRA BÜYÜK İHTİMALLE NECİP KALKAN IN YAKININDA KOLTUK ALACAK VE KENDİSİNE BU SEÇİMİ KAZANDIRACAK. KESİN BİLGİ...

Yorumu oyla      18      7  
Hülya 22 Ocak 2014 Çarşamba 08:33

Bayraklı'da MHP adayı Toptaş her partiden oy alabilecek isim. Necip bey ise yanlış ilçe tercihi yaptı. Sadece AK partililerin dışında oy alamaz bence.

Yorumu oyla      14      5  
SADE VATANDAŞ 22 Ocak 2014 Çarşamba 08:30

Akparti liyim ama Bir kereden bir şey olmaz sloganı hiç yakışmamış. İnancımıza ters bir anlayış. Bütün kötü alışkanlıklar da bir kereden bir şey olmaz diyerek başlıyor. Yanlış ı doğru gibi lanse etmek bize yakışmaz inşallah bu fikirden dönerler.

Yorumu oyla      14      5  
kemal kükrer 22 Ocak 2014 Çarşamba 02:19

akp bu isimlerle İzmir'de hezimete uğrayacak.

Yorumu oyla      15      7  
bornova35 22 Ocak 2014 Çarşamba 01:58

yazıkoldu bornovaya 2009 dakine benzer hezimet kaçınılmaz oldu

Yorumu oyla      15      6  
ded 22 Ocak 2014 Çarşamba 00:33

AK Parti Karabağlar'ı vermedi tam tersine çok doğru bir adayla kazandı.

Yorumu oyla      13      8  
osman 21 Ocak 2014 Salı 23:56

hani anketler hani araştırmalar ne diyorlardı bir oy kim fazla getirecekse onla yola çıkılacaktı ne oldu gaziemirde yüzde 1 yüzde 41 e tercih edildi neymiş efendim Bülent Arınç ın akrabasıymış o etkili olmuş hayırlısı olsun gelsin Bülent Amcası kerem in koluna girsin beraber çıksınlar yollara ha bizim susam sokağını unutmasınlar... bu millet 30 martta gereken dersi verecektir kendilerini saymayanlara.....

Yorumu oyla      17      5  
Akpartılı 21 Ocak 2014 Salı 22:54

Gazıemırde genc ama tertemız bır ısımle yola cıktı guzel gunler gazıemırın

Yorumu oyla      15      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da ‘Sarı’ mitingi: Teşkilat tek yürek!
AK Parti Genel Merkezi tarafından ilçe belediye başkan adayları açıklanırken, ...
MHP’li Karataş: Açıkladıkça parçalanıyorlar!
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “sandık organizasyonları ile ilgili ...
Saygılı bombaladı: Yoksul kutusuna makarna koyarken...
Egedesonsöz’e özel açıklamalarda bulunan CHP PM Üyesi, hükümete sert eleştirilerde ...
 
Aliağa aday adayı Eroğlu’ndan pazar esnafına ziyaret
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu, çalışmalarına hız ...
Saadet Partisi İzmir adayı Özüdoğru’ya A’dan Z’ye!
Saadet Partisi İzmir adayı Özüdoğru, Gönül Soyoğul’a konuştu. Özüdoğru ...
TMMOB tarafını açıkladı: Demokratik kent yönetimi!
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu yazılı bir açıklama yaparak aday belirleme ...
 
Buca aday adayı Akdemir: Spor yapmayan kalmayacak
CHP’den Buca Belediyesi başkan aday adayı mimar Remzi Akdemir, ilçede ...
Ümit Yaldız yazdı: Bu liste iş yapar!
“Nihayet! AK Parti sahaya çıktı. Güzelbahçe, Urla ve de Karşıyaka dışında ...
CHP’li adaylara Ayata’dan seçim dopingi!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan Adayları’na Sosyoloji Profesörü, ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva