HABERLER>POLİTİKA
14 Ekim 2016 Cuma - 13:28

Yıldırım’dan İzmir’deki zirvede Kılıçdaroğlu’na stat yanıtı: Siz bırakın da…

Başbakan Yıldırım, CHP Lideri’nin statlar konusundaki, “Siz İzmir’i bırakın. Büyükşehir Belediyesi statları yapacak” açıklamasına cevap verdi. Yıldırım, “Siz bırakın da bu davaları statların önündeki engelleri aşalım” dedi.

Yıldırım’dan İzmir’deki zirvede Kılıçdaroğlu’na stat yanıtı: Siz bırakın da…

EGEDESONSÖZ - Başbakan Binali Yıldırım ilk durağı olan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılan olan akademik yılı açılış töreninin ardından Başbakanlık Ofisi'nde profesyonel liglerde mücadele eden İzmir kulüplerinin başkanları ile bir araya geldi.

Yıldırım, AK Partili vekillerin de yer aldığı buluşmada geçtiğimiz hafta kente gelerek kendisine statlar üzerinden göndermede bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap verdi.

DAVALAR GERİ ÇEKİLSİN!
CHP Lideri’nin Bornova’daki Doğan Stadı açılışında hükümeti hedef alarak, “Siz İzmir’i bırakın, stat yapmayı da bırakın, her şeyi bırakın, beş kuruş para da vermeyin. İzmirliler yapacak, İzmir Büyükşehir Belediyesi statları yapacak. Senin bütçenden kaynak azalmayacak” açıklamasına, “ Kemal Beyi yanlış bilgilendirdiler. 'Bırakın İzmir'i de statları yapalım' demiş. Siz bırakın da bu davaları statların önündeki engelleri aşalım. Çok zaman kaybettik. Davalar geri çekilsin artık. İzmir için her türlü fedakarlığı herkes yapacak" yanıt verdi.

OFİS'TEKİ ZİRVEDE NELER YAŞANDI? 

KİMLER KATILDI? 
Başbakanlık Ofisi’ndeki toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Hamza Dağ, Necip Kalkan, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ve yönetimi, İZVAK Başkanı Ali Erten de katıldı.

Başbakan Yıldırım, Başbakanlık Ofisi’ne girmeden önce ofisin önünde kendisini bekleyen Göztepe Spor Kulübü taraftarlarıyla konuştu. Ayrıca Yıldırım, Başbakanlık Ofisi önünde vatandaşların tezahüratları ile karşılandı.

NOKTAYI KOYAN PROJE…
Göztepe Stadı’nın projesiyle ilgili konuşan Yıldırım, “Hayırlı olsun. Güzel bir proje, değişik bir konsept. Sadece haftadan haftaya maç yapılan değil, sürekli bir yaşam merkezi olarak planlanmış. Spor alanları, vakit geçirilecek bir alan. Çevreye yük getiren değil çevrenin yükünü alan bir anlayışla planlanmış. ‘Şehir içi stat olur mu olmaz mı’ tartışmasına da noktayı koyan bir proje” ifadelerini kullandı.

SELAMIMI SÖYLEYİN DAVAYI ÇEKSİN
Büyükşehir Belediyesi’nin davasıyla ilgili de konuşan Yıldırım, “İzmir’de maalesef bu tip tartışmalar gündemi öyle işgal ediyor ki, yapılması gereken işler de erteleniyor. Sonunda kaybeden İzmir oluyor. Bu projeler şimdiye kadar çoktan hizmete girebilirdi ancak maalesef hukuki nedenlerden dolayı gecikmeler oluyor. Zaman ekonomisi diye bir şey var. İnşallah bununla ilgili de engel kalmadı. Güzel bir kimlik kazandıracak Göztepe’ye ve Göztepe’nin tarihi başarılara imza atmış gözde takımı Göztepe’nin de büyük ihtiyacını gidermiş olacak. Gürsel Aksel’in de hatırası en iyi şekilde yaşatılacak. Biz her zaman başından beri İzmir’e statların kazandırılması için gayret ediyoruz. Maalesef kötü bir alışkanlık azalsa da devam ediyor. İşin kendisinden çok kim yapacak diye konuşuluyor. Artık bunlara son verilmesi lazım

Hedefimiz İzmir’i plakasına uygun olarak 34’ten sonra İstanbul’la birlikte yolculuğuna devam eden marka şehir yapmak. Bu noktada hiç ama hiç siyasi görüş ayrılığı düşünmüyoruz. Hizmeti insana yapıyoruz. İnsana dokunmayan siyasetin ne anlamı var. Bu ve buna benzer birçok eseri Türkiye’mize, İzmir’imize kazandıracağız.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın statla ilgili Başkan Kocaoğlu ile görüşeceklerini belirtmesi üzerine de konuşan Yıldırım, “Benden selam söyleyin, Aziz Bey çeksin davayı" dedi.

KULÜPLERİ DİNLEDİ 
Yıldırım, toplantının basına kapalı bölümünde 9 spor kulübünün temsilcilerini dinledi. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, Bucaspor Başkanı Çetin Kayışlı, Altınordu İcra Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez, Menemen Belediyespor Onursal Başkanı Tahir Şahin, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Tire 1922 Spor Başkanı Mutlu Sarayköylü, Bergama Belelediyespor Başkanı Süleyman Türoğlu ve İzmirspor Başkanı Emin İşletir ile Başbakanlık Ofisi'nde bir araya gelen Yıldırım kulüplerin dertlerini dinledi. İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten'in de katıldığı toplantıda Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, Yalı'ya yapılması planlanan Karşıyaka Stadı'nın 2.5 yıldır atıl halde bulunduğunu belirterek, bir an önce inşaata başlamak istediklerini söyledi. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu da Alsancak Stadı'nda henüz bir çalışma yapılmadığını belirterek, "Evimize dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yurt dışında olan Atınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın yerine toplantıya katılan Ergöçmez, Futbol Meslek Okulu için Torbalı'da yapılan tesiste iki saha ve A takımın kalacağı binaya ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. İzmirspor Başkanı İşletir İnciraltı Tesisleri'nde gelir getirici faaliyetlerin hayata geçirilmesi konusunda destek istedi. Göztepe Başkanı Sepil yeni stat için verdiği destek için Başbakan Yıldırım'a teşekkür etti ve İzmir kulüplerinin birlik, beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. Bucaspor Başkanı Kayışlı da Kaynaklar Tesisleri'ni genişleterek spor alanları oluşturmayı planladıklarını söyledi. Menemen Belediye Başkanı Şahin Ulukent Stadı'nın kulübe tahsisini talep ederek, o bölgeye 12 bin 500 kişilik stat yapmak istediklerini bildirdi. Tire 1922 Başkanı Sarayköylü, ilçeye yapılan yeni stadın yanındaki arazilere saha ve soyunma odası yapabilmek için yardıma ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Bergama Belediyespor ise 14 Eylül Stadı'nın 10 yıllığına kulübe tahsis edilmesini istedi.  

 
CHP'li Oran: Bizde mağdur yok, nokta atışı!
 
AYM FETÖ mağduru subaylara dönüş yolunu açtı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Ekim 2016 Cuma 13:45

Her türlü izni verin, bu şov da bitsin. Koskoca şehre layık görülen statlar ucuz butik statlar oldu. Yazık oldu. Mahalle arasına ufak stat yapıp, altına da 3-5 dükkan koyup büyük paralar kazanacağını zannedenler var. 😁😀☺ Para süper ligde , Avrupa' da ... 2.lig takımı statları ile sizlere 2.ligde ömür boyu mutluluklar. Karşıyaka , Göztepe ve İzmir 35 bin kişilik statları hak ediyordu. Sırf yapmak için , günü kurtarmak için bu statlar yapılıyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Oran: Bizde mağdur yok, nokta atışı!
Çeşme İlçe Başkanı Oran, FETÖ operasyonları sonrası yaşanan mağduriyetlerin ...
MHP'den CHP'ye çok sert yanıt: PKK'nın don lastiği!
Büyükataman, "Siyaset kuklası CHP’li Selin Sayek Böke, Sayın Genel Başkanımıza ...
Yıldırım’dan ‘DEÜ’ mesajları: O geceyi anlattı, Körfez Geçiş için tarih verdi!
İzmir temaslarına Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yıl açılış töreniyle ...
 
CHP’de Haznedar hakkında istenen ceza belli oldu
CHP’de MYK kararı ile disipline gönderilen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat ...
Dışişleri'nde kritik atamalar
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığına, Büyükelçi ve Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın getirildi.
CHP'li Bakan'dan taşeron hamlesi!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, işçilerin iş güvencesine kavuşması ...
 
Beştepe'de 3.5 saatlik güvenlik zirvesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güvenlik ...
Flaş gelişme: MİT'te üst düzey atama
MİT Teknik İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevine, MİT 1. ...
Yıldırım'dan İzmir'de Kılıçdaroğlu'na yanıt, çiftçiye müjde ve 'başkanlık' mesajı!
İlk olarak DEÜ akademik yılı açılışına katılan Başbakan burada 15 Temmuz ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva