HABERLER>SEÇİM 2015
20 Ocak 2014 Pazartesi - 15:41

Flaş! AK Parti İzmir'de 27 aday belli oldu

Yıldırım, Başbakan Erdoğan’la yaptığı son zirve sonrası Balçova’da jet toplantı yaptı. Tüm teşkilatın Kaya Thermal Otel’e toplandığı zirvede 27 ilçenin belediye başkan adayı açıklandı.

Flaş! AK Parti İzmir de 27 aday belli oldu

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ -  İzmir siyaseti yeni haftayı AK Parti’de yaşanan flaş gelişmeyle açtı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım hafta sonu İzmir Büyükşehir Adayı olduktan sonra ikinci kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi. İkilinin listeye son şeklini verdiği zirvede İzmir’in ilçe belediye başkan aday adayları belli oldu.



Zirve sonrası AK Parti İzmir’de gece mesaisini yaşandı. Haftanın ilk saatlerinde tüm ilçe belediye başkan aday adayları Balçova Kaya Thermal Otel’de yapılacak İl Değerlendirme Toplantısı’na davet edildi.

AK Parti İlçe Teşkilatı sabah saatlerinde Balçova’ya akın etti. Yıldırım, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ilçe başkanları, ilçe belediye başkan aday adaylarının yanı sıra İzmir Milletvekileri Aydın Şengül, İlknur Denizli, Hamza Dağ, Nesrin Ulema ve Rıfat Sait de hazır bulundu.



Basına kapalı ve 2 bölüm halinde gerçekleşen toplantı sonunda ilçe belediye başkan adayları açıklandı. Yıldırım önce Kaya Thermal Oteli’n toplantı salonunda teşkilata seslendi ve birlik mesajları verdi.

Bu konuşmanın ardından alfabetik olarak ilçe başkanları, ilçe belediye başkan aday adayları ve o ilçeden sorumlu milletvekilleri görüşme odasına alındı. Yıldırım’ın ilçelerle yaptığı bire bir görüşme sonunda da adaylar birer birer belli açıklandı.

İŞTE ADAYLAR
ALİAĞA: İBRAHİM ETHEM YORULMAZ
Aliağa’dan aday gösterilen İbrahim Ethem Yorulmaz 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin ardından statüsünü kaybedecek Şakran Beldesi’nin Belediye Başkanı…
BALÇOVA: HASAN ÖZCAN
Balçova'da sürpriz bir şekilde aday gösterilen Hasan Özcan esnaf STK'larında üst düzey görevler almış bir isim... Özcan TESK'te Derviş Günday döneminde genel sekreterlik yapmıştı... Özcan bir süre önce CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçmişti.
BAYINDIR: MEHMET KERTİŞ
AK Parti Bayındır'da mevcut başkanla yola devam kararı aldı. Mehmet Kertiş 2009 yerel seçimlerinde Bayındır'da zafere uzanarak kentte tek AK Parti bayrağını sallandıran isim...
BAYRAKLI: İSMAİL SARI
Bayraklı adayı İsmail Sarı İlçe Teşkilatı'nın Eski Başkanı...  
BERGAMA: HASAN ŞAHİN
BEYDAĞ: FEVZİ KAYA
BORNOVA: İLHAN KAYA

Anavatan Partisi Eski İzmir Milletvekili son yerel seçimde AK Parti'den İl Genel Meclis Üyeliğine seçilmişti...  
BUCA: CEMİL ŞEBOY
Cemil Şeboy üç dönem belediye başkanlığı yaptığı ve 'efsane başkan' olarak anıldığı ilçede yeniden aday oldu.
ÇEŞME: MUSTAFA CENGER
Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger 2009 yerel seçimlerinde de AK Parti'nin Çeşme adayıydı... 
ÇİĞLİ: ADNAN YILMAZ
Yılmaz aday adaylığını açıklamadan önce Çiğli İlçe Teşkilatı Başkanlığı görevini yürütüyordu.
DİKİLİ: AHMET DAĞDELEN
Çandarlı Belediye Başkanı, Bergama için aday adayı olmuştu ancak partisi tarafından Dikili'de aday gösterildi.   
FOÇA: SALİH EMRULLAH KELEŞ
GAZİEMİR: KEREM FAHRİ BAYKALMIŞ

AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi...
KARABAĞLAR: NECİP KALKAN
AK Parti'de adaylığı en çok konuşulan isimlerin başında... İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, odada Başkan Ekrem Demirtaş'a muhalif isimlerin de başında geliyordu.
KARABURUN: HÜSEYİN ALTIN
KEMALPAŞA: ARİF UĞURLU 
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi...  
KINIK: SADIK DOĞRUER
KİRAZ: EROL ÇOMAK
KONAK: İLKNUR DENİZLİ
 
AK Parti'nin ilçelerdeki tek vekil adayı... AK Parti İzmir Milletvekili...
NARLIDERE: Erkan Dereli
MENDERES: BÜLENT SOYLU
Menderes SGK'nın eski ilçe müdürü... Aday adayı olmak için memurluktan istifa etmişti...
MENEMEN: MEHMET BİLAL KAPLANGI
ÖDEMİŞ: MAHMUT BADEM

AK Parti İl Başkan Yardımcısı aynı zamanda Ödemiş'in bir dönem önceki belediye başkanıydı...
SEFERİHİSAR: HAMİT NİŞANCI
Seferihisar'ın eski belediye başkanı son seçimde Anavatan Partisi adına yarışmış ve CHP adayı Tunç Soyer'e kaybetmişti. Nişancı bir süre önce AK Parti ailesine katılmış, düzenlenen törende rozetini Yıldırım takmıştı.  
SELÇUK: ZEYNEL BAKICI
TİRE: MEHMET ÇELTİKÇİOĞLU

AK Parti Tire Eski İlçe Başkanı...
TORBALI: ADNAN YAŞAR GÖRMEZ
AK Parti Torbalı Eski İlçe Başkanı...


DENİZLİ BOMBASI!
AK Parti’de ‘vekil aday’ formülünden büyük ölçüde vazgeçilirken bu yönde tek irade Konak’ta gösterildi. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Konak’tan aday gösterildi. Başbakan’ın Manisa programını takip ederken ayağı kırılan Denizli geriden kalan hafta Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’ı Yarımada çıkarmasında yalnız bırakmayarak koltuk değnekleri ve astronot botlarıyla sahalara geri dönmüştü.

GÜZELBAHÇE, KARŞIYAKA VE URLA ‘PAS’ GEÇİLDİ
AK Parti’de adayların belirlendiği bire bir görüşme mesaisinde ilginç bir gelişme yaşandı. Güzelbahçe adayının açıklanması ‘pas’ geçildi. İlçe Başkanı Kadri Kahraman görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Bizim adayımız açıklanmadı. Yeniden değerlendirme yapılacak” dedi.

Bu gelişmenin ardından kulislerde AK Parti'nin CHP'nin mevcut Başkan Mustafa İnce'yi aday göstermesinin ardından partiyle bağlarını koparan Güzelbahçe Eski Başkanı Ertan Avkıran'la dirsek temasında olduğu ve Avkıran'ın önereceği bir isim üzerinden yarışa girebileceği ileri sürüldü.

Benzer gelişmeler Karşıyaka ve Urla oturumunda da yaşandı. İlçe belediye başkan adayı için bir karara varılamadı. Karşıyaka ve Urla adayı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

ULUPINAR LİSTEDE YOK: İŞTE İLK AÇIKLAMA
Seferihisar adayı Hamit Nişancı'yla birlikte Yıldırım'ın taktığı rozetle AK Parti üyesi olan DP İzmir Eski Milletvekili Yıldırım Ulupınar'ın adı açıklanan 27 kişilik aday listesinde yer almadı. Karar kulislerde büyük sürpriz olarak nitelendirildi. Ulupınar'ın adı Konak, Karabağlar, Narlıdere ve Urla için geçiyordu. Ulupınar Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada aday gösterilmediğine makam peşinde koşan biri olmadığı için oldukça sevindiğini söyledi. Ulupınar, “Sayın Bakan doğru söylüyor, kimse bana söz vermedi. Bana Narlıdere’den aday ol demişti, ben de kendisine Karabağlar’da daha faydalı olacağımı ifade etmiştim. Beni aday yapmamalarından son derece memnunum. Hiçbir zaman AK Parti’ye makam, mevki, koltuk için gitmedim. Bugün AK Parti’de olmak gerektiğini için ordayım. Beni aday yapmamaları makam peşinde koşan birisi olmadığımın göstergesidir. Eğer böyle düşünülseydi çok üzülürdüm. Kimseye kırgın ve küskün değilim. Binali Bey’in başkan olması için var gücümle çalışacağım. Kamuoyu yoklamalarından Karabağlar’da Necip Kaplan çıktıysa hayırlısı olsun, her zaman onun da yanındayım” diye konuştu.

SÜRPRİZLE BAŞLADI
Alfabetik olarak ilerleyen görüşmeler sonrası AK Parti İzmir'de ilk ilçe belediye başkan aday adayı belli oldu. AK Parti Aliağa'da Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz'ı aday gösterdi. Aliağa'da bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan ve 2009'da seçimi Turgut Oğuz'a kaybeden Tansu Kaya'nın aday gösterilmesi bekleniyordu. Anketlerde oldukça önde görülen ve Milletvekili Aydın Şengül'e yakın olduğu bilinen Kaya, Ömür Kabak döneminde de il başkan yardımcılığı yapmıştı.

ÇİĞLİ VE KEMALPAŞA'DA MİNİ-KRİZ!
Yıldırım’ın ilçelerle teker teker yaptığı görüşmeler sırasında Çiğli’de sıkıntı yaşandı. Aday adayları, ilçe başkanı ve sorumlu vekilin uzun süre içeride kaldığı görüşmede Adnan Yılmaz’ın adının açıklanmasının ardından başta Sıddık Soysal olmak üzere diğer aday adaylarından büyük itirazların yükseldiği bildirildi. Benzer bir tartışmanın Kemalpaşa oturumunda da yaşandığı bildirildi. Arif Uğurlu Kemalpaşa adayı ilan edilince diğer aday adaylarından tepkiler yükseldi.

KENDİ YOK ADI VAR!
AK Parti beklenildiği üzere Buca’da daha önce ilçede 3 dönem belediye başkanlığı yapan Cemil Şeboy’u aday gösterdi. Şeboy’un adının açıklandığı toplantıya katılmaması dikkat çekti. Şeboy toplantıya ismi okunduktan yaklaşık bir saat sonra katıldı.

KARABAĞLAR’DA KALKAN’A SERT TEPKİ
Karabağlar’da Necip Kalkan isminin açıklanmasının ardından teşkilattan tepki geldi. Kararın ardından hışımla salondan dışarı çıkan İlçe Başkan Yardımcısı Arif Altıner bağırarak “Ahbap çavuş ilişkisiyle bu işler olmaz. Tepeden inme isim aday yapıldı. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Partiye bir kez bile gelmeyen bir ismin aday gösterilmesi doğru değil…” dedi.


 
GÜNÜN RENGİ MAVİ!
AK Parti’de adayların belli olduğu güne mavi renk damga vurdu! İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın mavi renkte kravat taktığı gözlenirken, İzmir Milletvekili İlknur Denizli'nin mavi ceket giymesi ve İzmir Milletvekili olan Nesrin Ulemanı'ndan mavi tonda bir kıyafeti tercih etmesi gözlerden kaçmadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selanik 21 Ocak 2014 Salı 10:46

Cemil seboy ozledik seni gel kurtar bizi..buca seni ariyor

Yorumu oyla      14      22  
BİR BİLEN 21 Ocak 2014 Salı 10:19

EGE TV HABERDE KARABAĞLAR İLÇE BAŞKANININ FERYADINI DUYDUM ADAM HAKLI. BU LİSTELERDE TEŞKİLAT NEREDE ? AKP ZENGİNLER KULÜBÜ OLDU.

Yorumu oyla      21      8  
YAYLACIK 21 Ocak 2014 Salı 08:25

Şeboy da aday olsa AKP ye oy yok.. yolsuzluz yapanları görmezden bir adamın partisini oy asla vermem

Yorumu oyla      35      11  
ali yeşil 21 Ocak 2014 Salı 01:53

evet karabağlarda akp sağlam aday buldu fakat chp bunun üstesinden gelir nacip kalkana karşılık chp nin salih erkek.i var ancak salih erkek haric başka adaylarla hezimete uğrarız genel merkeze duyurulur.

Yorumu oyla      25      13  
ded 21 Ocak 2014 Salı 01:04

Zaman birlik beraberlik zamani niçin adaylari sorguluyorsunuz. İzmire AK Parti'nin hizmet anlayisiyla belediyeciligi gelecek. Adaylari yipratmaya gerek yok.

Yorumu oyla      17      11  
mehmet kaya 21 Ocak 2014 Salı 00:27

Cemil seboy acik ara kazanir bucali bikti

Yorumu oyla      20      23  
BAYRAKLI 20 Ocak 2014 Pazartesi 23:45

HAMZA BEY DİYORKİ ADAY BELİRLENDİKTEN SONRA ADAY DEĞİŞMEZ DENİYOR GİDEN OLUR TERK EDEN OLUR BİZ YİNE ONU CHP YE GİTSEDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAPARIZ DEDİ GÖRÜRÜZ SAYIN VEKİL

Yorumu oyla      13      12  
Bucali 20 Ocak 2014 Pazartesi 23:39

Ak parti Bucada bitmiştir. Buca halkına Seboy icin ne düşündüğünü sorun yüzde 80 i yolsuzluk diyecektir. gecmis olsun

Yorumu oyla      33      12  
Patronların Adayı Necip Kalkan 20 Ocak 2014 Pazartesi 22:47

Garibanların yaşadığı Karabağlar'da Yüccarların Meclis Başkanı Necip Kalkan Aday gösterildi. Koskoca İlçe'de garibanlara sahip çıkacak başka aday bulamadınız mı?

Yorumu oyla      24      11  
1974 BUCA LİSELİLER 20 Ocak 2014 Pazartesi 22:38

BUCA DA SÜRPRİZ OLMADI.AKP SEÇİMİ ALABİLECEK ADAYINI ÇIKARDI.ANCAAAAAK.CEMİL ŞEBOY'LU AKP CEMİL BAŞKANIN AĞIR CEZADAKİ 2 DAVASININ ALTINDAN NASIL KALKACAK?CHP SEÇİMİ NASIL KAZANIR?YANIT REMZİ AKDEMİR'DE.2 DÖNEM CEMİL ŞEBOY'UN MECLİS ÜYELİĞİNİ YAPAN REMZİ AKDEMİR CEMİL ŞEBOY'U NASIL YENECEĞİNİ DE BİLİYORDUR.CHP CEMİL ŞEBOY'U YENEBİLECEK TEK ADAY REMZİ AKDEMİR'İ ADAY GÖSTERMELİ VE SEÇİMİ KAZANMALIDIR.

Yorumu oyla      17      30  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir aday adayı Fikret Kar: Spor, sağlıklı ve planlı yaşamaktır
Gaziemir’de düzenlenen 4. Nasreddin Hoca Halı Saha Futbol Turnuvası ödül ...
‘Kadın ve Genç Dostu Kent’ için ilk imza Kerim Özer’den
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Kerim ...
AK Parti’nin İzmir adaylarından ilk tepkiler…
İlçe adayları açıklandı. İsmi ilan edilen isimler duygu ve düşüncelerini Egedesonsöz’le paylaştı.
 
Taşer’den ‘açık hava’ mitingi: Rantsal dönüşüme inat!
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, katıldığı açık ...
Barış Eroğlu: Aliağa eşsiz bir sahil kenti olmalı
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Barış Eroğlu, Aliağa Su ürünleri ...
Ümit Yaldız yazdı: Konak’ta da sorun var Kınık’ta da…
“CHP İzmir’de ‘değişim’ senaryoları başlıklı yazıya inanılmaz tepkiler ...
 
Manisa’dan gergin siyaset: Adayların ‘yalan’ kavgası
Manisa Büyükşehir adayları AK Partili Tanrıverdi ve CHP’li Özel ‘yalan’ ...
Bornova aday adayı Ulucan'dan 'rengarenk' proje!
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Mehmet Ali Ulucan, Güleryüzlü ...
Dündar dur durak bilmiyor: Bilgi ve deneyimlerimizi paylaşıyoruz
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Enver Dündar seçim çalışmalarına ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Hayaletin gölgesindeki Avrupa
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mahalle çok karıştı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Evli evine köylü köyüne!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva