HABERLER>GÜNCEL
22 Temmuz 2017 Cumartesi - 18:56

Yeni Foça 'ölüm kavşağı' na dur dedi

İzmir'in Foça İlçesi Yenifoça Mahallesi'nde yaşayanlar, son birkaç ayda 2 ölümlü trafik kazasının meydana geldiği İzmir ile Oruç Reis Caddesi'nin kesiştiği noktada toplanarak, buraya trafik sinyalizasyon sistemi kurulmasını istedi.

Yeni Foça  ölüm kavşağı  na dur dedi

İzmir'in Foça İlçesi Yenifoça Mahallesi'nde yaşayanlar, son birkaç ayda 2 ölümlü trafik kazasının meydana geldiği İzmir ile Oruç Reis Caddesi'nin kesiştiği noktada toplanarak, buraya trafik sinyalizasyon sistemi kurulmasını istedi.

Son olarak geçen hafta Menemen'den Yenifoça'ya gezmeye gelen 18 yaşındaki iki arkadaştan Osman Koçlu'nun yaşamını yitirdiği noktada 'Yeni Foça Forum Platformu'nun çağrısı üzerine yapılan eyleme, bazı belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Yenifoça Otobüsçüler Kooperatifi üyeleri ve Yenifoça'da oturan yaklaşık 300 kişi katıldı. Yenibağarası Mahallesi yönünden gelen Sadullah Sever Caddesi, Yenifoça merkezine giden İzmir Caddesi ve ana arter Oruç Reis caddelerinin kesiştiği, market ve ATM'lerin de yer aldığı kontrolsuz kavşakta toplanan eylemciler, ellerinde 'Yenifoça yaşamak istiyor', 'Yaşama ışık tut', 'Dur burada ölüm var', 'Işıklı kavşak yapılsın', 'Kaza değil cinayet', 'Hayata yeşil ışık yak', 'Duble yol var kavşak yok', 'Yenifoça yolu ölüm yolu', 'Artık yeter ölmek istemiyoruz', 'Yaşam bu kadar ucuz mu', 'Başka kaza olmasın', 'Herşey yaşam için' yazılı dövizler taşıdı. Aralarında çocuk ve gençlerin de bulunduğu vatandaşlar sık sık 'Ölüm kavşağı istemiyoruz' sloganları attı.

Polis kontrolünde yolun her yönden kapatılması sonrası basın açıklamasını yapan Yenifoça Forum Platformu Sözcüsü Bahri Çivril, hafta sonları Foça nüfusunun 50 bini aştığını hatırlatarak, trafiğin çok yoğunlaştığını söyledi. Çanakkale-İzmir karayolu ayrımından itibaren daracık bir yolda Foça'ya gelenlerin, fabrika dumanları, hurda, demir ve çelik taşıyan yüzlerce kamyon ile TIR arasından geçtiğini belirten Çivril, bunların yanı sıra kent içini çevre yollara bağlayan ve hemen her gün kazaların yaşandığı kontrolsüz kavşakla boğuştuklarını dile getirdi. Çivril, şöyle dedi:

"Bu kavşak, 3 köşesinde 3 marketin bulunması, güzergahların burada kesişmesi, üstüne ATM'lerin de buraya yerleştirilmesiyle tam bir karmaşa kavşağına dönüşmüştür. İnsanlarımız burada kazalara kurban gitmektedir. Artık kaza, ölüm istemiyoruz. Sezon başında imza toplayarak trafik ışıkları konulması için Foça Kaymakamlığı'na verdik. Sinyalizasyon için günde belli sayıda aracın geçmesi gerekiyormuş, bunu hesaplayacaklarmış. Daha kaç kişinin ölmesi gerekli? Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ilgili her kimse acımızı görün, sesimizi duyun."

Önlerine pankartlar asılmış Yenifoça Otobüsçüler Kooperatifi midibüslerinin de katıldığı, kavşaktan geçen araçların kornalarını çalarak destek verdiği eylem, sloganlar atılmasının ardından olaysız sona erdi. (DHA)

 
Bebek cildi bakımında 10 önemli bilgi!
 
Manisa'da feci kaza: 4 yaralı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçmaya çalışan teröristler böyle yakalandı!
Irak'ın Musul kentinde şehirde bulunan DEAŞ'lı teröristler Irak Ordusu'ndan ...
'O çocuk kimden' sorusuna 5 kurşun!
Kağıthane'de çocuğunun kendisinden olmadığını öğrenen Okan A. ortağını silah ile vurarak öldürdü.
6 dönümden 160 bin lira kazandı!
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde serasında "ejder meyvesi" olarak bilinen ...
 
Manisa'daki FETÖ operasyonuna 8 tutuklama
Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
Depremi adada yaşayanlar Bodrum'a geldi
Ege Denizi'nde meydana gelen depremde Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda ...
Depremin ardından bilet fiyatları tavan yaptı!
Bodrum depreminin ardından tatillerini yarıda kesen vatandaşlar, evlerine ...
 
Polis ekibi kaza yaptı: 2 şehit!
İstanbul'da meydana gelen trafik kazasında motosikletli ekipteki 2 polis şehit oldu.
15 Temmuz'un kritik komutanına terfi
Denizli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız, Resmi Gazete’de ...
Türkiye-Almanya krizinde yeni gelişme
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Sigmar Gabriel ile görüşme gerçekleştirdi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva