HABERLER>POLİTİKA
10 Mayıs 2017 Çarşamba - 14:45

Yıldırım'dan İBB Başkan adaylığı iddiasına yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik TV ekranlarından ve sosyal medyadan yapılan hakaretlere tepki gösterdi. Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday olacağı iddialarına da yanıt verdi.

Yıldırım dan İBB Başkan adaylığı iddiasına yanıt

Başbakan Binali Yıldırım şöyle konuştu: "Atatürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetimizin kahramanlar bizim milli değerlerimizdir. Dolayısı ile bunlara yapılacak yakıştırmayı asla kabul etmeyiz. Uygun görmeyiz. Bu ve buna benzer girişimleri şiddetle kınıyorum ve hukuken da yapılması gereken ne varsa bunlar da yapılacaktır. Biz kahramanlarımızın kurduğu binlerce şehidimizin bize emanet ettiği yurdumuzu daha ileri götürecek ne tedbir varsa bunları yapacağız. Tarihimiz bizi utandıracak hiçbir şeye sahip değildir. Bu tartışmaların yapay anlamsız ve maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Bizim bu konuda kafamız çok nettir." 

ÖMER ÇELİK DE TEPKİ GÖSTERDİ

Bakan Ömer Çelik şunları söyledi:  "Bazı şahısların televizyonlarda  söylediği bazı çirkin sözler söz konusu. Bu temelde bir tartışma söz konusu. Bu söylenen çirkin sözleri özellikle de cumhuriyetimizin kurucusu, ilk cumhurbaşkanımız, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili olarak tarihsel tartışmaların, bilimsel tartışmaların dışına çıkacak şekilde bir zihinsel tahrifatın ürünü olan, özellikle de annesiyle ilgili manevi kızıyla ilgili söylemleri kınıyoruz.

'BU SAYGISIZLIĞI ELİMİZİN TERSİYLE İTİYORUZ'

Herkes herkese saygı göstermek durumundadır ama devletimizin kurucusuna ilk cumhurbaşkanımıza karşı bu saygının gösterilmesi mecburidir. Bunlar entelektüel egzersiz konusu ya da magazin konusu olmayacak kadar önemli işlerdir ciddi meselelerdir. Dolayısı ile bu saygısızlığı elimizi tersiyle itiyoruz ve kınıyoruz. Zaten savcılık görev alanı içinde gereken çalışmayı yapacaktır."

ATATÜRK'E HAKARET ETMİŞTİ

Mustafa Armağan, TVNet’te yayınlanan ‘Derin Tarih’ isimli programda, Süleyman Yeşilyurt ve Yavuz Bahadıroğlu ile Mustafa Kemal Atatürk’ün, manevi kızı Afet İnan ile ilişkisi olduğu yönünde imalarda bulunmuş ve infial yaratmıştı. Savcılık konuyla ilgili soruşturma açmıştı.

ADAYLIK İDDİALARINA TEK CÜMLELİK CEVAP

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday olacağı iddiasına ilişkin, "Dedim ya beni benden çok düşünen var ama herkes işine baksın" dedi. Başbakan Yıldırım, İngiltere'ye seyahati öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım İBB adaylığı iddiasına ilişkin, "Dedim ya beni benden çok düşünen var ama herkes işine baksın" dedi.

Yıldırım şöyle devam etti:

Sayın Kılıçdaroğlu dün ne yazık ki grup toplantısında referandum sonuçlarıyla ilgili bildik açıklamalarına devam etti. Bir miras paylaşıma girdiklerinde düşündük ki yenilgiyi kabul etmişler ama yatıp kalkıp başa tekrar dönüyorlar.YSK bizim gözbebeğimiz bir kuruluştur. Dünyada örnek bir seçimi yapmış ve ciddi bir sorun olmadan bu seçimleri gerçekleştirmiştir.

Seçimlerle ilgili oylar çalındı iddiası var mıdır? Bir seçimin şaibeli olup olmamasıyla ilgili tek şey oyların sandığa yansıyıp yansımamasıdır. Sandık kurullarının hatalarını oy verenlere ceremesini çektirmeye hakkımız var  mı? Ne önemi var? Önemi olan senin bastığın mühürdür. Öbür mühürlerin önemi yok. YSK üyelerimizi bizim en tecrübeli en prestijli hukukçularımızdır. Artık bu tartışmayı burada bitirme zamanı gelmiştir.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun yapması gereken 2019 seçimlerinde nasıl başarılı olacağını düşünmesidir. Kampanya sürecindeki kuzu taktiği kısmen başarılı oldu. Yine ona dönebilir. (Hürriyet)

 
Altay'dan belediyelere otobüs çağrısı
 
Başkan Pekdaş'ın mutlu günü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:54

Bir ara "iki ayyaş" denmişti. Bu iki ayyaş kimlerdi ?

Yorumu oyla      12      5  
TC misafir 10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:20

Toplum tepki göstermese hiç ağzınızı açmayacaksınız.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin yeni parti sözcüsü Tezcan'dan ilk açıklama
CHP’de partinin yeni sözcüsü Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan oldu.
YPG tartışması: Bakan'dan tepki, ABD'den cevap
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin YPG'ye ağır silah verme kararına ilişkin ...
AK Parti eski milletvekili FETÖ'den tutuklandı
Mersin'deki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski AK Parti ...
 
'Referandum sonucu Kılıçdaroğlu'nun başarısı'
CHP'li belediye başkanlarının, 16 Nisan halk oylamasında elde edilen başarıda ...
Hükümetten ABD'ye YPG tepkisi
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye ...
CHP'li Sertel'den Bakanlığa personel alımı için 'torpil' iddiası
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kültür Bakanlığı'na yapılan personel ...
 
CHP’li kadınlardan Pekdaş’a referandum teşekkürü
Partili kadınlar halk oylaması sürecindeki alan çalışmalarında kendilerine ...
Erdoğan ile May arasında kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı May ile telefonda Suriye, Kıbrıs ...
Erdoğan'ın uçağında sürpriz misafirler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Kuveyt'e giden "Diriliş Ertuğrul" ekibi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva